Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 634
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Цитат
Видях, че вече си говорите за педиатри. Някой може ли да ми препоръча добър такъв в Хаджи Димитър?
Да, Хаджи Димитър става въпрос за кв. до кв.Левски нали там Сухата река или се бъркам?
Хаджи Димитър е съседен на Левски и Сухата река
Мога да ти предложа в Кв.Левски не частта от към Варадеро а от др страна точно зад Билла се намира кабинета на др. Кръстю Стефанов (педиатър) изказвам мое мнение : уникален човек, диагностик не е привърженик на антибиотиците, което за мен беше супер обръща много внимание не претупва децата. Като беше бебе баткото съм му звъняла по всяко време с 2 думи съм очарована от него. И аз не съм от кв.Левски съседен квартал но само на него се доверих и най-важното и водещо за мен за определяне на педиатър беше да не предписва антибиотици за щяло и нещяло да е сравнително младичък и да се интересува от съвремнна медицина и да е вежлив с детето ми а и сестрата е много добричка! Успех в търсенето  Hug

А и забравих бебетата винаги са с предимство не зависимо колко човека има отвън, минуса който мога да изтъкна е че има много пациенти и се чака като станете на 1-2 годинки е нещо страшно  Laughing води сокове обяди и се чака но поне за мен си заслужава.Ако е мн зле детето пак минава пред всички др.

# 556
Добро утро момичета Hug Hug Hug
От няколко дена се опитвам да ви изчета,че то е страшно,но покрай малкия аз нямам и много време де.
For girls who ride Честит ви юнак.Да ви е жив и здрав,бързо да наддава,за да си го гушкате в къщи. Hug Praynig
Относно покупките аз почти приключих с тях.Останаха ми много малко работи за закупуване,като АМ(тъй като аз няма да мога да кърмя,поради медицински причини Cry,за което много съжалявам,и ми е много гадно),гъба за баня,корито и такива по дребни неща.
Имаме си и количка вече http://www.peppermint.co.uk/nursery_department/shop-by-brand/ica … parma-violet.html (но цялата червена).
На пазарих преди няколко дена всички дрешки за бебето от Next.Почти нищо не съм запазила от баткото ooooh!.
Аз съм горе долу добре,като изключим гадната кашлицата ,която от 4 януари,още не ме е оставила  #2gunfire #Cussing out,бебо е доста горе,защото вече започна да ме рита в ребрата,много е активен по цял ден,имам чувството ,че това бебе не спи #Crazy.
Това е от мен за сега HugЦунки по пупите Hug

# 557
# 558
Розинка колко е готино! Сигурно това се случва към деветия месец? Simple Smile

# 559
Розинка, супер е клипчето! Peace
Аз имам подобно.  Blush Накрая е голяма веселба да го гледаш бебето, как ти мърда корема. Heart Eyes
По време на майчинството се взима 90% от брутната заплата, на която сте осигурявани. Взима се под внимание и броя на работните дни в месеца, което си е направо безумно, защото като е почивен ден пак се яде, ама логика! ooooh!

Май не се отразява много, ако си бил в болничен преди да излезеш в майчинство. На мен ми казаха, че не трябва да прекъсвам болничния, а директно да изляза в 45дневния, но защо не знам Simple Smile.

Лили Трифонова, честита количка! Аз кашлям като луда от миналата седмица и се надявах скоро да премине и като те прочетох  Shocked  Много е гадно, защото като вляза в серия имам чувството, че никога няма да спре. Не знам, какво е астма, но я оприличивам точно на астматична кашлица, не ми достига въздух и се задъхвам...
Периода на безсъние го минах засега, но пък ми се запушва и на мен носът и ми се стичат секрети, което е отвратително.  Sick Малкият търчи след мен като тръгна да отхрачвам и крещи мама има кгхъ, кгхъ  ooooh!

# 560
Добро утро   bouquet
За мен наистина е добро, т.к. си видях госпожицата и се включвам да дам отчет.
По-късничко като прочета за другите неща
Та значи малката Софи е 1464гр, върви седмица на пред, но това грам не ме притеснява. Отваряше си устата, криеше си лицето, но имам няколко снимчици все пак и ще ги кача в снимка.бг.
Хемоглобин 129. Продължавам само Магнерича и след 20-тина дни пак при доктора.
Питах тонове кога - чак 34-36 седмица ще записваме, което много ми хареса, че преди като се сетя как лежах по 20-30 мин по гръб или леко на страни и каква досада беше...
После ще ви чета и пиша, че имам няколко задачи да свърша.
  bouquet Хубав ден

# 561
  • София
Привет,
Клипа е направо невероятен  Heart Eyes Имам чувството, че са повече от 1 вътре, като гледам колко е голям корема, а какво е тъничко крачето...
А за майчинството - аз си го сметнах по ей този калкулатор. Трябва регистрация, но тя е много бърза. Болничните на теория не би трябвало да се отразяват, но калкулатора ще си каже, аз нямам. Изчислява се среднодневно възнаграждение за последните 2 години. От началото на 45 дневния болничен, се умножава броя на работните дни по това среднодневно възнаграждение и сумата се превежда от НОИ.

http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 562
Добро утро и от мен  Nature Sun With Face
Честити покупки на всички, всичко е прекрасно ще взема и аз да се поинтересувам как се пазарува онлайн  Embarassed

дива77, относно чуденката ти за броя на дрешките, аз те съветвам да не купуваш много. Първо бебо не се знае колко ще е голям, дрешките за новородено може и да са мънички. Второ и времето не се знае точно какво ще е. Аз лично ще взема по 2-3 бройки от различните дрешки (все още не ги знам как се наричат и каква е разликата  Joy).

mgamisheva, прекрасни резултати.

