Да бъде жив и здрав новият папа!

• 2 380
  • 32
  •   1
Отговори
# 1
Много се зарадвах снощи! Пропуснах тук, но във facebook писах, гледах директно пи RAI 1!! Голяма емоция! Дано се справи Франческо І!

# 2
Напоследък хората масово бъркат избирането на Божии наместници с финали на Биг Брадър.

# 3
Напоследък хората масово бъркат избирането на Божии наместници с финали на Биг Брадър.

Joy
Избран е нов папа! Той се казва, неговото име е... Бер-го-ли-о!

# 4
Много се зарадвах снощи! Пропуснах тук, но във facebook писах, гледах директно пи RAI 1!! Голяма емоция! Дано се справи Франческо І!

Кое толкова те екзалтира  Rolling Eyes

# 5
Изненадах се снощи, че нямаше тема по случай случката, но като видях загавието на тази... Laughing

# 6
  • София
Заглавието като новогодишно пожелание ми звучи.
И да, да е жив и здрав Laughing

Joy
Избран е нов папа! Той се казва, неговото име е... Бер-го-ли-о!

Joy Joy Joy

# 7
Ми да го поздравя с 1 песен, написана за предшевственика му!  Confused

# 8

Ох, нямам думи! Няма Божии наместници на Земята!!! Не правете такива елементарни грешки.

Папата е наследник на апостол Петър, епископ на Рим и глава на католическата църква.

Как изобщо може да се сравнява неговото избиране с извращението, наречено "Биг брадър"?! То дори не е шоу.

А пък за комунистическите нападки по отношение на Рацингер направо онемявам!

Той е членувал в Хитрер-Юнге, както повечето младежи от онова време. Дали са можели да избират? Тук децата можеха ли да избират дали да стават чавдарчета, пионерчета и комсомолци???

На колко години е бил Рацингер през 1945г.?

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 23:26 от vl

# 9
Ох, и аз нямам думи! Съгласно каноническото право римския папа е Божий наместник на земята... Не, няма смисъл, каквото и разумно да ти се каже, отговорът ти ще бъде "Боже, каква глупост". Ти считаш себе си, собствените си заблуди, непознаване на материята, необразованост, нежелание и невъзможност за диалог и за развитие на мирогледа.. и т.н. и т.н. за единствената истина под небето.
Клети ВЛ, как съжителстваш със себе си, човече???  Peace
П.С. По същата логика българските свещеници не са можели да откажат да бъдат завербувани от ДС, ако искат да бъдат оставени на мира, ама за тях не го приемаш това....
... И всички пътища, и всички теми, и всички въпроси накрая стигат до комунистите!  ooooh!
О, не, няма смисъл, едно си ВЛ знае, едно си бае... ooooh!

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 23:42 от Klitemnestra

# 10
Ох, и аз нямам думи! Съгласно каноническото право римския папа е Божий наместник на земята... :
П.С. По същата логика българските свещеници не са можели да откажат да бъдат завербувани от ДС, ако искат да бъдат оставени на мира, ама за тях не го приемаш това....
... И всички пътища, и всички теми, и всички въпроси накрая стигат до комунистите!  ooooh!
О, не, няма смисъл, едно си ВЛ знае, едно си бае... ooooh!

Не е Божий наместник!

Кога го изучихте това канонично право бе? Искаш ли тук да извикам момче, което специализира канонично право в Рим? И неговите обяснения ли ще оспориш?

Познавах католически свещеници, които точно това са отказали и са били "наградени" с 10г. затвор!!!

Тази тема такива като теб я вкарват в комунистически коловози!
Тя не беше за подобни разправии!

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 23:50 от vl

# 11
Не е Божий наместник!

Троп с крачето! Няма пък, няма, моето ще е!  tantrum

# 12
Извикай го и го питай какво значи servus servorum Dei.

# 13
Мили ми заблудени  ВЛ, едно от нещата, които   протестанството не приема (в твоята глава може би протестанство няма, но..), което М.Л. Кинг не приема е титлата на папата "Наместник на Божия син на земята". Това, между другото не приема и Ян Хус и отива на кладата, т.е. не приема, че папата е "Божий наместник на земята" и казва известните думи: "Ако забележа в заповедите на папата нещо, противоречащо на истината, то аз никога няма да се подчиня, дори ако поставите пред мен огън, приготвен за изгаряне на тялото ми".
Но ти не се ядосвай!!! Щом си казал, че не се счита за Божий наместник, така е!!! И комунистите са виновни за всичко!!! Всичко, което е в твоята глава си е твоята истина! Няма проблем!!! Само мир да е!!!  Laughing

# 14
Мили ми заблудени  ВЛ, едно от нещата, които   протестанството не приема (в твоята глава може би протестанство няма, но..), което М.Л. Кинг не приема е титлата на папата "Наместник на Божия син на земята". Това, между другото не приема и Ян Хус и отива на кладата, т.е. не приема, че папата е "Божий наместник на земята" и казва известните думи: "Ако забележа в заповедите на папата нещо, противоречащо на истината, то аз никога няма да се подчиня, дори ако поставите пред мен огън, приготвен за изгаряне на тялото ми".
Но ти не се ядосвай!!! Щом си казал, че не се счита за Божий наместник, така е!!! И комунистите са виновни за всичко!!! Всичко, което е в твоята глава си е твоята истина! Няма проблем!!! Само мир да е!!!  Laughing

Мартин Лутер Кинг??? Добре ли разбрах? Наясно ли си кой е той и кой е Мартин Лутер? Досега ти изглеждаше като мааалко по-грамотна, а сега съвсем се провали.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B3

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B … D1%82%D0%B5%D1%80

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%BD_%D0%A5%D1%83%D1%81

Общи условия

Активация на акаунт