Отговори
# 390
  • Бургас

каза, че вече няма страшно, нищо не може да стане и да я карам, добре, че мина при теб. но знай, че и бебо е добре и не си му навредила, това имах предвид.

за кръвното,
Мон, ако са ти предписали лечение - почни го, може да има за какво, но ако не са - може да изчакаш.

Благодаря ти, jos  Hug

Ти ако продължаваш да го вдигаш, питай за Допегит или нещо друго подобно, макар че разбрах, че най-често това изписват... достатъчно ти е трудно и без друго сега, та и за кръвното да се тревожиш  Hug Hug Hug

За кръвното на мен - да, изписаха ми и на мен 2п по 1/2т Допегит, но при мен сутрин е 106/68, 110/70, някъде там варира. И ако пия хапче сутрин ще ми падне още повече сигурно и може да ми стане още по-зле. Лекарите това не го взеха много предвид.
Само вечер вдигам около 125/75... и пулс 100. И точно понеже съм с ниско кръвно по принцип, като стигне такава стойност започвам да си чувам и усещам ударите на сърцето и не ми е много добре. Ще звънна да питам дали е удачно само вечер да пия по 1/2 хапче  newsm78

Оправиха ми два зъба /бяха се скапали пломбите/, разчекна ми се устата да стои 2 часа отворена, а беба се смля да ме рита, явно не ѝ понасят зъболекарските машинки ... Crazy Вече ме гони параноя да не тръгне да се ражда като почне така да се бунтува  Crazy ooooh!

Сега ще опитам да изведа детето малко на разходка, дано не ми стане лошо пак по пътя Mr. Green

boril , от Допегит имаш ли някакви странични ефекти? И сваля ли го както трябва?

# 391
 Wink
много ме е яд писах писах и накрая изчезна някъде

# 392
въпрос
КАКВО РАЗБИРАТЕ ПОД ИЗБОР НА ЕКИП....
за мен това е ,когато дойде моментът ,звъня на доки ,той идва и стои/не плътно/докато родя .....така ли е,защото моят нещо ме подготвя от рода;защо да се мъча нормално ,по добре секцио....около празниците все ще се намери кой да ме асистира при раждането и т.н.
а аз искам нормално и да ме чака ,колкото трябва
вие как мислите

# 393
Здравейте момичета.
Гледам обсъждате кръвното и доста от момите го вдигат.Дано с хапчета да регулирате нещата,че не си е шега работа. Praynig
Рениборо,дати е жива и здрава каката.Много усмивки и късмет в живота и желая.  bouquet
При мен няма нищо ново,бебко си ме рита все по яко и си мисля,че вече го усещам по-високо,дано да се е обърнал вече с главата надолу. Praynig
Хубав ден момичета,макар и дъждовен.

# 394
  • Бургас
.....така ли е,защото моят нещо ме подготвя от рода;защо да се мъча нормално ,по добре секцио....

Не ми правят добро впечатление лекари, които агитират за секцио без да има основателна причина за това  Peace

Под избор на екип аз разбирам - лекарят поема ангажимента да ми води раждането, независимо по кое време на денонощието започнат нещата, аз му звъня, той става, идва в болницата и се занимава с мен. Така беше първия път като раждах нормално, така смятам да бъде и сега. Сега ще е планово секцио де, но ако нещо стане по-рано, щом лекарят е поел ангажимент, независимо дали е делник, празник, ден или нощ трябва да дойде и да правим нещата по спешност  Peace Естествено си плащам за това.

# 395
Рениборо, да ви е жива и здрава принцесата Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Борил, добре, че ви няма нищо на теб и на бебчо след това падане Praynig Praynig Praynig
Мон, то при теб не бяха зацапвания, зъби, шарка сега пък кръвно ooooh! Hug Hug Hug HugАз сега като Ви чета стойностите и взех да се притеснвам, последно при доки ми беше към 120 манй на 70 не помн, в понеделник като ми беше лошо ми беше 90 на 50, а преди това ден два беше 115 на 70 трябва ли да го мисля и аз? Пф ще питам доки в понеделник, като ида.
Аз от събота ще съм в 45 дневен болничен, ама още съм на работа, ще видим до кога

# 396
Mон,  Hug
щом си чуваш ударите на сърцето и то сякаш ще изскочи, не е нормалното за теб кръвно, явно.
но може би превантивно са ти изписали хаповете до няколко дни да се нормализира.
ето сега точно идвам от разходка, ама бая дълга стана, чак накрая ме заболя далака,
кръвното ми е 125/75. следя го, дано всичко е наред. че вчера се побърках, въобще не съм очаквала високо кръвно... но като си чух сърцето...
та така де. може за теб това да е високо наистина, то се усеща.

bruha, ти при кой док?
ако не иска да те поеме, да ти каже.
избор на екип ако уговориш с него, е редно да уговорите и кога да му се обадиш при какви симптоми ли, като идеш в болницата да те приемат ли и тн.
то сега, всичко става, може да не е в града, може да е болен, може всичко, но все пак, като се уговорите в общия случай трябва да е на линия.
може да избереш и акушерка, и анестезиолог и тн.
и за секциото какво ти е казал, не разбрах? показания имаш ли или той предпочита така?
що не го смениш ако не ти допада?

kamban4o, с главичката надолу е сигурно, щом рита горе.  Hug

# 397
...Пф ще питам доки в понеделник, като ида.
Аз от събота ще съм в 45 дневен болничен, ама още съм на работа, ще видим до кога
зависи колко ти е било нормалното кръвно.
при мен е 120/80, 90/60 като ми е, са ми мерили, ниско ми е, усещам го,
а вчера за пръв път си усещах сърцето и аз си знам какво ми беше, та се усетих да го измеря, уу, толкова високо  Shocked добре, че спадна бързо. и сега ми е нормалното.
питай си док за всеки случай.
а пулсът си го меря, до 76 сега през бременността, иначе ми е 68-70.

# 398
Здравейте момичета,

Отдавна не съм писала. Радвам се да видя, че болните са оздравяли и че вече се готвим да посрещаме бебчетата.

На мен ми е доста криво защото от седмица насам имам силни болки в кръста и не мога нищо да правя. Щях да подреждам, да пера и гладя дрешки, да добоядисаме стаите, но се оказа че имам ишиас. Едвам ходя, но най-тежко ми е в леглото, защото не мога да се обръщам, да ставам без силни болки  #Crazy.

Лекарите ми казаха, че трябва да търпя и като родя нещата ще се нормализират. Въпреки това аз днес реших да отида на физиотерапевт, поне ако може малко да ме облекчи, защото тази нощ направо ми се ревеше. Преди малко се върнах и не съм по-добре, но имам надежда. Поне правя нещо по въпроса, а не само да се вайкам.

Имали ли сте подобен проблем? Дали има шанс поне малко да се оправи?

Намрънках се, извинявайте.  Embarassed

# 399
  • насън...
rsdim, то ти си мрънкай, па белким ти олекне поне малко.... Heart Eyes аз те разбирам, защото редовно страдам от кръст и когато бях в 4 месец пак направих криза и тогава ми откриха леко скъсяване и изглаждане на шийката и лежах в болницата...бях мнг зле, с ужасни болки и невъзможност да се движа...биха ми някаква инжекция болкоуспокояващо, но за следващите боцкания се подписах, че отказвам - не ми се искаше да ме блъскат излишно с лекарства само ако е за облекчение на болката...в общи линии търпях около седмица - 10-тина дни и пиех но шпа...обикновено толкова ми отнема, за да се пооправя...и сега от време на време като се поизморя (а то се случва често и бързо, защото съм основно на леглови режим) си се обажда кръста, но с повече почивка, лежане и ми минава...дано скоро се оправиш... Hug

сега аз пак да си попитам, че нещо не ме отразихте предния път.... Mr. Green боли ли ви като ви риткат бебоците? на моменти си е направо истинска болка.... Sad 

# 400
  • Бургас
rsdim, не се извинявай, тя темата е затова, всеки да си споделя и мърмори... пък ако вземе и помощ да получи, толкова по-добре Hug

Не съм наясно с твоя проблем, дано те облекчат поне малко до раждането, а после да се реши проблемът  Hug

сега аз пак да си попитам, че нещо не ме отразихте предния път.... Mr. Green боли ли ви като ви риткат бебоците? на моменти си е направо истинска болка.... Sad 

Не винаги, но понякога като мърда краката ме заболява наистина.

# 401
Elichka_Vr   - Честит 45 дневен отпуск! Днес е последния ми работен ден и от утре и аз мога да се похваля,че вече съм почивка  Simple Smile
Честно казано идея си нямам какъв трябва да е биберона. Аз си купих един комплект на Avent с 4 шишета и 4 биберона към тях, залъгалка и четка за почистване и мисля,че те ще са подходящи като за начало.
Мерси! Сега чакаме средата на април и после почва напрегнато чакане. Аз започнах да си приготвям полека багажа. Simple Smile

# 402
Мон, аз пия Допегит от понеделник - вече 3 дни и кръвното ми варира от 130/90 на 120/80.

Аз пък сега ще се хваля и тук! Видяхме се и се запознахме лично със Светлето днес. Много хубаво беше че си имах компания! Отворените врати в "Шейново" минаха супер набързо. Но то и няма какво толкова да се види де! Болница като болница ... условията не са чак толкова добри/гадното е общата баня на етажа за мен/, но за три дни става. Вип-а е 70 лв на нощ /който го пожелае/, но и той е с обща баня... Зададохме си въпросите и получихме отговорите на психолога, който ни развежда из Аг-то.
 Най-важното за мен беше срещата с акушерката. Оказа се че е много добра женица, през цялото време ни успокояваше и даваше всякакви отговори на всички въпроси които и поставихме, че останаха още 2-3 мамета след обиколката на болницата с нас.
Уговорихме си нещата и сега се чувствам по-готова и по-спокойна от всякога за големият ден! Акушерката ми каза, ако имам въпроси да и звъня без никакви притеснения и да я питам. Доста дълго остана с нас сигурно около два часа и какво ли не коментирахме от упойки до сексуална мощност стигнахме. Ха-ха-ха беше весело в нейно присъствие и доста успокояващо, като цяло. Доволна съм от всичко което видях и чух днес!

# 403
Здравейте момичета,

Отдавна не съм писала. Радвам се да видя, че болните са оздравяли и че вече се готвим да посрещаме бебчетата.

На мен ми е доста криво защото от седмица насам имам силни болки в кръста и не мога нищо да правя. Щях да подреждам, да пера и гладя дрешки, да добоядисаме стаите, но се оказа че имам ишиас. Едвам ходя, но най-тежко ми е в леглото, защото не мога да се обръщам, да ставам без силни болки  #Crazy.

Лекарите ми казаха, че трябва да търпя и като родя нещата ще се нормализират. Въпреки това аз днес реших да отида на физиотерапевт, поне ако може малко да ме облекчи, защото тази нощ направо ми се ревеше. Преди малко се върнах и не съм по-добре, но имам надежда. Поне правя нещо по въпроса, а не само да се вайкам.

Имали ли сте подобен проблем? Дали има шанс поне малко да се оправи?

Намрънках се, извинявайте.  Embarassed
По-добре търпи, защото брат ми ходеше на курс за масажист и така се зарадвах, че ще намажа, но водещата на курса му беше казала,че може да ми прави масаж само на ходилата (един вид масаж на бременни не е хубаво да се прави). Ще ти мине. Мен по цяла нощ ме болят тазобедрените стави, през деня е ок.

# 404
Здравейте майчета аз от отдавна не съм писала.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт