Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 300
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • гр. София
Irri...човек...ти изби рибата Joy

Grinning Еми какво да правя! Слушам леля доктор!  Grinning Да знам, че правя всичко, каквото трябва и каквото зависи от мен!

# 661
Аз през бремеността изпих доста хапчета-повече от колкото някога съм пила.

# 662
Здравейте момичета.Реших накрая и аз да се включа.Малко ме помързява напоследъка,че даже и да пиша,ама си ви чета редовно.На болните,в това число и аз бързо да оздравяват..На новите покупки,честито..
GVN,на мен доки ми каза че иска седмица преди секциото да ме вкара в болница да ми направят инжекциите с кортикостероиди..Може би около края на април ще е или по празниците..И аз знам че трябва около тези седмици сега да се направят,но все пак дето вика мъж ми, кой е доцента-ти или той?Хихихихи
Мен за малко да ме набутат в болница за това пусто кръвно,но така или иначе вече го контролираме с допегит,та си останах у нас.После ме хванаха адски болки вляво под ребрата,беше ужас някакъв,оказа се някаква си невралгия,бъбреците са си наред.Е,и това мина.Сега съм с хрема и ми иде да се.....незнам какво вече..
Айде стига съм се оплаквала,хубава вечер момичета!

# 663
deniise благодаря за споделения опит.И аз пия Допегити доста отдавна.
Болните да оздравяват бързо.Тука е такъв студ и е много неприятно.

# 664
  • гр. София
Допегитът по колко го пиете и при какво кръвно го започнахте? И сега какво ви е кръвното? Че аз нещо на 2 пъти го вдигам и да не би да трябва да минавам на 3х1 (сега съм  на 3х1/2).

# 665
  • Sofia
Irri -  аз съм на Фраксипарин 0.3 поради хомозиготна мутация 4G/4G (сега ще спираме Аспирин протект); фолиевата я продължавам, тъй като с моята анемия витамините от група Б може да помогнат хемоглобина да не се срине, а фолиева мета по-специално пия също заради мутация;
Омега 3 си е много полезно нещо и за нашия и за бебешкия мозък (съмнявам се, че някоя от нас яде поне 3 пъти седмично океански мазни риби, за да си набави достатъчно от храната); витамини също не съм сигурна, че си набавяме достатъчно от храната, а и пролетта е времето, когато организма е максимално изтощен; Еутирокса ми е за проблемите с щитовидната и се надявам повече да не се налага да увеличавам дозата;
С кръвното и контракциите поне съм добре засега  Simple Smile

Наистина всички, на които не им се налага да изкупуват аптеките, трябва много да се радват  newsm44 . ОСвен, че адска досада да ставаш, лягаш, ядеш и т.н. с хапчета, си е и доста скъпичко #Crazy

# 666
Аз пия
Допегит-3 по 1/2 почнах го при кръвно 140/90 сега поддържам 120/70
Еутирокс-50 мг
Диаспорал-1
Магнерич-1
Фолиева киселина-1
Но шпа-3 по 1

# 667
  • гр. София
GVN, значи и ти си като с моето кръвно. И аз един път го вдигнах 140/80 и тогава го започнах. Но на прегледа в сряда ми измериха 138 горна граница и снощи след хапче ми беше 130 и не спадна. Ще видя тия дни как е. Дано се стабилизира на 120/70-80 колкото ми е, че да не се наложи да увеличавам дозата.   Praynig

# 668
GVN, значи и ти си като с моето кръвно. И аз един път го вдигнах 140/80 и тогава го започнах. Но на прегледа в сряда ми измериха 138 горна граница и снощи след хапче ми беше 130 и не спадна. Ще видя тия дни как е. Дано се стабилизира на 120/70-80 колкото ми е, че да не се наложи да увеличавам дозата.   Praynig
Мери го и ако има увеличение чуй се с доки че не си е шега кръвното.Дано е нещо моментно и да не увеличавате хапчетата.

# 669
  • София
Ше пиете, я, къде ще ходите-щом трябва-високото кръвно не е шега работа. Моят доки ми пуска урина и ПКК,албумин и белтък, че съм му била бледа, а аз по принцип съм бледа като смъртник, но той иска да е сигурен. че не е някаква анемия.
На мен, за разлика от Vilito, спирането на лекарствата от нашия лекар (вече бивш за мен), ме вкара в болница, слава Богу не с фатален край. Така че определено смятам, че лекарят трябва да се слуша, но не и ако върви срещу всички останали. Макар че бях много щастлива да не пия нищо веднъж в живота ми, можех да си спестя стреса и неприятните изживявания.
Иначе аз пък съм с ниско кръвно (70/50) и много ме тревожи упойката (при секцио), з по принцип съм с мигрена, а казват,че тя смъква още повече кръвното и било някакво зверско чудо след това...

# 670
Kanari  добре че моята лекарка гледа отвсякъде всичко да е наред и е супер подробна.Въпреки че кръвното само веднъж беше такова каза мерене три пъти на ден и допегит.Същото и с магнезия и но шпа-да може да няма болки при разтягането.Досега слушането е довело само до добр резултати.

# 671
Ше пиете, я, къде ще ходите-щом трябва-високото кръвно не е шега работа. Моят доки ми пуска урина и ПКК,албумин и белтък, че съм му била бледа, а аз по принцип съм бледа като смъртник, но той иска да е сигурен. че не е някаква анемия.
На мен, за разлика от Vilito, спирането на лекарствата от нашия лекар (вече бивш за мен), ме вкара в болница, слава Богу не с фатален край. Така че определено смятам, че лекарят трябва да се слуша, но не и ако върви срещу всички останали. Макар че бях много щастлива да не пия нищо веднъж в живота ми, можех да си спестя стреса и неприятните изживявания.
Иначе аз пък съм с ниско кръвно (70/50) и много ме тревожи упойката (при секцио), з по принцип съм с мигрена, а казват,че тя смъква още повече кръвното и било някакво зверско чудо след това...

Ако не е тайна, какво се е случило, за да влезеш в болница, заради това че не си взимала хапчета и какви според новия ти лекар е трябвало да взимаш, за да избегнеш болница? Чак ми е странно. При мен сме коментирали досега хапчета само в случай, че плацентата ми остане ниско, което май ще си се случи. Ще разбера в понеделник!
P.S. Аз не съм взимала абсолютно никакви хапчета, освен фолиевата киселина, откакто съм бременна

# 672
  • София
Спря ми магнезия,но шпато и утрогестана(който дотогава беше 3х2, а той не се спира изведнъж по принцип), при положение,че бях с контракции,доказсни от 2-ма други лекари и ми беше заявено най-обидно,че съм си измислила и подобно нещо като контракции не съществува преди 9 мес.точно 5 дни след това (при изчистването на организма ми от магнезия) постъпих в б-ца с болезнени контракции през 5 мин и със скъсена цял см шийка. И не съм единствен случай.Оксза се,че има доста препатили от великия лекар,някои с лиш край.но всички си мълчим...сори за спама-все се мъча да не повдигам въпроса,ама всеки път се изнервям. Явно си е въпрос на късмет...

# 673
  • Paris, France
Мале, не знаех, че такъв съспенс ще произведа с една толкова невинна гатанка... Дето вика германчето, пуснах бомбата и изчезнах Simple Smile Извинявам се на всички, които не са спали тая нощ от любопитство!  Hug Новата мама е Vessy_M (която си мълча, все едно сме се уговорили). Аlex__n пичиели едно намигване от мен Wink

И аз нещо не можах да спя тази нощ, събудих се в 3 и ми кънтеше някакво стихотворение в главата. Е не можах пак да заспя и реших да си го запиша поне. Не че е някакъв шедьовър, но като го прочетох сутринта на ММ, много му хареса (нищо, че той на български знае само "добър ден", "как си" и "пусни прахосмукачка").  Mr. Green

Много честитки на мамите с хубави резултати от прегледи! Само така! Simple Smile

И айде малко по темата - тук никой не ме пита ще ходя ли на трета фетална или не - направо ми дадоха час за 9-ти април. Вече съм се отказала изобщо да проверявам дали е в правилната седмица, понеже с тия френски доктори на глава не се излиза. Днес ходих да се карам пак с пустите им институции и да им обяснявам, че акушерката не ми признава документите, понеже не пишело това и онова. То май проблемът ще излезе в нея накрая, ама... айде да не ви занимавам.
А така като чета по колко хап пиете, направо ми пада ченето. Аз спрях всичко и в момента се чувствам супер. Даже тоя спасфон, който си взех уж за болки съм му направила веднъж сефтето и от тогава само пълни чантата. Да чукна на дърво, дано да е все така до края.

# 674
Спря ми магнезия,но шпато и утрогестана(който дотогава беше 3х2, а той не се спира изведнъж по принцип), при положение,че бях с контракции,доказсни от 2-ма други лекари и ми беше заявено най-обидно,че съм си измислила и подобно нещо като контракции не съществува преди 9 мес.точно 5 дни след това (при изчистването на организма ми от магнезия) постъпих в б-ца с болезнени контракции през 5 мин и със скъсена цял см шийка. И не съм единствен случай.Оксза се,че има доста препатили от великия лекар,някои с лиш край.но всички си мълчим...сори за спама-все се мъча да не повдигам въпроса,ама всеки път се изнервям. Явно си е въпрос на късмет...

Аууу, страхотия! А той ли ти ги беше предписал? А аз съм толкова доволна от него, че чак не мога да допусна, че може да сбърка. Но...явно е факт. Милата, надявам се, че вече всичко е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт