Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 640
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 435
Ям рибка аз, а откакто съм варненка Party ям и заргана, ама тя беше наесен май. newsm78 А пък Карагьоз ми е любимата песен, знаете ли я? А организма сам подсказва на човек какво да яде, най-често е това, което му е вкусничко. Simple Smile Ето, поздрав от мен. Simple Smilehttp://www.youtube.com/watch?v=xGXA2EjcIGE

# 436
Като стана въпрос за оцеляване, има значение условията, в които ще оцеляваш. Някой спомена катастрофиралия самолет. Гледала съм интервю с оцелелите. Не казаха кого са изяли, за да не засегнат близките. Ако са ви попадали и зловещите писания на Едгар Алън По, може би сте прочели за корабокрушенци на сал, които се наговарят кого да изядат.  Sad Така че , ако става въпрос за оцеляване, нищо не се знае. Може наоколо да няма тревички.

# 437

И аз не знам ти какво знаеш за целулозата,така че сме квит  Peace
Последното важи и за теб! Ако не беше чел в разни книжки кое било "естествената" храна за теб,надали някога щеше да решиш да минаваш на особени режими,които се различават от това,което са яли родителите ти.И надали щяха да са ти необходими специални знания,така щото да не си навреждаш,в което няма как да сме сигурни така или иначе.

За какво оцеляване говорим в мирно време?Храната само за физиологични нужди ли служи или е нещо много повече?
Ами ако всеки ден ти се налага да изпълняваш тежък физически труд  дали ще издържиш само на растения и маргаритки?
Прачовека може и да бил на подобно хранене,но това е било докато е ходел на 4 крака.

Това,което сьм потьмнил най ми хареса от целия ти постинг.

# 438
Добре, де, а маргаритките наистина ли стават за ядене, имам предвид от човеци. Rolling Eyes
Не се заяждам, питам, стана ми любопитно. Ако стават, ще изглеждат красиво в някоя салата, за украса, а и за ядене щом са толкова полезни и ценни на витамин С. ПП И ако не е нахално, моля линк с изображение на ядливи маргаритки.

# 439
Тези са ядливи Bellis perennis

# 440
# 441
Цитат
Колко им е IQ-то на тез животни?
НАй-добре и хората с нисък IQ да бъдат изядени.Така няма да ти пречат.    Shocked

Цитат
При това дивите животни си имат естествени неприятели в природата и животът им е така или иначе застрашен.
Сравняваш естествения начин на живот на дивите хищници, с напълно умишленото варварско отглеждане на животни за човешка храна в отвратителни условия и убивани безмилостно, по особено жесток начин?Виждала ли си как се убиват животните в кланиците, които после ядеш? Окачени за задните крака на вериги, с прерязани гърла и мягащи се насам-натам в агония, докато кръвта им изтече?

Цитат
А защо посочвате само отровите в месото? То зеленчуците и плодовете са пълни сигурно само със слънчева светлина, кристална водица и витамини.
Защото , ако ядеш зеленчуци, се тровиш 1 път.Ако ядеш и отровеното месо, се тровиш 2 пъти.
Е, аз предпочитам да се тровя веднъж.   Laughing

Цитат
По същата причина бозата вече не вкисва на втория ден - защото се прави с подсладител, а не със захар. Захарта ферментира, а подсладителят не.
Био бозата на "Хармоника" вкисва.Има трайност около седмица, на 2-3 ден започва да става резлива, и към края на срока си вкисва.

Цитат
Щом месото фигурира в човешкото меню от десетки хиляди години значи не е чак толкова нетипично, ужасно и вредно.
Да, ако си осигуряваш чисто, качествено месо и го ядеш 2-3 пъти седмично, не е вредно.
Месото по магазините е толкова отровено от какво ли не, че вредата от него е в пъти повече от ползите.

Цитат
Та май не е зле вегетарианците да спрат да убеждават ядящите месо какви вреди си причиняват
Ако ядете масово продаваното месо, да, определено повече си вредите, отколкото да извличате ползи.

# 442
  • гр. София
Е, биобозата си е нещо като някогашната нормална боза. Не нея имах предвид.  Simple Smile

# 443
Цитат
Вегетарианците имат намален тестостерон, ерго - много им е зле либидото.
Много си зле с инфото.... Laughing
Моят мъж е вегетарианец, пък да ти кажа, не съм забелязала подобно нещо, дори напротив.    Grinning

Цитат
Не знам от какво се хваща язва.........
Най-общо казано, язва се "хваща", когато стомахът дълго време произвежда солна киселина, за да обработва и смила киселообразуващи храни.Затова толкова се набляга за прословутия PH - баланс.
Като се дава предимство на алкалообразуващи храни, именно за да се избегнат бъдещи стомашни проблеми.

# 444
 Това, че хората умъртвяват животните по жесток начин, ни най-малко не е доказателство, че месото не е храна за човека, надявам се и вие да го разбирате. Животото принципно би могло да бъде умъртвено и със стрела, нали така? Но за удобство съществуват кланици, така както и оранжерии.
Като чета примерите на съфорумките за техните приятели вегетарианци/месоядни - все болни, дебели и със запек и язва, се убеждавам, че е правилно на никого да не споделям за болежките си, защото според месоядните то ще се дължи на неяденето на месо, а според вегетарианците - на яденето на месо, зависи какъв период от годината се падне. На мен и с месо, и без месо, все ми е добре, спокойно мога да не ям, но от маслото не се отказвам даже през пости.

# 445
Цитат
Лошото на вегетариaнските книжки е,че внушават някакви идеи.................
А да уточнявам ли кое е лошото на месоядството?
Май няма нужда, постовете ти са красноречиви.    Laughing

Цитат
Синът ми реши преди 5-6 години да стане вегетарианец, после мина направо на веганство. Непрекъснато има здравословни проблеми от това-излизат му афти в устата, кожата му се бели. И лекари, и зъболекари го предупреждават, че липсата на жизненоважни да организма вещества ще му докара нещо по-сериозно, но не взима от дума и продължава. Sad Мисля, че има нещо вярно в това, че е психически проблем, не точно заболяване, но проблем. Някои хора са малко по-особени, спомням си, че когато беше на 5 -6 годинки отказа да яде агнешко на Великден и плака за заколеното агънце. Сега е на 22 и продължава да мисли, че веге е най-добрия избор, без да се погледне на какво прилича. ooooh!
От 5 години съм почти на веганска диета по здравословни причини. Ям все пак понякога риба, понякога пилешко, както и няколко млечни продукта. Кожата ми се лющи, развих и анемия. Мисля, че е противоестествено лишаването от протеини и мазнини, както и от витамини, набавяни от някои храни. Плодовете не решават въпроса, никой да не се заблуждава. Това е основното ми меню, заедно със зеленчуците, но не е достатъчно.
Проблемите на сина ти не са от неяденето на месо.Той просто се храни явно абсолютно небалансирано.
А ти доколкото знам, си на доста ограничена диета.
Вярно, че при мен опита е само година и 2 месеца, но нямам никакви проблеми.Дори напротив, чувствам се в пъти по-добре, жизнена, енергична, изчезна ми главоболие, киселини, псориазиса, кожата ми се изчисти, косата ми се сгъсти и вече нямам нужда от балсами, кг тръгнаха надолу....абе , с една дума , досега виждам само и единствено ползи.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 10:01 от Анонимен

# 446
  • София
Напоследък отново се заговори за полезността на животинските мазнини.
Това относно маслото. Не мога да ги разбера веганите - това вече е лудост.
То и в статията май ставаше дума за тях, всъщност.
Що се отнася до неяденето на месо - и на мен нещо взе да ми писва и купувам рядко.
А сега като излязат зелениите....

# 447
  • София - Рим и обратно
Аз се учудвам как БГ още не е залята от модата на запад с месото от "хуманно умъртвени" животни. В Италия го продаваха на малко по-високи цени, с различна опаковка и име. В интерес на истината, действително е по-вкусно и крехко, но така и не успях да разбера дали това се дължи на хуманното им убиване, или е поредния трик.

# 448
Добре, де, а маргаритките наистина ли стават за ядене, имам предвид от човеци. Rolling Eyes
Не се заяждам, питам, стана ми любопитно. Ако стават, ще изглеждат красиво в някоя салата, за украса, а и за ядене щом са толкова полезни и ценни на витамин С. ПП И ако не е нахално, моля линк с изображение на ядливи маргаритки.

Има много диви растения,които се ядат и са Н пьти по богати на какво ли не отколкото култивираните растения.

http://www.gartendatenbank.de/kategorie/essbare_wildkr%E4uter
http://rohspirit.de/rohkost-rezepte/wildkraeuter-wirkung/
http://www.lfl.bayern.de/iab/flora_fauna/29485/

Тук има много картинки.Продава се и лексикон на дивите ядливи растения.
http://de.wikipedia.org/wiki/Wildgem%C3%BCse

Изумително е какво ни предлага природата!

# 449
Едно лято от скука, изчетох няколко книги на дядото на мъжа ми, който е ветеринарен лекар. Та там много обширно се описваха именно различните начини на умъртвяване на заек, като на всеки се изтъкваха предимствата и недостатъците. Може и само с голи ръце и да стане за секунда, стига да не ти треперят. Като дете съм виждала как животното се мъчи ужасно заради милостивото сърце на коляча. Не трябва да ти е жал, защото животинката много се мъчи, докато некадърно се опитваш да я заколиш.

Общи условия

Активация на акаунт