Отговори
# 375
  • Бургас
... живот и здраве след два- три дни всичко ще е подредено под конец  Mr. Green

И аз така ги редя изпраните и изгладени неща, сигурно е поредната лудост на нашата зодия  hahaha Crazy Всичко е сортирано - ританки, бодита, други дрешки, пелени, завивки, чаршафи ... в строг казармен ред и под конец са  Joy

Ако не ми беше толкова тежко, щях и почистването сама да правя /все ми се струва, че аз го правя най-добре  Whistling Crazy/, но не ми се рискува да направя някой гаф и затова тормозя ММ да чисти в почивните си дни. Вече отива на работа, за да си почине и се връща вкъщи, за да работи  hahaha Joy Joy Joy гърч до дупка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Кръвното ми беше станало 120/70 и ми изписаха Допегит. Сега се чудя дали да го почвам веднага или да изчакам малко  newsm78 Чета из нета, че Лекарствена терапия се назначава, ако кръвното налягане е най-малко 150/95 милиметра. При по-ниски стойности (140/90 милиметра) таблетки се назначават в по-тежки случаи, когато например хестозата наподобява хронична хипертония или е налице хронично усложнена хипертония.

Искаше ми се поне хаповете за това да си спестя, ама ... всъщност на мен през цялата бременност ми беше 110/70, сега само защото е станало 120/70 да почвам хапчета чак ... от друга страна, знам какви рискове крие виското кръвно, та съм в дилема...

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 19:16 от Мон...

# 376
Мон това изобщо не ми се струва високо кръвно аз лежах 9 дни в болница за хипертония със 170/140. За допегит лекарката ми каза цитирам "не сме селска болница за да лекуваме с него" и ми изписа коринфар и атенолол те ми подържат кръвното до около 130/90 и ми казаха че е добре бяха даже много доволни лекарите че сме стигнали до тази стойност.

# 377
  • Бургас
syllvi, да, не е високо, просто аз по принцип съм с ниско кръвно, по време на бременността го вдигнах до 110/70 и пак се водеше ниско , обаче като за мен 120/70 /имало е случаи и 128/75/ си е малко високо... И пулсът ми е около 100 доста често, направо си усещам сърцето как блъска... обичайно и пулсът ми е доста по-нисък.
Знам, че по време не бременност е нормално пулсът да е по-висок, но ... чак толкова не знам добре ли е.

Засега смятам да го следя няколко дни, да намаля солта, да спра изцяло кафето и ако продължава да е така ще му мисля. Имам впечатления, че предимно вечер се вдига, сутрин си стои 110/70. Може да пия по 1/2т само вечер примерно, но ще питам пак ако се стигне до там.

Иначе четох, че масово бременните пият Допегит при проблеми с кръвното, води се едно от позволените лекарства ако има нужда ...

# 378
  • Емаесесаесесапипиа
Да попитам на някоя мама да са и са появили варикозни вени от бремеността. Моля, ако някоя има подобен проблем да обменяме опит.

Renibor, не казваш къде точно са разширените вени. Миналата бременност се бяха появили при мен на едни деликатни места, но се бях деформирала до неузнаваемост. А как боляха ... При всяко ставане явно се пълнеха рязко с кръв и идвам изтрайвах да стоя права. Тогава се появиха съм края на шести месец и до раждането положението само се влошаваше. С нищо не съм ги лекувала тогава. Показвах ги на генеколога и той каза, че на място ще се прецени дали не трябва да се прави секцио, че имаше опасност да се спукат. В крайна сметка родих нормално без никаккви проблеми. Още на следващия ден след раждането бяха спаднали значително и след около месец нямаше и помен от тях.
С този бременност нямам още този проблем (вече съм в 8 месец), но мисля, че е заради аспирин протекта, който пия почти от началото. Вече трябва да се спира, защото разрежда кръвта и при раждането може да е проблем

# 379
 Мон, миличка, не е високо кръвното, но границите са много раздалечени....важното е, че малко остана ще избутаме някак си  Hug Mr. Green Нормално е, вечер да е малко по-високо  Peace Сърцебиенето също си е в реда на нещата, все пак поддържаш две кръвообращения  Heart Eyes
 Ацетил-Салицилова киселина (аспирин ) и аз пиех в първите месеци, но наистина вече трябва да се внимава с нея Peace

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 21:03 от Анум

# 380
fapua, варикозните вени ми се появиха на десния крак,
Скрит текст:
общо взето са от кокалчето ниско долу до коляното. Тръгват от нещо като "гнездо"( както му казвам аз), в предната част на прасеца синьо- лилаво петно с размер на яйце. Точно на мястото на гнездото знам, че като тинейджърка, пък и по-късно съм имала по някоя и друга синка и разни травми. Кой да се сети, че при бременност това може да ми докара такива проблеми. В горната част на крака точно в областта на деликатните зони особено вечер съм силно несиметрична и вените са ми силно изпъкнали като хълмчета. Ако съм знаела, че с аспирин съм могла да предотвратя или намаля тези неблагоприятни ефекти щях да го взимам. Сега не знам какво да предприема в следващите два месеца. В петък съм на ЖК да видим какво ще каже АГ-то. За момента болката е поносима, по-скоро усещам тъпа болка от оттичане на крайниците. При ставане нямам чак толкова болезнени усещания, но определено трудно стоя повече от пет минути на едно място и след половин час ходене сякаш съм изкачила планина. Положението рязко се влоши последния месец. До преди месец някакси не приемах толкова насериозно проблема

# 381
Мон,и според мен не е никак високо това кръвно  Peace 4ак пък и да пиеш хап4ета...Не знам пак де ...ти си знаеш  най-добре!А относно пулсът и моят 4есто е около 90-95-98...
Анум,ти ве4е се разшета  Mr. Green влезе в 9-тия и ве4е се ''развилня''из къщи  Laughing Hug То и аз си мисля ве4е като направя 36 пълни седмици ,малко пове4е да излизаме ,пак ще е с колата и с ММ,ама ще съм по-смела Wink
Ина4е и аз съм изпрала,изгладила и подредила дрешките на бебко по шкаф4етата,ве4е са си готови  и 4акат  Hug Peace
Това е засега  Hug лека и спокойна ве4ер на вси4ки  Hug

# 382
Мон, супер че варицелата е вече зад гърба ти Hug Не ми се вижда притеснително кръвно с горна граница 120, но ти си знаеш.
Анум, чудесно е, че се чустваш " във форма" Party
И дано сега вече от тук нататък да се чуват само добри новини свързани с всички нас Praynig Praynig Praynig

# 383
  • Емаесесаесесапипиа
fapua, варикозните вени ми се появиха на десния ми крак

При теб явно обхваща целия крак. Аспиринът е като цяло противопоказен при бременност . Аз го пих като част от общата терапия за задържане, това с вените бе страничен ефект, ако е изобщо от това.
Освен това си бях взела едни специални чорапи за разширени вени, които ползвах от време на време. Има и такива специално за бременни. Може да потърсиш из нета.

П.п. Честита рожденничка!

# 384
  • Бургас
Анни, с теб от днес сме в 9-ти месец, нали  Thinking да задам коронния си въпрос за календарните месеци  Joy обикновено все ги бъркам Crazy Ама нали от 35г.с. се води, та затов питам.

Аз отивам на зъболекар  Mr. Green писна ми вече Tired

На вас желая усмихнат и спокоен ден  Hug

# 385
Здравейте коремчета,
днес кака Ванеса има рожден ден и минавам да почерпя за нейно здраве Party:

Хапнах един бонбон тази сутрин и ми се счупи един зъб. Crazy
И в тази връзка, някой да пие калций? Зъболекърката ми препоръча калций под специална биоформа за 40 лв ( стига за месец), който много добре се усвоявал от организма. Мисля да и звънна и да поръчам.
fapua, носих еластични чорапогащници за разширени вени, но не и такива специално за бременни. Ще потърся. Благодаря за съветите  bouquet

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 13:05 от reniboro

# 386
привет,
и да е здрава рожденичката!

Мон, браво, че си разкарала варицелата.
моят док като му казах, че малката ходи на градина, не сме карали варицелата, превантивно ми изписа биозин, не биозин мама, а само биозин 2х1, ама утре ще го питам биозин мама или обикновения.
каза, че вече няма страшно, нищо не може да стане и да я карам, добре, че мина при теб. но знай, че и бебо е добре и не си му навредила, това имах предвид.

reniboro, иди на док с тия вени не е добре така, че и болки... дано минават скоро.

аз след малко излизам пак, ще се поразходя...
за кръвното,
Мон, ако са ти предписали лечение - почни го, може да има за какво, но ако не са - може да изчакаш.
само да ти кажа, че аз вчера вдигнах ей така кръвно, че се шашнах, сега е ок.
Скрит текст:
измерих го тогава 160/110, не съм вдигала такова  Shocked взех мерки, аз си знам от какво е, успокоих се, слезе на 130/90, като да лягам беше 120/85.
тази сутрин ми е 125/80. притесних се да не направя или правя прееклампсия...
наблюдавах се и за други симптоми. усетих, че нещо не е наред, въпреки че не ме болеше глава, не ми се въртеше пред очите, нямам отоци, но чувах сърцето си на моменти.
та се побърках да слушам бебо. сега си следя кръвното, утре съм на тонове. гледам да не се тревожа и преживявам мъката, която е в мен... но ето, понякога не се контролира.
направо луднах, да си призная от притеснение. че то ми е винаги желязно 120/80, през бременността и 90/60, в последните месеци пак си е нормалното. но вече ще го следя, та ако се усетиш, че нещо не е наред, вземай мерки.
обикновено хора с високо кръвно по принцип не усещат, че са го вдигнали, но аз усетих, че сърцето ми подскача и го измерих. така че се усеща при хора, които са с нормално или ниско кръвно по принцип.
а док ми каза, чв кръвното се нормализира до няколко седмици след раждането, може и 3-4 седмици.
иначе извънредно високи стойности и поддържането им не е добре, говоря за над 170/100.то и док преценява това, де, според случая.

след 36та седмица бебо може да излиза спокойно, т.е. да мине 36г.с. +1ден.

# 387
Привет!
Ето ме и мен. С високо кръвно 130/90 и хапчета " Допегит " от понеделник 2х1/2 таблетка пия засега и докторката ме вика и в петък да ме види как съм.
Че нали претърпях падане по корем в събота вечерта вследствие на рязкото покачване на кръвното ми. Слава Богу всичко ни е наред и малчо е добре и плаценатата ми не се е отлепила. Пу-пу-пу!
Започнах приема на хапчетата, защото и без това малко остана до края та да не се изложа преди финала. Пък и доколкото разбрах е доста рисково да се покачва и рязко да спада кръвното ни точно сега в последните месеци!
Надявам се всички да сте добре!
Пазете се!
Лек ден!

# 388
Здравейте!
Аз от днес съм в 45 дневен отпуск. Вчера ми дадоха списък с неща за болницата. Има и шише, та да попитам-с каква биберона да си избера-каучук или силикон? Някой знае ли каква е разликата?

# 389
Elichka_Vr   - Честит 45 дневен отпуск! Днес е последния ми работен ден и от утре и аз мога да се похваля,че вече съм почивка  Simple Smile
Честно казано идея си нямам какъв трябва да е биберона. Аз си купих един комплект на Avent с 4 шишета и 4 биберона към тях, залъгалка и четка за почистване и мисля,че те ще са подходящи като за начало.

Общи условия

Активация на акаунт