Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 458
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 860
  • гр. София
още по-добре, ние поне познаваме древната история и имаме доста знания по физика, техника и пр. съвременни изобретения, та можем да се опрем на това знание и да си изработваме капани, сечива и др. Първо нещата се правят с акъл, а после със сила.

Условието, което постави Кристиян, беше човек да е изпаднал в екстремна ситуация. В такава ситуация може да няма как да изкопаем трапа за капан, надали ще си носим лопати и кирки за всеки случай. Може да нямаме сечива и инструменти. Много важно, че имаме познания по физика и пр. в тоя случай.
И как сами ще изработваме сечива? Ще топим руда и ще леем брадви ли? Или ще очукваме един камък с друг докато го наострим? То и за това си трябва познание на камъните - не всеки става за тая работа. Като нямаш условия, много важно, че имаш акъл  Laughing

# 1 861
Е нали сме в глобално затопляне? Laughing
Там сте... Laughing

Вегетарианците по лесно ще оцелеят защото растителна храна има в изобилие.
Ако нямаш запалка и кибрит,малко трудно ще си направиш огьн в мокрите и студени гори на Европа,за да си опе4еш месо.
Всьщност независимо дали си веге или не,оцеляването ще бьде с растителна храна.
Цивилизованият 4овек изпаднал в есктремна ситуация е неспособен да си набави месо.

Откъде избобилие в студена и мокра гора?
Не знам какво ще ядете в гората,аз знам къде има природен газ,ако трябва ще си гриля там каквото намеря.
Друг е въпроса климата ако/като се измени какви маргаритки и цветя ще растат.

Аз пьк си мисля-кьде сред нас са прапра внуците на Фараоните....

Тук съм.Някой вика ли ме? Laughing

# 1 862
  • София
Дори Робинзон Крузо не е бил съвсем гол, а е разполагал с някакви ресурси!  Wink В екстремни условия и на вегетарианците ще им е трудно, защото няма как да знаят дали нещото е ядливо или не. Достатъчно е да попаднат на грешния треволяк, и могат да се гътнат от обезводняването заради диария, болки в стомаха и пр.
Освен ако сега Кристиян не седне да твърди, че вегетарианците познават ядливата флора в горите.  Wink Ако може да се вярва до някаква степен на драматизираните разкази на оцелели в екстремни условия, те са били напълно неподготвени, макар да са разполагали с някакви елементарни предмети като нож или някакъв друг режещ инструмент, кибрит/запалка. В гората изобщо не са били наясно какво става за ядене и какво не като растителност, но са успявали да хванат някакви дребни влечуги, намирали са птичи яйца, дори са яли скакалци.

# 1 863
Всъщност в екстремна ситуация ловуването не е за предпочитане, защото човек би изхабил много енергия. Ще се наложи да поставя капани, за да си осигури месо, но то ще е от дребни животни, които не могат да осигурят необходимото количество мазнини. И да, трябва да познава растенията от местната флора.

# 1 864
Аз мисля,че българина има много добра закалка да се ориентира и оцелява във всякакви ситуации-може би има общо с историята...

Интересни книги по темата(и тези надолу):
http://www.book.store.bg/p21407/rykovodstvo-po-oceliavane-na-sas … zhon-uajzman.html

# 1 865
  • гр. София
Естествено, че и на вегетарианците ще им е трудно, то е ясно. Въпросът беше, че ще е изключително трудно да се храни човек с месо в такива екстемни условия. Много по-лесно би било да се набавя растителна храна. Ако гледаш кои плодове и семена ги ядат птиците например, няма да се натровиш.
Колкото до Робинзон, имал е тези ресурси, които е успял да измъкне от корабокруширалия кораб, а не си ги е открил на острова. Ако не е бил корабът, откъдето да измъква това и онова, нещата щяха да са коренно различни.

А, ОМ добре ме подсети - имам това

Като го чете човек разбира, че нещата не са толкова прости.

Колкото до залагането на капани - и това не винаги би работило. Трябва първо да разбереш какви животни има наоколо. Пък дивите животни не се изтрепват да ти подскачат наоколо, че да ги видиш. След това трябва да проучиш навиците им, например да издириш пътеките, по които отиват на водопой, за да сложиш там капаните. Ако ще чакаш така да хванеш заек, ще си умреш от глад междувременно.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 18:06 от Зимна роза

# 1 866
Много зависи от екстремната ситуация-къде си,с какво разполагаш и най-вече как реагираш на случилото се.
Навремето използвали копия,стрели и лъкове,при нужда и прашка ще съврши работа.Някои си имат пищови или пушки и могат да стрелят,та кой каквото има и както може да си служи с него-оцеляването не е проста работа,изисква голяма психическа сила на първо време.

# 1 867
  • гр. София
О, разбира се  Peace
Но ако нямаш нищо, само дрехата на гърба си, ще е по-лесно, дори животоспасяващо, да се храниш с растения. Поне за определен период.

# 1 868
Книги за оцеляване

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 18:45 от ГАЛИ_ГЕ

# 1 869
О, разбира се  Peace
Но ако нямаш нищо, само дрехата на гърба си, ще е по-лесно, дори животоспасяващо, да се храниш с растения. Поне за определен период.

Да, ако ги има целогодишно. Simple Smile

# 1 870
  • гр. София
Така е, спор няма. Но без никакви налични сечива и помощни средства няма как да уловиш животно. Поне голямо, де. Иначе, както казах по-рано - жаби, раци, насекоми няма проблем да се хванат.

# 1 871
Дори Робинзон Крузо не е бил съвсем гол, а е разполагал с някакви ресурси!  Wink В екстремни условия и на вегетарианците ще им е трудно, защото няма как да знаят дали нещото е ядливо или не. Достатъчно е да попаднат на грешния треволяк, и могат да се гътнат от обезводняването заради диария, болки в стомаха и пр.
Освен ако сега Кристиян не седне да твърди, че вегетарианците познават ядливата флора в горите.  Wink Ако може да се вярва до някаква степен на драматизираните разкази на оцелели в екстремни условия, те са били напълно неподготвени, макар да са разполагали с някакви елементарни предмети като нож или някакъв друг режещ инструмент, кибрит/запалка. В гората изобщо не са били наясно какво става за ядене и какво не като растителност, но са успявали да хванат някакви дребни влечуги, намирали са птичи яйца, дори са яли скакалци.

Представяш ли си след десетилетия консумация на обработено месо как ще ти се отразят 100 грама сурово,диво месо....
Има елементарни правила за намиране на растителна храна,която да не е отровна.
Не е лошо всеки да ги знае. Peace

Така е, спор няма. Но без никакви налични сечива и помощни средства няма как да уловиш животно. Поне голямо, де. Иначе, както казах по-рано - жаби, раци, насекоми няма проблем да се хванат.
Именно.
Природата или Господ не е сьздал кибрити и ножове.
Сьздал е човек така,че да може само с тялото си (инстинкти) да живее и да оцелее.
Човек е сьздаден в екстремна ситуация.Цивилизацията я сьздава човек,не природата.
.....
Умьт не играе роля като оправдание или аргумент за доказване на произхода на човешката храна.
Ако се вьрнем в началото на "пьрвия ден" се вижда ясно,че човек не е сьздаден да се храни с това,с което днес се храни.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 18:37 от Christian

# 1 872
О, разбира се  Peace

Да, ако ги има целогодишно. Simple Smile

Ами може да се яде кора от бреза и бор (като се изреже външната), както и борови иглички, но пак трябва да има някаква обработка. Също има някои дървета, които раждат плодове през студените месеци, както и някои треви. И корени на ядливи растения.

# 1 873
Гледали ли сте този филм?
http://www.imdb.com/title/tt0758758/
Ако - не, препоръчвам Peace По темата за оцеляване в диви условия.

# 1 874
  • София
е, все ще изкопам някой червей!
е, то и след десетилетия ядене на зарзавати, резултат от човешка селекция хич няма да ти е балсам за стомаха! Какво мислиш, че ядеш диви боровинки?
Другари, ние сме деца на цивилизацията, и ако бъдем поставени в експремни условия, направо сме си живи загинали! И месоядни, и вегетарианци!

Общи условия

Активация на акаунт