Базедова болест - тема 3

• 59 955
  • 741
  •   1
Отговори
# 120

Като най-често заболяване и първопричина за поява на щитовидно заболяване срещнах: улцерозен колит, болест на Крон и хроничен гастрит. Това не са мои заключения или предположения, а на доктори, които се занимават с алтернативна медицина.

Ха! Това не го знаех. Това наблюдения и мнения само на хомеопати ( или други лекари, практикуващи алтернативна медицина) ли са или тази теория се поддържа и от традиционната? Аз винаги (до сега поне) съм си мислела, че по-скоро щитовидното  заболяване има връзка с психическата стабилност/нестабилност, някаква интровертност и т.н. индивидуални особености...с две думи - че първопричината е в "главата"...обаче сега ми стана интересна тази теория, за която говориш  newsm78
Някаква асоциация на хомеопати или доктори занимаващи се с алтернативна медицина.
Не помня точно, но търсих статията пак и не я намерих. С една форумка от темата за Хашимото коментирахме. И тя я беше чела, но така и не я намерих повече тази публикация.
След като я прочетох се замислих - аз съм с гастрит, колит, имах през годините няколко жлъчни кризи, тънките черва и те не са в ред, абе...
Писах тогава в темата за Хашимото, какво съм прочела и питах от любопитство - дали някой има стомашен проблем. Едно-две момичета писаха, че нямат. Всички други от тези, които споделиха - я гастрит, я колит, я рефлукс и т.н.

еrika, жлезата и аз не смея да я лекувам с хомеопатия, а ми се иска.

# 121
Ехо, мърдате ли?  Laughing

# 122
# 123
Затишие е тези дни.....

# 124
Да ви проверя аз. Laughing

# 125
  • UK
Затишие е тези дни.....

Живи сме, мърдаме  Joy

# 126
Мереленда, хубаво правиш. Трябва някой да ни брои Sunglasses  atwork

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 22:31 от Lemy

# 127
  • Варна
Много мърдате  Joy
Я да ви питам това със стомашните проблеми и жлезата. Единственото, което имам е газове и немога да се отърва от тях.
Гледах, че сте говорили и за очите и слънчевите очила. Аз не нося постоянно, но сякаш ме дразни светлината (или си внушавам).
Относно хомеопатията - аз съм "ЗА", само да ми помогне.
И в този ред на мисли, на 03.04.2013г. гр.Варна, х-л Черно море от 18ч ще има лекция "внезапен стрес и ефекти върху ЩЗ, помощ с хомеопатия". Лектори ще бъдат д-р Мария Папазова и д-р Дора Пачова. Надявам се да успея да присъствам.
И още нещо, с хапове за сърце и т.н. пак си имам сърцебиене. Не минава и не минава.
Лека и спокойна от мен!

# 128
Я, как бързо се явяваме за проверка пред Merelenda  Joy Joy Joy
Merelenda  Hug Heart Eyes  Hug

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 22:40 от ciarabella

# 129
Тони, и аз съм така, с бетаблокери и след тях под 90 не ми пада пулса. А за газовете, всичко изчезна след като почнах пробиотиците. Иначе много ми е помагал Газекс.

# 130
И аз съм така с блокерите. В момента ми е 105 пулса. Измерих го, че яко ме е заблъскал.
Покрай него се сетих да ви проверя. Laughing

Тони, мерси за инфото. Видях аз, ама няма да отида. Няма да съм във Варна.

За гЪзовете, и аз като Леми сякаш имам такива наблюдения. Преди си бях пръцла Laughing, сега изключително рядко, ако не случа на майонеза или яйца Joy
С две ръце за пробиотиците... а аз лично и за Пектина. Много ми помогна и продължавам да го пия - периодично.

# 131
Сега видях какво е писала Тони-Бонбони. За хомеопатията и аз съм за...обаче на тоя етап, също като Merelenda, не ми се рискува да й се доверя изцяло...в смисъл да се откажа от традиционното лечение... За Мария Папазова съм чувала доста противоречиви мнения...честно казано ми е малко подозрителна точно тя. В последната година и половина (откакто съм вкъщи с детето  Laughing) гледам често На кафе, където тя е чест гост. Интересни са ми нещата, за които говори - билки, минерали, капки хомеопатични, храни и т.н. ОБАЧЕ как човек, който ми обяснява как да си балансирам системата и да си тонизирам тялото и да се избавя от болежки, стои целогодишно с по 3 херпеса на устата пред мене??!?!?!?  newsm78 Някак си ми издиша-как не успява да помогне на себе си и очевидно е в перманентен имунен дефицит, щом този вирус толкова я атакува...размишлявам си просто и се чудя... Thinking
За сърцебиенето - вие всички ли имате и пиете ли хапчета за него? Аз имах за много кратко-може би около месец в началото няколко кризи, и след това спряха...Да очаквам ли, че ще се върнат с пълна сила или не е задължително???

# 132

За сърцебиенето - вие всички ли имате и пиете ли хапчета за него? Аз имах за много кратко-може би около месец в началото няколко кризи, и след това спряха...Да очаквам ли, че ще се върнат с пълна сила или не е задължително???
Не е задължително.
Аз в началото на заболяването имах доста ускорен пулс, но за месец-два се оправи с бетаблокери.
Сега обаче с рецидива, както и всичко останало от общото състояние, няма нищо общо с предишното ми лечение. Всичко сега ми протича по-тежко, по-усложнено някак. В смисъл - всеки предишен симптом, сега е изострен и всичко като цяло е по-различно.
Абе взе да ми писва, ама да видим. Laughing

Не всички пият бетаблокери. Някои пият само месец, два в началото, други пием дълго време.
А ти не очаквай включване. Не ти е разрешено. Laughing

# 133
  • Варна
Да ви кажа не ми пука кой док от какво е болен, стига на мен да помогне. Грубо звучи, но е така.
Преди година и половина, когато се оправих за месец, точно и съветите на Папазова следвах (донякъде). Купих си герданче от необработен кехлибар, пеех по цял ден, ядях орехи, имаше и разни билки. Дори и пиех хомеопатични, изписани от хомеопат. Сега ще изчакам след 10.04 да пусна новите изследвания, ще видим ендото какво ще кажеи пак отивам на хомеопат.
Мереленда, Пектина заедно с пробиотика ли го пиеш и кой ? Навих се да си купя, че се напръцках за 30 години напред  Blush.
А днес какво сърцебиене имах - както си пазаряхме в Била, на касата жената каза, че е към 13ч, а кухнята на детето е до 12:30ч. На 2 минути пеша е , ама как да стигна. Торбата пълна до горе и тежи, в другата ръка направо го нарамих и хукнах да бягам. Бабата още не беше затворила, ама аз 10 минути немога да си кажа името и имах чувството , че ще умра. Сякаш нито от блокерите, нито от противовъзпалителното има ефект Sad.

# 134
Хехехе, дано-дано да пропусна  Hug
В последните месеци докато бях бременна бях на Генипрал/за контракции/, от който пулса ми скачаше с 200 и пиех бетаблокери тогава..спомням си, че като започнеше да ме лупа сърцето почти го виждах как ми повдига блузата, а и започвах да треперя цялата неудържимо..брррр...
Сега в началото имах сърцебиене само няколко пъти-аз затова им казвам на тия моменти "кризи' Simple Smile И не съм пила бетаблокери, просто спряха (а, дано трайно  Praynig) и така...

Общи условия

Активация на акаунт