Базедова болест - тема 3

• 60 207
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • UK
За Пловдив съм чела хубави отзиви за доц Орбецова и проф Каменов, но незнам newsm78 къде приемат Crazy
Да се похваля и тук, днес чух най-прекрасния звук на света Heart Eyes тупкащите сърчица на двете ми дълго чакани слънчица Blush
Ужасно съм щастлива Blush затова се извинявам за спама, но много исках да ви споделя
  bouquet

# 511
Коконче,това е чудесна новина  bouquet Радвай се,почивай си повече и следи хормоните.

# 512
Е, браво! Много се радвам!
Всичко да върви по мед и масло.   bouquet

# 513
 Kokona20 newsm44 newsm44 Лека и безметежна бременност ти желая от сърце  Hug
Аз влизам да се отчета за майската си контрола : ТСХ 0.339 ; ФТ4 16.17. Всички други показатели са ми абсолютно идеални, но ТСХ е паднало от миналия месец (тогава беше 3.220). Начев умува дали да ми увеличи дозата малко превантивно, че хормонът е граничен, но в крайна сметка взе решение да си седя на 1т. дневно тирозол...Незнам, аз като че ли очаквах поне половинка да ми добави, още повече, че от вас знам, а и той ми го каза, че лятото ( и най-вече топлината и задуха ) действат недобре на нашето заболяване  newsm78 След месец съм пак на контрола.

# 514
Сигурно е решил да изчака месец и ако е спаднал ще увеличи.
Моят ендокринолог превантивно качи с половинка и аз началото на юли ще правя контрола.
Жегите ме убиват иначе. Миналата година цяло лято въртях тоя тирозол, ту на 4, ту на 2 таблетки, е не искаше да мърда пустото ТСХ от нулата. Чак края на август благоволи  и скочи в небесата Rolling Eyes
Лятото на 2011 обаче го задържах с 1 таблетка на стойност 1. Края на лятото малко по-малко от стойност 3, и зимата стойност 2 - все на 1 таблетка. Ама то година с година не си прилича, а и жлезата не беше увредена толкова, колкото е сега.

# 515
  • UK
Благодаря ви!  bouquet
И аз смятам, пак да се проверявам, може би в съботата, уж да има по-малко  хора в лаборекспреса Crazy
Макар, че от 10 май не  е минало много време, ама и ей така да ми е по-спокойно, вие какво ще кажете, сега ли да се бода или да изчакам да завъртя поне месец
newsm78

# 516
Сигурно ти се иска да го пускаш по-често за успокоение, но от друга страна на 15 дена интервал, не знам колко би било показателно. newsm78
Последното ТСХ ако е било в норми, може би след 20 дена да го пуснеш! newsm78 И аз не знам, просто се замислих.
Докторът не ти ли каза на какъв интервал да следиш при 2 дечица? Може би ще трябва по на често, или?!

# 517
  • UK
Сигурно ти се иска да го пускаш по-често за успокоение, но от друга страна на 15 дена интервал, не знам колко би било показателно. newsm78
Последното ТСХ ако е било в норми, може би след 20 дена да го пуснеш! newsm78 И аз не знам, просто се замислих.
Докторът не ти ли каза на какъв интервал да следиш при 2 дечица? Може би ще трябва по на често, или?!

Доктора ни каза, че  са идеални ст-стите и така да ги държа Crazy Ама аз, все пак, утре ще се проверя и пак ще му досаждам  Joy
Благодаря ви   bouquet

# 518
Здравейте момичета,искам да ви попитам,от няколко дни чуствам СИЛНООО напрежение в очите,това значи ли че ще ми се изцъклят очите както при типичния базед?Знам че с базеда не е задължително да ти изпъкнат очите,но дали някой е имал такова усещане,и после да са му изкочили?Съжалявам,ако ви се стува глупав въпроса,но за мен е важен.Ще се радвам ако някой който знае ми отговори,благодаря предварително.

# 519
  • вече в собствен дом
Здравейте момичета,искам да ви попитам,от няколко дни чуствам СИЛНООО напрежение в очите,това значи ли че ще ми се изцъклят очите както при типичния базед?Знам че с базеда не е задължително да ти изпъкнат очите,но дали някой е имал такова усещане,и после да са му изкочили?Съжалявам,ако ви се стува глупав въпроса,но за мен е важен.Ще се радвам ако някой който знае ми отговори,благодаря предварително.
При мене всичко започна с болки и напрежение в очите. Попитай ендокринолога си за мнение. Отиди и на очен да види дали нямам налягане/от него също чувстваш напрежение/. Проследи си хормоните дали са ти в норма. Ако не са, да ти коригират лекарствата. Носи слънчеви очила, за да не ти се дразнят очите.
Питай още нещо,ако те интересува.

# 520
Благодаря за отговора  bouquet,хормоните са ми в норма,но дали това е знак че ще ми изпъкнат очните ябълки,или не е задължително?Това ме вълнува и притеснява.За очния си го мислих,сега имам очила само за пред компютър,но май ще трябва да се ходи  bouquet

# 521
Аз чувствах напрежение дълбоко в очите (незнам как по точно да го обясня, но в никакъв случай не е било болка ). В моя случай се оказа повишено очно налягане. На втория или третия ден след като започнах да си капя предписаните капки, напрежението и дискомфорта изчезнаха категорично.
Междудругото трябва да отида тези дни на контрола за измерване, не съм била от февруари  Embarassed

# 522
  • София
Laura B, мина ли ти пулс-терапията? Как се чувстваш сега?

# 523
  • вече в собствен дом
Laura B, мина ли ти пулс-терапията? Как се чувстваш сега?
Благодаря , че попита Смехорана !
Да, минах 1 пулс терапия- 3 дни * 500 Солумедрол дневно. От страна на очите не чувствам нищо по-различно за сега. Надявам се да има ефект. На скенера се видя задебеляване на 2 очни мускула и поради това имам двойно виждане. Другия месец съм пак на проверка.
Eli Stoqnova , и с хормони в норма можеш да получиш ТАО. Аз бях така. Но все пак ги следи, защото ако минеш в хипо се влошават очите. Peace

# 524
Хормоните ги следя,но други изследвания никакви не съм пускала от както съм болна,докторката не ми е казвала и не съм се ровила и разпитвала Embarassedно сега смятам да се разровя за да разбера кой изследвания да си пусна,ще се опитам да направя всички възможни.На всички ви желая добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт