Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 676
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 960
Трябва може би да я научите,че телевизията не ни учи на истината. Peace

Laughing Ще я научим, да. Това, че на мен ми е малка сестра, не означава, че е е малко дете. Пълнолетен, самостоятеен човек е. Просто споделих за хранително отклонение по повод на това, че са чести. Не съм искала съвети.
Това не е сьвет.Писах може би.Надявам се моите деца като пораснат да сме ги научили вече как да се пазят от телевизията и тн,за да не броят калории.

# 961
Значи за телевизията ти ги учиш да се пазят,а за наркотиците не се отнася?

# 962
Аз агресивен вегетарианец още не съм срещала. За това пък съм изслушала стотици лекции за лишения от незаменими аминокиселини организъм.

Интересно защо така. На мен пък никой не ми е обяснявал незаменимостта на месото, но виж ужасните последици от яденето му - много.

# 963
  • Linz
Имаме различна гледна точка.
И в тази тема виждам, че обобщенията и генералните изводи идват не от вегетарианците. Но вероятно другите виждат друго.

# 964
Цитат
Рядко зад вегетарианството се крие само една диета.
Вегетарианството НЕ е диета.   Peace
Вегетарианец не се става от днес за утре, ей така, просто една сутрин се събуждаш и си казваш:"Абе, аз що да не стана едно веге?!    newsm78  "
За да стане човек осъзнат вегетарианец, трябва много четене, учене, информиране и т.н.

Цитат
Малката ми сестра е психясала на тема калории, фитнес и протеинов прием, храни се кошмарно и отказва повечето храни, които е нормално да се ядат от нормалните хора.
Ами, ако визираш храната, която ядат масовите нормални хора, разбирам защо я отказва.   Laughing
Масово нормалните хора ядат боклуци.

И по повод толерантността, която тук се размахва като меч наляво-надясно....

В събота бяхме на имен ден.Само аз и мъжът ми сме вегетарианеци,  другите всеядни.Общуваме с тях дълги години, начина  на хранене на когото и да било нито преди, нито сега е бил обект на разговори, коментари и т.н.Домакините знаят, че повече от година не ядем месо.
Какво беше менюто:
зелена салата
картофена салата
моркови и цвекло, настъргани
млечна салата
булгурена салата, с чушки, домати....
задушено месо, с ориз-гарнитура
карфиол огретен-вегетарианско
мезета-филета, кашкавал
торта
Недоволни нямаше.
Като уточнявам, че салатите почти винаги са много здравословни, не е било в "наша чест".    Laughing

Писала съм назад, че АЗ на МЕСОядните си гости предлагам и месо, и вегетариански избор за второ.Който каквото предпочита, това да яде.

Значи, може и да се проявява толерантност, стига да уважаваме избора на другите.   Peace

# 965
зелена салата
картофена салата
моркови и цвекло, настъргани
млечна салата
булгурена салата, с чушки, домати....
карфиол огретен-вегетарианско
Недоволни нямаше.
Еми тези неща са си вкусни за масата хора без оглед на това дали консумират месо или не. Та няма и как да има недоволни.  Grinning
А за масовата храна на повечето нормални...напоследък каточели има известно отрезвяване и част от хората позаменят полуфабрикатите с естествени продукти. Не знам какъв е процентът и колко е масово е, но със сигурност го има като тенденция.

# 966
... опитай само, ще ме обидиш. Ама поне хапни само картофките (врели с месото Sick)...
Класика... ooooh!

Какво им е толкова страшно на картофките, врели с месо?

# 967
  • Варна
... опитай само, ще ме обидиш. Ама поне хапни само картофките (врели с месото Sick)...
Класика... ooooh!

Стига, де. Гадно е.
Попиват всички сокове от месото  Sick

# 968
  • София
Ми, гадно си е! Ако аз не ям месо, хич и не бих ги опитала такива картофи, какво ме будалкат

# 969
Не само вегетарианството, но и суровоядството е психично заболяване. Изобщо ненормални сме ние, които търсим разнообразие не само между пилешко, свинско, телешко и заешко, но между различни хранителни групи. И ненормални сме ние, които искаме да се храним здравословно, пълноценно и се опитваме да балансираме въглехидратите, белтъците и мазнините. И защо двама родители, които имат абсурдно поведение и хранят децата си с храни против волята им, трябва да доказват, че всички вегетарианци са психо. Нещо не ми се връзва. А какво да кажем за някои родители в САЩ, които изхранват децата си с McDonalds и подобни н това. Те колко по-добри са? Някакси тази категоризация не е реалистична Simple Smile

# 970
Класика... ooooh!

Стига, де. Гадно е.

Ами картофите може да се заразят със салмонела, ако се готви пиле с картофи. Това го казват и световно известни готвачи. Интересното е, че баба ми - явно някакви готварски мъдрости, предавани от стринка на тетка - първо запича месото и после прибавя картофите.

# 971
Това препратка към мен ли беше?

В никакъв случай, Devorah  Peace Просто въпрос-закачка.  Wink

Ами аз се почудих и затова попитах Simple Smile. За да не съм съвсем офтопик, видях по-горе, че беше спомената салата от цвекло. Аз я правя с червено цвекло, сладка царевица, морков, лимонов сок и зехтин. Но варя цвеклото, а са ми казвали, че в Италия го пекат във фолио с малко зехтин и черен пипер и става много по-хубаво. Тукашни пробвали потвърждават резултата, но още не съм правила. Иначе Русия и Израел са раят за обичащите цвекло във всякакъв възможен вид. А Русия и за сметаната, и сладоледа...

# 972
Класика... ooooh!

Стига, де. Гадно е.

Значи, просто не обичаш месо. Защото не вярвам миризмата на  месо да е толкова вредна.

За салмонелата не ми стана ясно - при термична обработка излиза от месото, но влиза в
картофите и там си остава.?

# 973
Не само вегетарианството, но и суровоядството е психично заболяване. Изобщо ненормални сме ние, които търсим разнообразие не само между пилешко, свинско, телешко и заешко, но между различни хранителни групи. И ненормални сме ние, които искаме да се храним здравословно, пълноценно и се опитваме да балансираме въглехидратите, белтъците и мазнините. И защо двама родители, които имат абсурдно поведение и хранят децата си с храни против волята им, трябва да доказват, че всички вегетарианци са психо. Нещо не ми се връзва. А какво да кажем за някои родители в САЩ, които изхранват децата си с McDonalds и подобни н това. Те колко по-добри са? Някакси тази категоризация не е реалистична Simple Smile

Не е. И темата не е реалистична.
Нормалният човек прави информирани избори.
И търси баланса , не ходи по крайностите.
Както знае какви зеленчуци не е добре да яде, така знае и какво месо и млечни не е добре да яде

Природата ни е дарила освен с всички атрибути за усвояване на огромен спектър храни от всички възможни групи, и с мозък да разсъждаваме и взимаме оцеляващите решения.

# 974
  • Linz
Миризмата на месо може да не е вредна, но не вярвам някой вегетарианец да обича храната му да мирише на месо.

Общи условия

Активация на акаунт