Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 290
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте пупалини  Hug
да ви попитам как стоят нещата при вас със секса newsm78 ние с ММ продължаваме да правим и нямам проблем. Все забравям да питам доки,а и той не ми е казвал да неправим Whistling
Болните мами да се оправят,честити нови покупки на всички  Hug
а мен само като лежа по гръб и ме наболва после пубисната кост  Crossing Arms  не е никак приятно,ама какво да се прави  Simple Smile

# 676
  • София
А,със смяната му вече всичко е наред:) иначе ми ги предписаха 3-ма негови колеги+ лекаря от жк,за които хич не се изказа ласкаво-а ти знаеш какви светила работят там.

# 677
Момичета, ако има някоя мама, която все още не си е купила количка, има страхотна оферта с 20% отстъпка от цената. Идеята е, че трябва да се съберем три мами, които да си купят количка от въпросния сайт или от магазина им. Вече сме две мами и търсим още една. Желание трябва да се заяви до края на март месец, но отстъпката може да се ползва до края на май месец. Ако някой се интересува от подробности нека ми пише на лични. Сайтът е български, тоест ако се поръча от сайта няма доставки от чужбина или нещо такова Simple Smile

Момичета, само правя доуточнение, че може да се избира от много марки и модели колички. Офертата не е само за един модел. Така че, ако някой се интересува, да пише. Аз се зарибих много и нямам търпение да си я купя  newsm47

# 678
Здравейте и от мен, юнски мамчета! 
Малко ни истава, а напрежението повече расте. . Илии поне при мен е така.. Нашата дата е 24.06 ии чакаме малък принц  Heart .. Искам да попитам има ли мами от Добрич с термин около моя?  Благодаря оредварително ии леко и безпроблемно бременеене  newsm51

# 679
  • София
Здравейте, мами  Hug

Аз минавам на отчет: бебо  е пораснал и то доста.Според док върви 2 седмици напред и е 1370гр  Shocked. В тази връзка иска да направя натоварване с глюкоза  Confused Бих искала да помоля мамите, които са го правили да ми разяснят много ли е гадно това с пиенето на глюкозата, колко пъти вземат кръв и след колко време излиза резултата /може на лични/. Иначе си пуснах и микробиология и чакам да видим какво ще покаже др.седмица.

На болните пожелавам бързо оздравяване. Hug
Честито  на всички за прекрасните покупки, със здраве да си ги ползвате.
Добре дошли на всички нови мами Simple Smile

Пожелавам ви приятен ден   bouquet
/на мен нещо  ми се скофти заради съмнението за диабет  Sad/

# 680
  • София
Здравейте и от мен момичета, аз днес мноо ранобуна, но си записвах час за дерматолог-кожен защото имам една бенка, която започна да расте откакто съм бременна, но тези дни започна да ме и боли и аз и ММ /особено/ се притесняваме какво се случва та на 27 - сме при чичко доки да каже какво се ще правим. Ще стискате палци, че е гадна работа това с бенките  Confused

Аз отивам да будя половинът, че работа ни чака - трбва да  купим нощни шкавчета и табла за леглото и да дооправим лудницата у дома

Цункам ви и да се пазите всички  Heart Eyes  Hug

# 681
Здравейте,

аз съм раз-гло-бе-на днес и направо не знам как съм жива, но пък всички останаха много доволни, а и си изчистихме къщата. В следващите месеци обаче няма да го повтарям, на по малко ще оправям, че вчера ми се отели вола Simple Smile

Честито на всички за покупките, много е готино да се купуват неща за бебенце Simple Smile Особено ако си е твое.

# 682
  • София
Добро утро и от мен мамчета.Аз се включвам малко да се поплаквам Sad Цяла нощ съм с ужасни киселини,пробвах с газирана вода,че това имах вкъщи-ефекта обаче е за два часа и после пак започват:(не мога да дишам направо ooooh!Някоя мама ако е пробвала нещо по-ефективно моля за помощ Praynig
п.с.Аделчето не я виждам нещо тия дни,дано не я е тръшнал сериозно този вирус Sad И другите болни мами по-бързо да оздравяват Hug и стига с тия болести вече Naughty

# 683
  • София
Деми,Гавискон на сироп.в тези късни месеци газ вода не помага.шмокси ми го каза-супер е и изришно пише че става за бременни и кърмачки

# 684
Здравейте   bouquet ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ,много здраве,късмет,щастие и любов Simple Smile на болните тумбачета бързо оздравяване,че тия болести са големи мъки Simple Smile За направените покупки честито,много се радвам за вас,гледах и снимки страшни неща сте купили за бебоците Simple Smile Ние уви още абсолютно нищо не сме купили Sad свекито е много суеверна,а неискам да се вдигат скандали Simple Smile Тези киселини напоследък започнаха да ме мъчат ужас е!Хубав ден желая на всички мами Simple Smile въпреки гадното,студено време Simple Smile

# 685
Милиса или  Atrakcia дали можете да дадете информация, след секцио упойката влияе ли на бебето и преминава ли в коластрата и има ли значение пълна или спинална (или каквато се води)

mgamisheva, здравей  Hug

Видът на упойката, използван за цезаровото сечение, може да повлияе на възможността на майката да започне да кърми веднага след раждането. Ако е използвана обща упойка, могат да минат няколко часа, преди майката да е достатъчно будна, за да държи и накърми бебето си, но това не бива да е пречка, след като са вече заедно.

Ако се използва местна упойка (спинална или епидурална), майката може да е будна, когато бебето се ражда и да го накърми в родилната зала, въпреки че ще има нужда от помощ с нагласянето на бебето.

Болкоуспокояващите (аналгезия и анестезия) преминават през плацентата към плода, и колкото по-близко до раждането се дават, толкова по-вероятно е да останат в организма на бебето след раждането. Докато плодът е в матката, организмът на майката и плацентата помагат на бебето да елиминира токсините. След като бебето се роди, неговият по-малко зрял черен дроб ще трябва да направи тази детоксикация, следователно понякога отнема повече време бебетата да се изчистят от тези вещества.

Сукателният рефлекс на здраво, доносено новородено, родено без използването на болкоуспокояващи или анестезия, обикновено достига своя максимум около двадесет до тридесет минути след раждането. Ако това оптималното време за започване на кърменето се пропусне, сукателният рефлекс на бебето може да бъде по-слаб за около един ден и половина.

Бебетата, родени със секцио могат да са донякъде по-поспаливи и летаргични, особено ако на майката са давани анестетици по-дълго време по време на раждането. Това не означава, че кърменето няма да е успешно, но може да означава, че млякото може малко да забави идването си, отколкото при вагинално раждане. Бебето може да има нужда от допълнително окуражаване и стимулация, за да остане будно по време на хранене (виж “Събуждане на сънливо бебе”), но този период на летаргия обикновено трае само кратко време.

Надявам се информацията да ти е от полза Simple Smile
Леко раждане   bouquet

# 686
  • София
Atrakcia,т е ако кърмим и ни дават обезболяващи следващите дни,те няма да влияят отриц на бебето?

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 12:08 от Kanari

# 687
Здравейте Party
Ето ме и мен росна прясна. Вчера уж щях да почивам, а се заех да пера дивана Mr. Green Май и мен ме е хванало гнезденето, но си е уморително. Ще го разпределям по мъничко (а и добре, че апартамента ни не е много голям Grinning ).
GVN и аз се притеснявам да не тръгнат да се раждат много рано моите госпожици. Тук обаче не се дават кортикостероиди превантивно. Въобще всякакви хапове са сведени до минимум. Аз пия само витамини за бременни и от време на време, като много ме замъчат киселини, едни таблетки, които като ги чета май са пресирана сода. Друго нищо не са ми изписвали, дори когато лепнах някакъв вирус и не можех да си поемам въздух от запушен нос и кашлица (казаха ми да си правя инхалации с лайка). Така, че силно се съмнявам, че дори и да повдигна въпроса, ще ми дадат стероиди. А и да съм честна, засега всичко върви доста добре и няма причина да мисля, че ще тръгнат да се раждат сега. Силно се надявам, че ще си ги отгледам достатъчно преди да се родят и няма да се налагат интензивни грижи (да чукам на дърво така да е).

# 688
  • София
И аз се надявам да мина без силни лекарства, без лежане за задържане, без болница. Да си остана само с магнезия и това е. Дано всички си изчакаме термините Heart Eyes

# 689

Вижте момичетааааа. Къде ли ги продават? Не знам колко е практично и използваемо, но е супер сладко  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт