Не съм сигурна, че темата ми е за тук, но ще бъда благодарна ако ме насочите.
На кратко: От бебе познавам едно момченце. Заедно с дядо си живееше до старият ни дом. Майката липсваше дълго време. Само от слухове знам с какво се е занимавала и къде е била и ще го спестя, тъй като лично не съм била свидетел. Дядо му е много възрастен и изнемогва. До момента помагах с каквото мога. От 5 години каквото мога им пращам. Дрехи, играчки и всякакви неща, които биха подпомогнали дядото.
За две години с това дете се случиха много неща. Майката се прибра преди повече от година и половина. Месец след това преби детето и "Закрила на детето" го взеха. Абсурд до такава степен, че не ми го побира главата. Това малко човече я държеше за ръка и беше толкова щастлив, че има мама
А тя го смля. Полиция, болници,....кошмар. След доста мъки дядо му успя да го прибере пак в дома си. Майката я нямаше и те двамата заживяха спокойно. Можеше да нямат пари, но си бяха двамата. Пос.едно през лятото им занесох дрехи и обувки за сезон есен - зима. Поне това да не мисли човека. И ужас. Майката се беше прибрала. Казах си "Дано просто да се грижи за него". Вярвах, че ще е така. И се отдръпнах.
Днес докато бях пред офиса видях непозната жена да води детето. Не се стърпях и я питах дали води Пепо. Тя ми каза, че е той и дойдоха при мен. Пепо ме позна, говорихме си, гушнахме се, каза, че има шестица днес. Малкото човече вече е в дом. Майката е лишена от права. Дядо му не може да се грижи за него. Нито има пари, нито е способен /сигурно е на 80 години поне/. Питах жената кога мога да го виждам. Всяка Неделя мога да ходя, но трябва да казвам, че съм му леля. Мога само да му нося лакомства.
Какво повече от това мога да направя за него? Възможно ли е по някакъв начин допълнително да се грижа за него?