Базедова болест - тема 3

• 59 923
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
еrika,мерси!
ciarabella, не са, изписаха ми го на таблетки и оргаметрил, като доктора каза, че се съмнява , че ще помогнат защото лигавицата е 8 мм. А сега ми се появи и някаква температура 37,3.... ooooh!

Защо не посетиш едно спешно и да обясниш какво става и ,че сега си вдигнала и температура.Не губиш нищо но пък ако изчакаш може и да стане нещо,знам ли и аз .Аз ако бях до сега да съм изхвърчала да търся доктор.

# 76
  • Варна
Zdraveite,
Pyrvo se izvinqvam za latinicata, no malkiq spi do men I nemoga da izvadq kompa.

3 meseca sled rajdaneto cikyla mi se vyzstanovi I se zapochna potene, syrcebiene, umora, za 20 dni svalih 6 kg, kosopad.ft3 i ft4 bqha po 60 i 80, trak 4.5. No mi izpisaha 3*1 propicil.
Puhi, moeto dete beshe na 5m kogato zapochnah propicila. Kyrmeh go do posledno napoiskvane (okolo 15 pyti v denonoshtie).  I VSE oshte mu se molq za qdeneto. Pyrvite 2 sedmici az bqh v ap na maika mi, a tq U nas. I dvamata go prejivqhme tejko, osobeno az. A i toi e golqm, izvednyj mama i cokito izcheznaha. Jelaq ti byrzo vyzstanovqvane i leko otbivane. Ako mojesh da go otbiesh plavno, e po-dobre i za dvama vi.

Radio iod kaptaciqta e prism na mn malko kolichestvo iod i izmervane prez nqkolko chasa s broach na gaiger kolko e poems jlezata i kolko otdelq. Taka se razbra, che nqmam based , a tih tireoidid. Inache mojeshe da piq tirozol za mesec, no shtqh da otida v hipo.Tova zasega ot men. Byrzo se opravqite Simple Smile

# 77
Здравейте момичета...отдавна не съм писала..а вие сте започнали нова тема..Аз съм с Хашимото и Базед..имам и доста псевдовъзли..Ходех при д-р Начев в Майчин дом,но тези прегледи ми изглеждаха напоследък малко претупани,откакто затвориха кабинета в сутерена на Майчин дом и аз се преориентирах към д-р Шинков.Преди Нова година сама си намалих Пропицила на 1/2 таблетка на ден..и то през ден..Януари отидох при Шинков и му казах какви ги върша и той ми поиска Паратхормон,Тсх И Трак..Паратхормона беше 33.09/15-65/ ,ТСХ-2.14 и ТРАК 0.77/до 1.75/ и той ми каза да спра изцяло Пропицила....Сега съм без лечение..Четейки ви..си задавам въпроси-аз съм с редовен цикъл на 28 дни,който продължава 4-6 дни..но ходейки от 6-7 г при една и съща гинеколожка винаги ми е казвала,че лигавицата ми е по-дебела..(това е установено доста преди да ми се разбутат щит.хормони)-дали има връзка newsm78..И от около месец и половина ми сълзят очите-ходих на очен(то че съм по 9 часа на работа на комп +3-4 часа вечер в нета за удоволствие)  и казах,че съм С Базед и лекарката каза,че нямам промени от Базеда..но ще съм ви благодарна,акоми кажете какво е ТАО  или ми дадете линк,...В четвъртък съм при ендото,че нещо пак ми притупква сърцето учестено и може ТСХ пак да е паднало....стискайте палци.. Praynig

# 78
Момичета, благодаря ви за подкрепата, наистина имам нужда от нея.
Покрай това отбиване ми е едно такова емоционално - почти депресивно, но трябва да издържа... Cry
Lemy, как си, как мина нощта? Има ли някакво подобрение? Стискам ти палци, дано всичко да се размине Praynig
Тони Бонбони, ако не ме лъже паметта, ти си пила лекарства за кратко, нали - нещо като месец -два ми се върти в главата, а и TSH ти беше в норма, макар и на долна граница???
Моето TSH e много ниско 0,01 и едва ли с 1 месец лечение при това с ниски дози ще влезе в норма.
Затова реших да отбивам, при това от раз, защото постепенното отбиване отнема доста време, а аз вече не се чувствам никак добре /търпя 4-5 мес./ и не трябва повече да отлагам. Пък и ми се струва, че бебчо съвсем ще се обърка, ако един път го приспивам с цица, друг път без Confused

# 79
deni-sta, не бих могла да се включа с мнение по въпросите ти.
Само за последното - време е за контрола. Минаха 3 месеца от спиране на лечението, нали?

# 80
  • Варна
Puhi, v momenta moeto TSH e 0,017. Inache az bqh v ogromna depresiq pokrai otbivaneto. Sega chetem prikazki za prispivane.

# 81
Deni-sta за ТАО, погледни какво сме говорили в предната тема - сравнително в края на темата аз също задавах много въпроси, на които се включиха момичетата с отговори  Hug Поснала съм и аз едно инфо за ТАО също  Hug
Сълзенето на очите, съвсем не значи, че имаш някакви симптоми на ТАО ( особено ако е изолиран симптом - иначе много добре разбирам страха на всеки с диагноза Базед, да не се засегнат очите - самата аз съм с повишено внимание към очите си, откакто имам тази диагноза и непреставам да се интересувам от всякакви детайли по този въпрос). Късогледите очи сълзят често, също така и т.нар. чувствителни очи - силна светлина и вятър много лесно ги афектират. Друг е въпросът, че с Базед според някои ендокринолози е много важно очите да се пазят с повишено от обикновеното внимание - носене на слънчеви очила по възможност непрекъснато навън, спазване на режим за работа и почивка-особено при работа с компютър, четене при добро осветление, за да не се напряга излишно окото, замяна на контактните лещи с очила, изолиране от задимени помещения и т.н. Всъщност това са препоръки за здравословно отношение към очите за всички, не само за болните от Базед или в рискови категории...но аз лично откакто съм болна си дадох сметка колко безотговорна към хигиената на зрението си съм била през годините преди това Sad

# 82
но аз лично откакто съм болна си дадох сметка колко безотговорна към хигиената на зрението си съм била през годините преди това Sad
Аз обратно. Преди ходех редовно, защото се налагаха някои лечения и ходех дори и профилактично.
Скрит текст:
(Само да вметна, просто сега се сетих: Lemy, покрай проблемите със ставите, сега се сетих, че един от симптомите към други органи при реактивен артрит беше - чести бактериални очни инфекции, дразнене в очите, сърбеж, парене. Просто сега се сетих пишейки. Също и честити цистити. Това по повод моите съмнения и на невроложката)
Откакто съм болна с щитовидно, не съм и стъпала на очен. То ред и пари остават ли? Едно ли е да го следиш?  Rolling Eyes

# 83
но аз лично откакто съм болна си дадох сметка колко безотговорна към хигиената на зрението си съм била през годините преди това Sad
Аз обратно. Преди ходех редовно, защото се налагаха някои лечения и ходех дори и профилактично.
Скрит текст:
(Само да вметна, просто сега се сетих: Lemy, покрай проблемите със ставите, сега се сетих, че един от симптомите към други органи при реактивен артрит беше - чести бактериални очни инфекции, дразнене в очите, сърбеж, парене. Просто сега се сетих пишейки. Също и честити цистити. Това по повод моите съмнения и на невроложката)
Откакто съм болна с щитовидно, не съм и стъпала на очен. То ред и пари остават ли? Едно ли е да го следиш?  Rolling Eyes
Мереленда,
Скрит текст:
есента се съсипах от проблеми с очите, мислех, че ме дразнят препаратите, лака за паркет и блажната боя след един ремонт, но.... newsm78 очния пък каза, че и дъната не му харесвали, говорели за проблеми с кръвното.  А цистит имам всеки януари, само този ме пропусна, но пък имам други.....
АА, ще спра да пиша, че само като се чета и се плаша Laughing
Пухи, промяна няма. Confused

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 15:06 от Lemy

# 84
Ох, ами аз не само, че не бях ходила близо 10 години на очен профилактика, ами и никаква препоръка откъм хигиенните не съм спазвала-нито една от тия, които изброих - светлина, слънчеви очила, компютър и т.н. и т.н.... Сега заради повишеното очно налягане ми се налага редовно да посещавам офталмолог, но всъщност по-голямата промяна, която виждам в себе си, е че самата аз съм станала по-внимателна към експлоатацията на очите си  Peace Някак си осъзнах колко незаменими са ми....и са ми важни  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 85
Скрит текст:
Мереленда,
Скрит текст:
есента се съсипах от проблеми с очите, мислех, че ме дразнят препаратите, лака за паркет и блажната боя след един ремонт, но.... newsm78 очния пък каза, че и дъната не му харесвали, говорели за проблеми с кръвното.  А цистит имам всеки януари, само този ме пропусна, но пък имам други.....
АА, ще спра да пиша, че само като се чета и се плаша Laughing

Скрит текст:
Все едно аз съм го писала. Спирам и аз, че и аз се плаша.

ciarabella, аз нося постоянно слънчеви очила навън. Независимо дали има слънце или не. Светлината ме дразни.
Преди като работех с компютър имах предпазно стъкло - преди години. Никога не са ме боляли очи или глава от това.
Голям процент от сегашното ми състояние обаче го отдавам на всекидневното висене на компютъра.
Иначе, моята очна ми беше предписала един препарат, с който си почиствах очите всяка вечер при парения, сълзене и просто като дезинфектант. Ползвах го 3 пъти по 3 месеца когато имах проблем с очите. Пусто, забравих му името. Разтвора беше около 8-10 лв и ми стигаше за 3 месеца, дори и оставаше.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 15:24 от Merelenda

# 86
Тони, ти откога си с тези стойности на TSH, това рецидив ли е???
Последвах съвета ти и се допитах до ЛЛЛ за ефекта от приема на тиреостатици. Те ми изпратиха много полезна информация, която изцяло противоречи на теорията на моята ендокриноложка. Проблемът е, че аз вече 3-то денонощие отбивам, при това май доста успешно и без огромни драми и се чудя дали има смисъл да се връщам отново в изходно положение, защото след годинката, доколкото разбирам, отбиването е голямо предизвикателство и за двете страни. В момента е повече за мен, отколкото за бебчо и това ми дава сили да продължавам...
Lemy, съжалявам да го чуя, температура имаш ли още?

# 87
Lemy какво става с теб не писа нищо добре ли си или не.Ако не ти спира отиди при ендото и кажи.Може да измислите нещо или поне да те прати на гинеколог там да мислите какво да се прави.

# 88
  • Варна
Тони, ти откога си с тези стойности на TSH, това рецидив ли е???
Последвах съвета ти и се допитах до ЛЛЛ за ефекта от приема на тиреостатици. Те ми изпратиха много полезна информация, която изцяло противоречи на теорията на моята ендокриноложка. Проблемът е, че аз вече 3-то денонощие отбивам, при това май доста успешно и без огромни драми и се чудя дали има смисъл да се връщам отново в изходно положение, защото след годинката, доколкото разбирам, отбиването е голямо предизвикателство и за двете страни. В момента е повече за мен, отколкото за бебчо и това ми дава сили да продължавам...
Lemy, съжалявам да го чуя, температура имаш ли още?

Пухи,
Точно за да се разбере какво става с хормоните ми , направих това гадно изследване и отбих детето. Сега само ще се следя и ако се покачат много, док ще каже какво става и какво ще правим. Засега казва, че няма нищо страшно и че не е рецидив. Едва ли не само малко се е възпалила и сега я чакаме сама да се оправи. С такова ТСХ съм от януари месец тази година. След 15-20 дни пак ще пускам хормони.
А иначе самото отбиване зависи от двама ви. Ако детето няма проблем с това, както и ти. Трудно е ако детето разбира. Днес пак се опита да ми бърка под блузата милия, но не успя да намери нищо Wink
Лека и спокойна вечер от мен!

# 89
  • вече в собствен дом
deni-sta, ето ти една хубава статия за ТАО. Мисля, че от тук ще ти стане ясно за всичко:
http://www.cherninkova-oscar.com/pdf/Graves3.pdf
Моето ТАО започна с отоци на горните клепачи, които не минаваха и през деня. Малко след това започнаха много силни денонощни болки в очите. И след това всички други симптоми.

Момичета само да ви кажа, че 2 месеца преди да ми започне ТАО , ходих на профилактичен преглед на очите и всичко беше супер. Според мене ТАО няма как да се предвиди, колкото и често да се ходи на лекар/ако няма симптоми на ТАО/ . Просто един ден всичко започва и това е. Никой лекар не може да каже дали при даден пациент ще се развие ТАО . За съжаление е така.

Общи условия

Активация на акаунт