# 563
  • София
pipilotka,  таз и нощ пак не спах, но пробвах различни седнали пози-получи се,нямаше адски болки, но...както казах,пак не спах Grinning Нямаме и вода...обявено е, че ще я спрат в 10:30,но я спряха в 3 през нощта! (аз нали пишкам през 15 мин) Чудех се дали да не се обадя във Соф.вода да излея малко хормони върху им,ама като знам кой работи в кол центровете и как те така или иначе за нищо не са виновни, не виждам смисъл...а,сега видях,че имало и авария и затова е спряна от през нощта Confused
Да, за майчинството не е 80 % от бурт. заплата понастоящем, а от средната заплата, която се получава от брутните за последните 2 години. На първата страница тр. да има калкулатор.

# 564
Добро утро или добър ден вече  Grinning
Мислех,че ще ме подмине вашия вирус,но тази сутрин се събудих със запушен нос и болки в гърлото,чудно просто,тъкмо си мислех като ви чета как не ме е хващал вирус от повече от година,но....сега ще изпробвам всичко каквото сте казали  Mr. Green но май си знам,че накрая пак  ще ме оправи биопарокса.
Болничния влияе на майчинството с някакви стотинки мисля,не съм сигурна де, но не е фатално,тъй че  ...особено за самоосигуряващи се като мен е идеален вариант да съм в болничен до 45 дневния.А иначе хич не ми е ясно като размер колко ще е майчинството и на този калкулатор нищо не можах да си сметна,нищо не разбирам от такива работи и се изнервям тотално,да си го смятат счетоводителите  Mr. Green
Kölsches Mädel " търчи след мен като тръгна да отхрачвам и крещи мама има кгхъ, кгхъ"  ! излезе ми фреш от носа,ще припадна  Joy

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 10:52 от veniva

# 565
  • Варна
Здравейте и от мен момичета  Hug
От днес официално и аз влязох в редиците на болните, а като си помисля вчера как се радвах на хубавото време и се разхождах без яке  Confused
Да споделя за кърменето - за сега и аз възнамерявам да я караме по график, просто ми се струва по удобно за всички, а и смятам че и за бебо ще е добре от мъничък още да свиква с реда с дисциплината  Simple Smile
Последните дни нещо съм се шашнала, че вече не остана почти никакво време, а аз даже не съм си прочела книгите още, да не говорим че за кърменето освен откъслечни статии тук таме и коментари в книгата, която чета, изобщо не съм се информирала и вече съм  Shocked
Но просто не остава време. Взехме на работа едно момиче, което трябваше да обучавам и да ме замества след това, но то си тръгна след две седмици и сега отново сме в търсене ...
Да ви попитам - вие подготвяте ли се по някакъв начин за самото раждане - техники за дишане, упражнения или някакви специални методи за обезболяване (не медикаментозно). Ще се радвам, ако споделите информация или поне източници на такава  Simple Smile

# 566
Lili Pavlova, болничния по време на бременност не се отразява на майчинските, ако, 24 месеца назад (от началото на 45 дневния отпуск) си осигурявана на една и съща сума. Ако има разлика, тъй като той се смята 18 месеца назад довежда до известна разлика. Пробвай да сметнеш чрез този калулатор на сайта на КИК (някой го е сложил по-нагоре) . Или прегледай тази тема - там има много информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=707431.0 - в първия пост има много информация, а и отговарят много коректно.

Ей, всички кашлящи, да се оправяте всички бързо!

# 567
Здравейте и от мен Simple Smile
За болните и тези, които не могат да спят от запушен нос - аз ползвах много дълго време капки за нос Виброцил. Не вредят на плода и не се привиква към тях.
За болките в кръста нощем - много ме болеше допреди два дни, когато си купих "червей" от Хиполенд на цена 23 лева. Вече две нощи спя с него и промяната е огромна. Облекчава и болките в тазобедрените стави.

Радвам се, че ви хареса нашата количка Simple Smile Всички колички на Джейн изглеждат невероятно здрави.
Lily Trifonova, и твоята количка е страхотна - за породени не съм виждала по хубава Simple Smile
serendipity_85, толкова се притеснявах покрай тези болници дали ще изкарам докрая тази бременност, че и аз не съм прочела нито една книга или статия за отглеждането на бебето и кърменето. Мисля, че е крайно време вече сериозно да се захвана с това. Следващите две седмици в мола на Стамболийски има лекции, които са ми интересни и не мисля да ги пропускам - Първите 40 дни с бебето (26ти март) и Кърменето (2ри април).

И да попитам - мами вие откъде ще взимате чаршафчета комплекти за бебетата и по колко бройки? Също така тези, които имат дървени легълца - цели обиколници ли ще взимате или половинки? Мен за бройките ме посъветваха - минимум 3-4 комплекта чаршафи, но на мен ми се струват ужасно много, мисля да заложа на два комплекта.

И аз непрекъснато стискам палци за нашето бебе талисманче Явор. Дано мама се включи скоро с добри новини  Hug

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 12:27 от shmoksi

# 568
serendipity_85, и аз съм като теб по отношение на работата - ни имам заместник, нито се очаква да дойде в оставащите няколко седмици. На моменти се шашкам на кого въобще ще оставя целият този обем работа, мисля го много, притеснявам се. Но....после си давам сметка, че това не бива да помрачава прекрасното очакване. Тези, които носят отговорност, като мои ръководители, да са помислили навреме Simple Smile

# 569
  • Paris, France
Халоу! Simple Smile

Lily Trifonova, много е готина количката, честита да ви е! И да се оправяш бързо, както и другите болни мами.
mgamisheva, честито за хубавите резултати! Моето мерене на тонове ще започне чак на 17-ти май (твърде късно), понеже официално терминът ми е на 11-ти юни, а пък аз като го смятам (и както би трябвало да е според всички видове калкулатори) е на 1-ви. Все си мисля, че трябва да побутна нещата сама, защото докторите изобщо не си дават сметка, че до края на май сигурно вече ще съм родила. Simple Smile
Този въпрос "къде са ви бебетата" много ме разсмя. Моето със сигурност е с главата надолу, понеже като хълца го усещам все там - ниско долу. От няколко дни ме бута (мисля с дупе) от дясната страна на пъпа и все там го усещам. Общо взето вляво никакво движение, а вдясно - дискотека Simple Smile.
Не знам колко съм ориентирана въобще в каква позиция е, но и последния път при доктора беше така и нямам наблюдения да се е превъртал или нещо. На моменти ми минават едни остри като драскулки, като че ли са пръсти - все едно малка игличка ме гъделичка отвътре.
Не знам дали няма да стана досадна, ако пак заговоря за кърмене, но имам приятелка, която е учила начална педагогика и има дете на 3 годинки, което е най-спокойното дете, което съм виждала, се допитах до нея и ще си позволя да ви копирам част от отговора й тук (без да ангажирам никого, просто още едно мнение по темата):
Скрит текст:
Аз кърмих на поискаване... На тази възраст няма нужда да се притесняваш,че така ще разглезиш детето,това е периодът,в който залагаш основното и подсъзнателно отношение на новия човек към света въобще "Да,светът е добро място,където винаги съм защитен и се чувствам добре" и другия вариант "Никой не обръща внимание на моите потребности,не ми харесва така,искам някой да ми обърне внимание и да се почувствам спокоен" Откликвай с колкото сърце ти дава на всеки иницииран контакт от детето.Кърменето на поискване не е лесно,въобще кърменето отначало ще ти се стори кошмар,при мен първите 3 месеца,като първите 3 седмици бяха най-трудни.Много неща изчетох за пози на кърмене,периодите на скок в растежа и захранването. Винаги се опитвай да се съобразяваш в границите на приемливото с потребностите и знаците,които детето ти дава.Още от момента на раждането ще започнеш много точно да се ориентираш кое е му харесва и кое не толкова. Има деца,които се чувстват по-добре при режим на хранене с интервал от 3 часа,поне така твърдеше моята педиатърка, били по-спокойни,но за Мая не важеше това,тя имаше и по-кратки периоди и по-дълги.Никога не съм я будила от сън,защото е време да суче,тя сама ми показваше кога е гладна. За планираното отказване от нощното хранене съм против,Мая до последно сучеше и нощем,спря го,когато спряхме и дневното.Ясно ми показваше,че вечер иска да суче,а не да пие вода или да плаче и така си беше.Има бебета сами уж се отказвали,моето не беше от тях. Simple Smile))Също много ми помогна това,че спяхме заедно. От 0-6 месеца сучеше при мен и я слагах да спи в коша за новородено ( обичат да спят на теснички места или да ги киснат в кофи с вода поради асоциацията с тясното място в корема на мама. Кошарата няма да ви е нужна доста време,ако изберете този вариант.
От 6-13 месеца си спеше с нас в голямото легло,защото от тогава всъщност започна да суче повече нощем и беше по-удобно. Не се притеснявай,че ще го смачкате,ще спиш толкова леко,че ще усещаш всяко движение. Simple Smile))
За спането - вече не мога да спя без червея. Днес сутринта ММ реши да махне тази "преграда" между нас и да се погушкаме и в момента, в който го направи, коремът ми имам чувството, че падна на леглото, веднага усетих болка в гърба. Не съм си мислела, че ще е толкова ефикасна някаква си възглавница, обаче определено помага.
Мами, събирам предложения за име на новата тема, тази я изписваме с рекордна скорост, което е само радващо де. Личи си, че времето до термина е все по-малко, пък въпросите - все повече. Пращайте ми предложенията си на лично съобщение. Прекрасен ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт