Базедова болест - тема 3

• 59 956
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Линекса на мен ми действа ужасно. Моят пробиотик е Пробиен, сашета. На месец излиза към 20-21лв.

Пие се по 1 саше на ден, разтворено във чаша вода. И най-важното е, че не трябва да се съхраняват в хладилник. Иначе по едно време бях започнала да пия някакъв ентеросан, който се пиеше 3 пъти на ден по 1 половин час преди и 1 след храна и трябваше да стоят в хладилник. Ей луднах, само мислех кога ще ям, кога да си изпия хапчетата, къде да ги съхранявам в работата..ooooh!  а и ефект не видях от тях.....
И на запичането му открих цаката- за закуска чаша кисело мляко с овесени трици и натрошено ленено семе, правят чудеса.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 20:09 от Lemy

# 106
Линекса на мен ми действа ужасно. Моят пробиотик е Пробиен, сашета. На месец излиза към 20-21лв.

Пие се по 1 саше на ден, разтворено във чаша вода. И най-важното е, че не трябва да се съхраняват в хладилник. Иначе по едно време бях започнала да пия някакъв ентеросан, който се пиеше 3 пъти на ден по 1 половин час преди и 1 след храна и трябваше да стоят в хладилник. Ей луднах, само мислех кога ще ям, кога да си изпия хапчетата, къде да ги съхранявам в работата..ooooh!  а и ефект не видях от тях.....
И на запичането му открих цаката- за закуска чаша кисело мляко с овесени трици и натрошено ленено семе, правят чудеса.
А, аз се наядох на ленено семе и трици. Не искам.  Laughing Пектинчето предпочитам.
А за пробиотика - все гледам рекламата по ТВ. Чудех се дали да си взема. То нали пробиотик - симбиотик. По 1 се пие дневно. Това ми хареса като прочетох, и също че е по-силен.
Май ще си взема и аз. Щом сподели сега и ти. Hug

# 107
  • UK
ciarabella, аз само в началото, когато ми откриха заболяването имах повишени ТАТ. МАТ бяха в норма. И сега са в норма. ТРАК ми беше 2,6 преди 2 месеца, т.е. повишен е.Хормоните , когато започна ТАО бяха ТСХ 1.67, ФТ4 - 14.3.  Бях на 1 таблетка пропицил. Сега вече съм на 1 таблетка пропицил и 25 мг л-тироксин, защото минах в хипо. След 2 седмици влизам за пулс терапия. Да ви кажа притеснено ми е много, но какво да се прави. Само това е лечението на ТАО за момента.
Ти си на същото, като моето лечение, само дето при мен и двете дози са на половина вече Wink
какво е това лечение ТАО? И каква е тази пулс терапия?

# 108
ciarabella, аз само в началото, когато ми откриха заболяването имах повишени ТАТ. МАТ бяха в норма. И сега са в норма. ТРАК ми беше 2,6 преди 2 месеца, т.е. повишен е.Хормоните , когато започна ТАО бяха ТСХ 1.67, ФТ4 - 14.3.  Бях на 1 таблетка пропицил. Сега вече съм на 1 таблетка пропицил и 25 мг л-тироксин, защото минах в хипо. След 2 седмици влизам за пулс терапия. Да ви кажа притеснено ми е много, но какво да се прави. Само това е лечението на ТАО за момента.
Ти си на същото, като моето лечение, само дето при мен и двете дози са на половина вече Wink

За екзофталма иде реч. Simple Smile

# 109
Благодаря момичета за отговорите..гледам-имате проблеми със стомаха..а аз май само с него нямам...а че ме тресе нервата,както каза Merelenda-така е....ще пиша след прегледа при ендото..макар,че аз се надявах да изкопча направление за хормони...ама в края на месеца и 3месечието..май няма да ме огрее Sad и пак ще си плащам..

# 110
Аз питах, защото бях чела, че често ТАО се отключва когато ТРАК е висок, независимо дали хормоните са вкарани в норма...но твоя ТРАК макар и повишен не ми се вписва много в тази категория "висок".... явно всеки случай е индивидуален и не може да се обобщава с голяма точност....
Желая ти много сила и успех в лечението, и разбира се бързи и много добри резултати  Hug Hug Hug

Lemy За килограмите какво да кажа..от около 6 месеца ги боря тия +3 а имам още поне толкова - че андроидния/анорексичен вид е ужасен-а и не само на вид де, чувството е ужасно...иначе с нашето заболяване никога не се знае - ще имаме да качваме или да сваляме -май нещата понякога рязко се обръщат в едната или другата посока (пу-пу, де Mr. Green ).

Ще взема и аз да пробвам пробиотика на Lemy  newsm78 Досега пробиотик само не съм пила  Laughing а се бях замислила да пробвам нещо...взимах на скоро за една приятелка един пробиотик на Форевър ливинг..но той хич не е евтин и му се чудех до сега....

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 21:22 от ciarabella

# 111
ciarabella, пробвай. Пробвай първо с този, ако не ти допадне пробвай друг и така докато намериш твоя. Аз преди не смеех да хапна плод или зеленчук, за боб леща и зеле да не говорим, и ходех с по 2 лопедиума, и торба хапчета за корем, жлъчка и глава в чантата.

# 112
  • UK

За екзофталма иде реч. Simple Smile

Може ли превод Laughing

ciarabella, аз само в началото, когато ми откриха заболяването имах повишени ТАТ. МАТ бяха в норма. И сега са в норма. ТРАК ми беше 2,6 преди 2 месеца, т.е. повишен е.Хормоните , когато започна ТАО бяха ТСХ 1.67, ФТ4 - 14.3.  Бях на 1 таблетка пропицил. Сега вече съм на 1 таблетка пропицил и 25 мг л-тироксин, защото минах в хипо. След 2 седмици влизам за пулс терапия. Да ви кажа притеснено ми е много, но какво да се прави. Само това е лечението на ТАО за момента.
Аз питах, защото бях чела, че често ТАО се отключва когато ТРАК е висок, независимо дали хормоните не са вкарани в норма...но твоя ТРАК макар и повишен не ми се вписва много в тази категория "висок".... явно всеки случай е индивидуален и не може да се обобщава с голяма точност....
Желая ти много сила и успех в лечението, и разбира се бързи и много добри резултати  Hug Hug Hug

Lemy За килограмите какво да кажа..от около 6 месеца ги боря тия +3 а имам още поне толкова - че андроидния/анорексичен вид е ужасен-а и не само на вид де, чувството е ужасно...иначе с нашето заболяване никога не се знае - ще имаме да качваме или да сваляме -май нещата понякога рязко се обръщат в едната или другата посока (пу-пу, де Mr. Green ).

Ще взема и аз да пробвам пробиотика на Lemy  newsm78 Досега пробиотик само не съм пила  Laughing а се бях замислила да пробвам нещо...взимах на скоро за една приятелка един пробиотик на Форевър ливинг..но той хич не е евтин и му се чудех до сега....
При мен, дали се  е отключил Thinking пък аз да не знам Joy ТРАК ми беше над 13 при започване на лечението в пъти над нормите (реф ст-сти не ги помня) Crazy

# 113
Екзофталм е изпъкването на очните ябълки..иначе ТАО ( тироид асоциирана офталмопатия - т.е. проблеми с очите, свързани с ендокринното заболяване) има доста широка симптоматика..и всъщност аз в моя пост писах, че явно няма връзка с нивата на ТРАК или хормони, отключването му  Peace На предната страница Лаура е постнала една информация за ТАО, ако искаш можеш да я прегледаш  Hug

# 114
  • UK
Екзофталм е изпъкването на очните ябълки..иначе ТАО ( тироид асоциирана офталмопатия - т.е. проблеми с очите, свързани с ендокринното заболяване) има доста широка симптоматика..и всъщност аз в моя пост писах, че явно няма връзка с нивата на ТРАК или хормони, отключването му  Peace На предната страница Лаура е постнала една информация за ТАО, ако искаш можеш да я прегледаш  Hug
Аха, благодаря много  bouquet Hug Много се радвам, че поне с тази "екстра" съм се разминала Crazy

# 115
При мен стомаха не е проблем а червата,хронично са възпалени и пия кортизон вече четвърта година .Проблема с червата ми го откриха преди тириотоксикозата.
За пробиотиците има един куп на пазара ,аз лично пия вече дълго време Лактофлор 100 капсули за 10 лв пия го сутрин и вечер по едно не гледам и не спазвам час ,като си пия другите хапчета слагам и него в кюпа.В болницата го пих и като излязох го продължих доволна съм не е нужно да се държи в хладилник. Peace

# 116
еrika. никой нищо не е споменал за стомах. Макар, че стомах, черва, жлъчка и тн. са свързани.

# 117
еrika. никой нищо не е споменал за стомах. Макар, че стомах, черва, жлъчка и тн. са свързани.
Аз, аз споменах. Казах стомашни проблеми и стомах.
Може би трябваше да кажа : коремни органи.  newsm78 Така може би е по-ясно. Simple Smile

еrika, повечето, които сме писали сме с гастрит, язва, колит, септирана жлъчка, камъни в жлъчката, проблеми с тънки черва, киселини и т.н., да не изброявам. Доколкото ми е известно, на всички проблемите им са от преди щитовидното заболяване, та затова и написах това за хомеопатията.
Първо се е появило заболяването в стомаха, червата, жлъчката, черен дроб и т.н., в последствие се е появило щитовидното заболяване. Хомеопатите лекуват първопричината.

Като най-често заболяване и първопричина за поява на щитовидно заболяване срещнах: улцерозен колит, болест на Крон и хроничен гастрит. Това не са мои заключения или предположения, а на доктори, които се занимават с алтернативна медицина.

# 118
А аз не споря просто исках да уточня при мен къде са проблемите.Не знаех,че при повечето първо е открит проблема с храносмилателния тракт и после щитовидното ,интересно ,значи наистина има някаква връзка.И аз имам камъни в жлъчката ама ме е страх да ги махна все още.
Хомеопатията е хубаво нещо ,аз лично я прилагам на синът си но не искам да рискувам или още не съм дорасла да рискувам, да лекувам с нея червата.Диетата е много важна за тези проблеми с храносмилателните органи.Ограничавам ли се съм добре, прегреша ли и всичко рухва. Peace

# 119

Като най-често заболяване и първопричина за поява на щитовидно заболяване срещнах: улцерозен колит, болест на Крон и хроничен гастрит. Това не са мои заключения или предположения, а на доктори, които се занимават с алтернативна медицина.

Ха! Това не го знаех. Това наблюдения и мнения само на хомеопати ( или други лекари, практикуващи алтернативна медицина) ли са или тази теория се поддържа и от традиционната? Аз винаги (до сега поне) съм си мислела, че по-скоро щитовидното  заболяване има връзка с психическата стабилност/нестабилност, някаква интровертност и т.н. индивидуални особености...с две думи - че първопричината е в "главата"...обаче сега ми стана интересна тази теория, за която говориш  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт