Базедова болест - тема 3

• 59 929
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Laura B ,благодаря ти за линка  bouquet А да ви попитам-тази сутрин станах с болезнено подут лимфен възел на шията....споделих,че в предния си пост,че в сряда съм на ендо...чудя се дали това е от възпаление на щитовидната,понеже не ме боли гърло..нямам сливици... newsm78 Въобще на някой имал ли е възпаление на щитовидната....Склонна съм да го отдам на лошото време и на това,че ме е "надухало" но дано не е някакво въпаление...Sad

# 91
Laura B ,благодаря ти за линка  bouquet А да ви попитам-тази сутрин станах с болезнено подут лимфен възел на шията....споделих,че в предния си пост,че в сряда съм на ендо...чудя се дали това е от възпаление на щитовидната,понеже не ме боли гърло..нямам сливици... newsm78 Въобще на някой имал ли е възпаление на щитовидната....Склонна съм да го отдам на лошото време и на това,че ме е "надухало" но дано не е някакво възпаление...Sad
На мен ми се подуват и утихват след няколко дена. Не се коси толкова и не я мисли тая жлеза.
Като отидеш на преглед сподели за възела. Аз моя го усещах колкото орех, но доктора след преглед с ехограф каза, че изобщо не е толкова голямо, колкото чувствам и ми е възпалена слюнчена жлеза, а не лимфен възел.
Понякога ми се подува отпред високо горе, над жлезата и дори боли. Чувствам някаква топка и пробождания, но отминава. На преглед нищо по-различно не се вижда.
Иначе на мен химиотерапевтика Ципрофлоксацин ми влияе много добре на възпалена жлеза.
Ето сега и Тони сподели за Преднизолон. Той също се пие при възпалена жлеза.
Разбира се, не с всяко подуване съм пила химиотерапевтик.
Имало е случаи на грип, когато ми се подува много жлезата, чувствам се зле не само от грипа, а и в гушата, но всичко отминава с антибиотик или химиотерапевтик.
Като цяло заболяванията ни се характеризират именно с възпалена жлеза.

# 92
Merelenda,  bouquet ! Kaкто винаги си много отзивчива..но как да установя,дали жлезата в възпалена..в момента съм с поло и чувствам,как сърцето ми бие в гушата...Мен ли ме бие хипохондрията..или това ..това е симптом...уф..много ми е натоварено в работата-счети съм ..и това сърцебиене дали е от жлеза или от нерви ..иде ми да се #2gunfire

# 93
Както си го описала си е баш неврологично. И да ти кажа да я караш по-спокойно, няма да стане, то е ясно.
Често ми "бие в гушата" и имам сърцебиене и нервност и като изследвам хормоните - всичко е ок. Затова и ендокринолога ме праща на невролог. Последния път пак така. Макар да не се тревожа покрай изследванията на хормони - 3-4 дена по-рано започва да ме блъска сърцето, да ми е нервно, да ми се подува жлезата, да ме души... без да преувеличавам - въздух не ми стига и все поемам дълбоко. Споделям с доктора, гледа жлезата, гледа хормоните и вика: На невролог. Това не е от жлезата. Като ми каже така и за 2 дена съм се успокоила и помен няма от това.
Даже като натиска с ехографа болезнения участък и ме боли и бучка там подутината и му  кажа ми казва - ами жлезата си е увредена, ама това което чувствам като болка не е от жлезата.
Често ми се случва безпричинно да ми е нервно, да имам сърцебиене, да ме души - особено когато застуди навън и вдишвам студен въздух. Направо ще се "удавя" от въздуха и все гледам да сложа било шал, било яката на якето върху устата.

Нали след няколко дена си на преглед? Сподели с доктора, да видиш какво ще ти каже и пиши после.  Hug

# 94
deni-sta, ето ти една хубава статия за ТАО. Мисля, че от тук ще ти стане ясно за всичко:
http://www.cherninkova-oscar.com/pdf/Graves3.pdf
Моето ТАО започна с отоци на горните клепачи, които не минаваха и през деня. Малко след това започнаха много силни денонощни болки в очите. И след това всички други симптоми.

Момичета само да ви кажа, че 2 месеца преди да ми започне ТАО , ходих на профилактичен преглед на очите и всичко беше супер. Според мене ТАО няма как да се предвиди, колкото и често да се ходи на лекар/ако няма симптоми на ТАО/ . Просто един ден всичко започва и това е. Никой лекар не може да каже дали при даден пациент ще се развие ТАО . За съжаление е така.
Laura B доколкото си спомням ти беше споделила преди, че когато се е отключило ТАО при теб си била в ремисия...или бъркам?? Можеш ли да кажеш какви ти бяха резултатите, когато това се случи - имам предвид освен хормоните и антителата как бяха? Ако не те притеснява, разбира се  Hug
И аз след всичкото питане и тук във форума, и ендокринолозите, и офталмолозите - се убедих, че ТАО нито може да се предвиди, нито предотврати за съжаление  Sad единственото, което лекарите ми казаха е пазене на очите - но без това да значи със 100% сигурност, спасение от опасността...

# 95
Lemy какво става с теб не писа нищо добре ли си или не.Ако не ти спира отиди при ендото и кажи.Може да измислите нещо или поне да те прати на гинеколог там да мислите какво да се прави.
Температурата изчезна без да съм пила нищо, дано не се и появява пак. Иначе на гинеколог ходих и то 2 пъти, пия си лекарсвата и чакам, май отива на към спиране. Днес отидох и си пуснах една ПКК, утайка и урина, резултатите са ок.
Да ви се похваля нещо поне, свалила съм 6 кг за половин година, което си е супер, доста време изобщо не помръдвах.
А за нервите мислех да ви питам как сте, но по нататък, защото ми омръзна да се оплаквам Laughing
Сега мисля да се наградя с нещо, може би с едно кафенце и малко черен шоколад newsm53
Ето нещо релаксиращо, много приятна песен и певица с кристален глас:

http://www.youtube.com/watch?v=hrgVxRRDNOk&list=PLEFC8F7BE704553F6

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 16:37 от Lemy

# 96
Lemy smile3501 smile3501
Аз пък вече съм +3  Party имам още малко за възстановяване само

# 97
Lemy smile3501 smile3501
Аз пък вече съм +3  Party имам още малко за възстановяване само
Ти си за завиждане, щом трябва да качваш newsm10

# 98
  • вече в собствен дом
ciarabella, аз само в началото, когато ми откриха заболяването имах повишени ТАТ. МАТ бяха в норма. И сега са в норма. ТРАК ми беше 2,6 преди 2 месеца, т.е. повишен е.Хормоните , когато започна ТАО бяха ТСХ 1.67, ФТ4 - 14.3.  Бях на 1 таблетка пропицил. Сега вече съм на 1 таблетка пропицил и 25 мг л-тироксин, защото минах в хипо. След 2 седмици влизам за пулс терапия. Да ви кажа притеснено ми е много, но какво да се прави. Само това е лечението на ТАО за момента.

# 99
Браво Lemy Peace

С килата съм добре аз защото имам и Болест на Крон пък там напълняване трудно става.Но с нервите не съм добре,има моменти подсъзнателно нещо ми диктува ,че ще умра или ще полудея ,някакви натрапчиви мисли ми се въртят абе нерва голяма.Хванах му обаче цаката глътвам един Деанксит и след половин час ми е едно спокойноооооо . Laughing

# 100
еrika., на мен двама различни ендокринолога силно ми препоръчаха СИМПАТИЛ, да го пия като усетя че имам нужда по 1 - 2 на ден, и наистина много съм доволна. Някакво билково е, не води до пристрастяване, адекватен си си, не ти се приспива.

# 101
Браво Lemy Peace

С килата съм добре аз защото имам и Болест на Крон пък там напълняване трудно става.Но с нервите не съм добре,има моменти подсъзнателно нещо ми диктува ,че ще умра или ще полудея ,някакви натрапчиви мисли ми се въртят абе нерва голяма.Хванах му обаче цаката глътвам един Деанксит и след половин час ми е едно спокойноооооо . Laughing
Тук май всички имаме някакъв стомашен проблем.
Ще излезе вярно твърдението на хомеопатите, че щитовидните проблеми са пряко свързани със стомаха. Има ли щитовидно заболяване - стомахът не функционира добре.
Ей, всичко тръгва от пустия стомах. Не само проблемите с щитовидната, ами всичко!
Хомеопатите лекуват основното заболяване, докато тук лекуваме избирателно. Хапче за глава, хапче за г.з, хапче за далак...

Много е важно какво ядем, как се грижим за тялото, изобщо състоянието ни на стомаха рефлектира върху всички органи.

# 102
Браво Lemy Peace

Ще излезе вярно твърдението на хомеопатите, че щитовидните проблеми са пряко свързани със стомаха. Има ли щитовидно заболяване - стомахът не функционира добре.
Ей, всичко тръгва от пустия стомах. Не само проблемите с щитовидната, ами всичко!
Хомеопатите лекуват основното заболяване, докато тук лекуваме избирателно. Хапче за глава, хапче за г.з, хапче за далак...

Много е важно какво ядем, как се грижим за тялото, изобщо състоянието ни на стомаха рефлектира върху всички органи.
В тази връзка искам да ви похваля пробиотиците, от както открих моя, доста намаляха гастроентерологичните ми проблеми, а и имунитета ми се повиши, доста по трудно ме ловят разните му грипове.

# 103
  • UK
И аз приемам от скоро пробиотици Crazy на забравих коя фирма ooooh! Нямала съм верно проблеми със стомаха и с ходенето до 00
Забравих да се впиша в темата  Hug

# 104
Браво Lemy Peace

В тази връзка искам да ви похваля пробиотиците, от както открих моя, доста намаляха гастроентерологичните ми проблеми, а и имунитета ми се повиши, доста по трудно ме ловят разните му грипове.
Леми, казвай какво пиеш веднага? Laughing

Аз пиех дълго време Лакто 4. В смисъл - пия и правя паузи, че ми излизаше бая скъпо.
После почнах Линекс, ама от слабия. Линекс Форте ми влияе много зле на стомаха. Първия път като взех се запекох и имах много силни болки, но тогава не го отдадох състоянието на Линекс Форте. Сега втори път взех, щото не бях добре със стомаха - е, станах още по-зле и го спрях. После видях че пише, че при хора с хронични чревни проблеми не трябва да се пие без лекарско предписание (или нещо такова). ooooh!
От обикновения Линекс (по-слабия) нямам проблеми.

На мен пък отлично ми влияе Пектина. Пия го вече 2 години. Правя и паузи, че прочетох някои докторски мнения, че е добре да се правят. Много добре се чувствам с прием на Пектин.

Общи условия

Активация на акаунт