Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
veniva моето лично мнение е че Хане(Джейн или както се произнася) количката е много по стабилна от другата. На мен това Куини не ми харесва защото има много малък сенник (в сравнение с други модели и марки колички), а това си е важно, някой път дори чадърчетата не помагат. Освен това багажника ми се вижда много малък, а гумата на предното колело е също доста малка и незнам колко е стабилна количката в такъв случай. По принцип нямам против триколките, но ако е триколка, поне да е с голяма и стабилна предна гума.
Напиши си на някъде плюсове и минуси на двете колички и накрая си избери тази с повечето +++ аз така направих при избора на моята количка

# 361
  • София
Ааа...гледам пак говорите за бебефоните... ами да ви кажа, питах доста майки около мен и всички ми казват, че са ползвали бебефон след 3-4 мес. и никоя не е ставала през 5 мин. да проверява дишане...не е ли малко прекалено? Риск винаги има,то е ясно... newsm78

# 362
Здравейте, момичета!
Благодаря ви за бързите отговори, говорих с моят лекар по телефона и той каза, че няма никакъв проблем! Да не се притеснявам излишно!

# 363
milisa аделина точно за това искам на живо да ги видя и така ще преценявам и на мене куинито малко като сапунерка ми идва  Mr. Green .......със свеки нямам грижи никакви  Simple Smile,с майка ми също ,няма как и да имаме де виждаме се и с двете фамилии по 1 път на 2-3 месеца за по 2 часа,определено не сме от тия семейства дето киснат всяка събота и неделя ту у едните ту у другите или от тия дето се чуват по телефона през ден,така че няма как да се бъркат....,аз бях казала и преди,че никой няма да идва в къщи да помага,двамцата с милия ще се оправяме,даже съм го предупредила,че ме е страх първите дни да къпя бебка и той да си я поема докато се престраша Mr. Green

Mimi87 радвам се за тебе,че всичко е наред  Hug

# 364
Ааа...гледам пак говорите за бебефоните... ами да ви кажа, питах доста майки около мен и всички ми казват, че са ползвали бебефон след 3-4 мес. и никоя не е ставала през 5 мин. да проверява дишане...не е ли малко прекалено? Риск винаги има,то е ясно... newsm78

Може и прекалено да е,аз не случайно казах,че съм шубе на тая тема,хора всякакви,мнения всякакви ...  Simple Smile

# 365
Леле докато се обърна и съм изпуснала цяла тема  Simple Smile

# 366
  • София
Еми то хора различни, всеки има различни страхове, обикновено колкото по-образован и информиран е човек и колкото повече гадости е изчел из нета толкова са му по-големи страховете  Laughing. Също така има хора живеят в гарсониери, на тях може и да им се струва безполезна вещ, моя апартамент е голям и определено си ми е от полза дори до сега (позлваме си го всяка нощ).   
Канари това със ставането през 5мин е обикновено през първите 1-2 месеца, после минава, но и тогава е и най-критичния период за бебето, затова. Аз никога не съм си представяла че ще се случи, но още от болницата започнах да си представям как бебето ми умира от какви ли не неща. Наистина е зловещо и може би при мен така се е изразила следродилната депресия, но честно ти казвам страх ме беше да си затворя очите, какви ли не мисли и картини ми минаваха пред очите. Дето има една приказка "Да не те застига туй що майка ти си мисли за теб...", много е вярно. Сега вече съм по добре, мина ми и се радвам на живота. Надявам се втория път да не минавам през този откачен период
Ако си толкова скештично настроена като се родят бебетата си прецени сама за себе си дали искаш да си купуваш или не.  Peace

# 367
милиса, щеше да даваш линк от участието ви в кой е по-по-най

# 368
  • София
Ами не-чудя се... Аз също си мисля такива неща,че даже прекалявам в мисленето и после идяа здравия разум и си казвам-е не е възможно всички нещастия да ни сполетят и все се балтая от едната крайност в другата...
На мен ки дадоха бебефон-обикновен, но като ви чета започвам да се замислям-да ставам на 10 мин д проверявам дишане ми се струва непосилно...

# 369
Леле пак сте изписали страшно много Simple Smile Simple Smile

Та за baby phones, за дъщеря ни ние бяхме купили един който се оказа че няма обхват в къщи а след това нямахме пари за друг и така си я отгледахме без него. Не съм ставала на 5 минути като цяло се  е случвало да се събудя един - два пъти и да я проверя.
Ние нощното хранене още първата седмица след като се прибрахме от болницата го отказахме и заспиваше към 12 и половина и се събуждаше към 5 и половина. Като я проверя два пъти ми беше достатъчно да ми бъде спокойно.

Да си призная понякога и мен ме навяват черни мисли но се опитвам да гледам по позитивно. В това отношение подкрепям Kanari. Ние сега си взехме видеофон който се слага на стената и обхваща цялата стая но той е с цел да ги наблюдавам когато са двете в стаята а аз съм из някоя от другите стаи.

# 370
Сега ми хрумна един въпрос  Mr. Green Мислите ли че може да се храни бебето с кърма,но от шише,имам предвид постоянно.... да се цедиш и да даваш кърмата от шише.........не питам за себе си а по принцип ми е чудно.Дали някой го е правил а пък и от съобржението,че виждаш колко е изяло от шишето,знам,че най-сигурната индикация за добро кърмене са мокрите и наакани памперси,но друго си е да видиш празно,изсукано шише сигурно  Mr. Green

# 371
Аз не мисля да вземам бебефон, кошарката ще е до леглото ми - така ще ми е най-спокойно. А и те, дебосъците са по-жилави, отколкото ние си мислим. Някоя от вас беше препоръчала едно филмче Babies, в което разглеждаха първите дни на деца от различни култури, националности, социално положение, като примерно - едно бедно африканско бебе, едно американско и т.н. Филмчето беше интересно с това как африканското бебе примерно си растеше весело и пухкаво, независимо от мизерията (а тя беше пълна). А ми направи и впечатление, че африканското бебе го кърмиха по-дълго, отколкото американското.

Мисълта ми е, няма страшно, инстиктът за оцеляване е много силен Simple Smile

Аз взех, че пипнах някакъв вирус и сега се лекувам вкъщи. Понеже зимата изкарах един и си викам това му беше, а то сега пак. Неприятна работа.

Майка ми днес ме зарадва с подаръчета за малката - разни одеалца, чувалчета и комплектчета с Мечо Пух, някаква серия на Disney. Материите са направо супер. Да са ни живи и здрави бабите и дядовците. Не се нервирайте на свекървите, а простичко определете границите. С добрина и търпение много се постига Simple Smile

# 372
Сега ми хрумна един въпрос  Mr. Green Мислите ли че може да се храни бебето с кърма,но от шише,имам предвид постоянно.... да се цедиш и да даваш кърмата от шише.........не питам за себе си а по принцип ми е чудно.Дали някой го е правил а пък и от съобржението,че виждаш колко е изяло от шишето,знам,че най-сигурната индикация за добро кърмене са мокрите и наакани памперси,но друго си е да видиш празно,изсукано шише сигурно  Mr. Green

да, имам приятелка, на която първото дете изобщо не искаше да засуче и така я караха цяла година  Sad а пък си е голямо наказание
но за самата индикация не го прави- бебето ще свикне с шише най-вероятно

# 373
veniva, аз се цедях и кърмех от шише , действително така знаех малката колко е яла. Освен това си позволявах повече свобода, можех да излезна и мъжа ми да нахрани малката или пък сутринта той да стане в место мен и така.
Понякога единствено  храненето в 12 вечерта и храненето в 6 сутринта го правех от гърда.

# 374
  • София
Сега ми хрумна един въпрос  Mr. Green Мислите ли че може да се храни бебето с кърма,но от шише,имам предвид постоянно.... да се цедиш и да даваш кърмата от шише.........не питам за себе си а по принцип ми е чудно.Дали някой го е правил а пък и от съобржението,че виждаш колко е изяло от шишето,знам,че най-сигурната индикация за добро кърмене са мокрите и наакани памперси,но друго си е да видиш празно,изсукано шише сигурно  Mr. Green
Най-добрата индикация да видиш колко е изяло бебто(без да се повлиява кърменето по някакъв начин ) е да си купиш кантар, а не да се цедиш и да даваш на бебето от шише. Теглиш бебето преди кърмене, теглиш го след и прилагаш малко математика. Този метод го ползвах 2 месеца след всяко хранене и беше безотказен. С цеденето и даване от шише е твърде вроятно да ти спре кърмата сравнително бързо. Да не говорим колко е мъчително за майката постоянното цедене (казвам го от личен опит, тъй като първите две седмици се цядях предимно).

Общи условия

Активация на акаунт