Базедова болест - тема 3

• 59 817
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Много сте изговорили Simple Smile Но да се запиша и аз. Имам проблем с апетита - огромен е. По цял ден обикалям хладилника. Проблем с мазни, газирани и т.н. нямам. Но в количествата ... Всеки ден уж ще спортувам и така си остава.
Не съм пила нито Витаслим, нито нещо подобно, но от месец пия даколен. Надявам се да не вреди.
Мереленда, този пектин ми е голям проблем. Купих го, но само като го сложа в устата, и ми се повдига.
Сподели какво къде си чела, че имам нужда. Много съм изнервена, бързо паля и първо негативното виждам Sad.

Е преди години го четох това. Няма как да си спомня къде. Simple Smile
Иначе писах, какво съм прочела.
За Даколена - нямам идея.

А за апетита, може да е временно. Laughing На мен също ми се е случвало. Ям и след два часа глад. Така по два,три дена ме държи и после отминава.
Май по-добре по-често хапване, ама на нормални порции. Да не казвам малки, че то понятие " малки", за едни значи едно, за други друго. Laughing

# 286
Не съм пила нито Витаслим, нито нещо подобно, но от месец пия даколен. Надявам се да не вреди.
А защо го пиеш този Даколен? Може и да има някакъв ефект докато го пиеш, но като го спреш, със сигурност ще изчезне. А и кой знае какво има вътре, при положение, че са ни разбутани и без това хормоните...... Peace
А, имало и екстракт от ленено семе....то не беше ли ни противопоказно newsm78

# 287
А защо го пиеш този Даколен? Може и да има някакъв ефект докато го пиеш, но като го спреш, със сигурност ще изчезне. А и кой знае какво има вътре, при положение, че са ни разбутани и без това хормоните...... Peace
Не знам. Аз пих доста време ленено семе. Купувах си, мелех в кафемелачка и хапвах накиснато във вода. Нявсякъде по медиите хомеопатите се убиваха да го хвалят за всичко, та почнах да пия и пих немалко време.
За ефект ми е трудно да говоря. Не знам какво трябваше и да очаквам.

# 288
Върти ми се в главата, че вчера го четох някъде, но дали беше при Хашимотките, или на друго място...вчера доста статии четох newsm78
А, Тони бонбони го писа вчера:

Да не се употребяват маргарин и ленено семе.

# 289
Върти ми се в главата, че вчера го четох някъде, но дали беше при Хашимотките, или на друго място...вчера доста статии четох newsm78
А, Тони бонбони го писа вчера:

Да не се употребяват маргарин и ленено семе.
Да, и аз го видях това вчера и се замислих, защо тогава хомеопатите с извинения " на кьорав и сакат" препоръчват ленено семе като някаква панацея?!  Rolling Eyes

Като почнат - ленено семе, омега мастните, котешкия нокът и алоето да ги предписват като панацея за всякакви болести и ми иде да...
Иначе, моят хомеопат ми спомена, че доста хора имат алергия към алое. Не знаех!

# 290
  • UK
Това ленено семе и аз го пъхам в овесените ядки Crazy сутрин на закуска с киселото мляко Thinking Сега ще си взема чия Crazy четох, че е полезна май и за нас също newsm78

# 291
Аз съм взимала ленено семе сутрин, заедно със овесени трици и кисело мляко, добре ми действаше на запечения корем.

# 292
  • Варна

Тъй като от днес за вчера спрях да кърмя, гърдите ми изведнъж изчезнаха. По пронцип отбиването се прави плавно и постепенно, но при мен се наложи да е веднага. Реших малко да ги подпомогна с Даколен-а за известно време. На кутията пише да се пие 6м, но аз не съм решила дали ще е чак толкова.
Папазова каза по принцип да се избягват тези продукти, не само за нас.
Тези дни съм при док, но се чудя дали да му кажа. В зависимост от изследванията, може и на хомеопат да отида.

# 293
Тези дни съм при док, но се чудя дали да му кажа.
Да му кажеш за какво, за Даколена ли? Ти си решаваш какво ще пиеш, но и без това са ти разбутани хормоните от раждането, кърменето и ЩЗ, не зная доколко е уместно пиенето на такива добавки. Питай доктора най добре.

# 294
  • Варна
Да, за Даколена. Миналия път не му казах, че пих хомеопатични за месец, паралелно с тирозола. Той беше  изумен, че съм се оправила толкова бързо и нищо не се виждаше на ехото. Иначе вс еми повтаря да се храня здравословно, да наблягам на зеленчуци и плодове. Може по чаша вино вечер, но без кафе, шоколад.
Да ви попитам дали канелата би повлияла на изследванията ? Нали преди изследване не трябва да си пил кафе.

# 295
Ако говориш за хормонални изследвания, аз знам че може само вода да пиеш преди това, за канелата, нямам идея. Но и да не я пиеш един път, нищо няма да стане.

# 296
  • вече в собствен дом
Здравейте и от мене.
Влязох за пулс терапия, но се оказа , че има високо ВОН на едното око и не могат да ми направят пулсовете сега. Изписаха ми капки Косопт да слагам и след 2 седмици съм на контрола. Като спадне налягането, тогава ще правя пулсовете. Утре ще ми пускат хормоните и ТРАК да видим те как са сега. Много ме е яд, защото не съм очаквала да имам ВОН. До сега на всички прегледи беше нормално. Но какво да се прави. Ще чакам. В най-добрия случай следващия месец ще ме приемат пак за пулсовете.

# 297
  • София
Laura B , кой ти е лекуващия лекар в болницата? Категорични ли са, че се налага пулс терапия?
Може да си се притеснила, заради терапията и болницата. Стискам палци всичко да се развие по-най-добрия начин.   Hug

# 298
Какво беше това ВОН? Очното налягане ли? В смисъл увеличено очно налягане?

# 299
Здравейте и от мене.
Влязох за пулс терапия, но се оказа , че има високо ВОН на едното око и не могат да ми направят пулсовете сега. Изписаха ми капки Косопт да слагам и след 2 седмици съм на контрола. Като спадне налягането, тогава ще правя пулсовете. Утре ще ми пускат хормоните и ТРАК да видим те как са сега. Много ме е яд, защото не съм очаквала да имам ВОН. До сега на всички прегледи беше нормално. Но какво да се прави. Ще чакам. В най-добрия случай следващия месец ще ме приемат пак за пулсовете.
Точно се бях сетила тези дни за теб и мислех да питам тук как си и дали си минала терапията, и ти писа  Hug Колко ти е очното налягане? Много ли е завишено? Преди това мерили ли са ти го? Моето беше 24 и 26 на двете очи, след две седмици капки (моите са други, но това мисля няма никакво значение за резултата), налягането ми спадна до граничното 19 и 20. Така че, спокойно ще спадне бързо и твоето  Hug Hug Пиши като ти излязат резултатите от хормоните   bouquet
Merelneda ВОН е вътреочното налягане, което при Лаура е увеличено сега  Heart Eyes
Незнам дали знаете-сигурно знаете де, но аз да кажа - вътреочното налягане е важно да се държи в референтни граници, защото хроничното високо налягане в очните дъна води до глаукома, а тя не се лекува и е на първо място като причина за слепота ( само се контролира с доживотно капане на капки). При мен например диагнозата е ендокринно обусловена глаукома, което означава че повишеното ВОН най-вероятно се дължи на ендокринното заболяване и има огромен шанс, да се овладее трайно само с няколко месечно лечение с капките.
Аз се връщам сега от лекцията, за която Тони Бонбони разказа - и съм много впечатлена от част от нещата, които чух. Утре ще погледна какво беше писала Тони, и ако има нещо, което съм си записала аз да добавя-ще го направя  Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт