Базедова болест - тема 3

• 59 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 135

Мереленда, Пектина заедно с пробиотика ли го пиеш и кой ? Навих се да си купя, че се напръцках за 30 години напред  Blush.

Ябълков пектин на прах. Около 2 - 2,50 лв от аптеката или магазина. Взимам този без захар.

Всяка сутрин на гладно 1 ч.л. пектин разтварям в 100 мл студена вода. Важно е да не е топла, че разваля свойствата на пектина.
Става една лепкава каша. Изяждам я. Laughing
Някои го смесват с мед, кисело мляко и така го ядат.
Опция е да се разтвори вечерта и на сутринта е гладко желе. Просто го изяждаш на гладно. Хубаво е 15-20 мин да не се яде. Аз не хапвам, но пия кафе ( и понеже пия студено, не пречи на свойствата на пектина).
Пектинчето е много добро. Изхвърля токсини от организма и наслагвания в червата.
Предпочитам този на прах пред таблетки.

За пробиотик - Леми спомена симбиотика Пробиен, който рекламират сега. На сметка е, защото се пие 1 таблетка дневно. Иначе тези, които аз съм взимала досега, все са по 3- по 6 таблетки дневно и като сметна парите, изобщо не са спорни. Пробиена излиза изгодно и не се съобразяваш с хранения, с дневния режим и т.н.

# 136
  • UK
Merelenda Hug а защо се налага да пиеш ябълковия пектин или просто ти си решила така?
Иначе на мен, ми подариха Лакто 4 и вземам от него за сега, но ще проверя и др пробиотик, за който писа Hug Но аз си го самопредписах, така да се каже  Crazy

# 137
  • UK
Merelenda Hug
А иначе, за този ли пробиотик, ПРОБИЕН капс. * 20

Цена:  14.00 лв.

Още за: ПРОБИЕН капс. * 20 (PROBIEN SYNBIOTIC caps. * 20), цена и информация
от framar.bg  става дума  Crazy
:
[/color][/color]

# 138
Да, за него става дума. Simple Smile

# 139
  • UK
Да, за него става дума. Simple Smile

bouquet мерси

# 140
Аз ползвам този, на сашета, 10 бр. в Марешки струват към 5лв и нещо.

# 141
  • UK

Да, аз първоначално даже този видях в сайта на онлайн аптеката, като го издирвах да го видя Crazy По едно саше на ден, нали? И съответно по едно хапче?
защото на Лакто 4, което приемам към момента, пише по 2-3 мисля newsm78

# 142
По 1 саше разтворено във вода. За хапчетата не зная, не съм взимала от тях. Интересното е, че в началото винаги го пиех преди хранене, като повечето лекарства за стомах. Тук във форума обаче прочетох, че пробиотиците които нямат устойчива на стомашната киселина капсула, трябвало да се пият след храна, защото иначе не стигат невредими до тънките и дебелото черво. Съответно такива с капсула са доста по скъпи.

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 12:36 от Lemy

# 143

Да, аз първоначално даже този видях в сайта на онлайн аптеката, като го издирвах да го видя Crazy По едно саше на ден, нали? И съответно по едно хапче?
защото на Лакто 4, което приемам към момента, пише по 2-3 мисля newsm78

Аз пих Лакто 4 дълго време. Много съм доволна от него. Пеих го по 3 на ден и ми стигаше за 10 дена, а струва около 10 лв.
Пробиена излиза на сметка. 20 капсули 14 лв - за 20 дена. Сигурна съм, че в Марешки ще е на цена около 10-11 лв, което излиза много на сметка. Двойно по-евтино от Лакто 4. Пие се по едно, защото е по-силен пробиотик-симбиотик, а Лактото е по-слаб и трябва повече таблетки прием дневно.

# 144
  • UK
Merelenda, Lemy Благодаря ви  bouquet! И двата вида ще ги проверя в Марешки Crazy

# 145
Момичета, аз малко се изгубих, но още се мъча с това отбиване и не мога да започна да пия лекарства. Но за да не е съвсем беа нищо - пия хомеопатия, пък да видим...
Моят пулс е 70-80  съвсем поносим, трябва ли да пия бетаблокери или може да ги пропусна???
Следващата седмица ще ходя да се консултирам с друг ендокринолог, да видим дали няма да се съгласи да ми изпише по- ниски дози лекарства, така че да ги съвместявам с кърменето, че все още не можем да се откажем напълно от цокането.
За стомаха - проблеми нямам. Преди да забременея имах колит, но странното е че през бременността и след раждането изчезнаха всички оплаквания Confused

# 146
  • Варна
Zdraveite,
dnes kupih pektin I probien. Struvashe 10lv v apteka kres.

# 147
Привет и от мен...минах на преглед при ендото,при когото съм диспансеризирана..Аз нали ходя на частно,където ми спряха пропицила в началото на януари и по ЗК....където не знаят,че съм без лекарство Simple Smile...Та оплаквам се от сърцетуп,от подути лимфни възли и искам ехо...той ми дава направление за ТСХ..аз мрънкам и за МАТ,подкована,че минава по ЗК,той ми отговаря,че за диспансеризирани не се полага МАТ по каса....и следващия път,като му занеса резултата от ТСХ,ще гледа жлезата на ехо...аз се натискам за ехо...той-не..та не..Направих ТСХ-2,17 е почти 3 м.без лекарства,но от едната страна шията ми е подута...а той нищо не каза...май възлите си растат и при нормално ТСХ май ще има нож??? Даде ми направление за кардиолог..щото като диспансеризирана ми се полагало....Каквото искам-не може..дава каквото има Grinning  Сега се чудя..мога ли да се запиша при друг... newsm78  Комуникацията с него е много тегава...Подписах се,че ми е правил изследване на холестерол..и още не знам си какво..дръпна ми листа и не можах да прочета...Но пък сама си пуснах холестерол и ми е 5.35 с граница до 5...Не ям пържено..ям много кисело мляко и плодове..и сега се чудя с какво да си сваля тъпия холестерол..иначе тригицеридите са в норма newsm78

# 148
  • UK
deni-sta Hug за холестерола мисля, че беше добре приема на Омега 3 капсули, но трябва да изровя инфото, което имах и не помня newsm78 на кой компютър беше Crazy

# 149
Какво става, тази вечер няма ли да се броим?  Laughing Wink
Абе ние в тази тема май сме само 10-тина човека на кръст newsm78

Общи условия

Активация на акаунт