Базедова болест - тема 3

• 59 862
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
Аз сега ходих в Лаборекспрес, но ако ще правя ОГГТ смятам да е в Статуса Crazy ти, там ли се изследва?
Да, захарта я правя в Статус (ама централния, че да не я разнасят, а централния е в държавната поликлиника), че ми е и близко до Райков, а и той ще ти даде направление за там. Той дава направления на осигурени. Но пък ако искаш може в Статус да я направиш в Младост, че ти е близко там.
А в Лабора си пускам хормоните, че хем там винаги съм ги пускала, а и са доста по-евтини.
Да, аз съм осигурена Crazy а иначе направлението, защо е за точно определена лаборатория? Аз мислех, че е въпрос на избор на пациента Thinking
Разбира се, че е въпрос на избор. Той ще ти сложи едно листче на Статус, като препоръка закачено за направлението. Wink Нали знаеш, някои доктори имат предпочитания към лаборатории. Няма да ти върне изследването, ако е направено в друга лаборатория, разбира се.
Той ще те пита дали си осигурена, за да даде направление, но първо може да те накара да я пуснеш още веднъж сутрин на гладно, като изчакаш няколко дена, за да види дали наистина е гранична, или е било моментно състояние. Ако излезе пак гранична ще ти даде направление.
Аха, Благодаря   bouquet Hug

# 226
Леле колко много сте изписали тази сутрин  Crazy Нещо ми се бъгва на мен нотификейшъна и невинаги получавам мейл-известие за темата...незнам защо  newsm78 Както и да е - Кокона20 - браво за резултатите - всичко си изглежда в референтните, което си е много хубава новина според мен   bouquet И на мен ми се е мяркало, че ако ще има забременяване (без значение ин витро или спонтанно ще се цели ), TSH го свеждат до 1-1.5( мисля, че казваха около единица), защото при настъпила бременност особено в началото много бързо се покачва. Тука говоря полу-наизуст, защото не мога да цитирам източника, просто наскоро се интересувах за една приятелка и се рових за информация по нейните резултати, та това го прочетох на няколко места  Peace
Най- подробно и коректна информация, разбира се ще ти даде твоят доктор  Hug Hug Hug Hug

# 227
Ciarabella, напук на всички твърдения на лекарите, че за забременяване и нормално износване на плода, TSH трябва да бъде под 2,5, аз забременях с второто си дете при ТСХ 3,5 и през цялата си бременност не съм пила нищо, само го следях. Оказа се, че  ТСХ тръгна надолу и в осми месец беше 1,6. Само дето забравих да го следя след раждането и 10 мес. по-късно се оказа, че е паднал до 0,01 - явно е продължила тенденцията от бременността... Тая мойта жлеза се е***а нещо с мен, ама ще й кажа аз на нея Rolling Eyes
Момичета, да ви попитам - задължително ли е при хиперфункция /без да е налице медикаментозно лечение/ жлезата да е възпалена и това да се отрази в ПKK като повишено СУЕ или CRP.

# 228
  • UK
Ciarabella, напук на всички твърдения на лекарите, че за забременяване и нормално износване на плода, TSH трябва да бъде под 2,5, аз забременях с второто си дете при ТСХ 3,5 и през цялата си бременност не съм пила нищо, само го следях. Оказа се, че  ТСХ тръгна надолу и в осми месец беше 1,6. Само дето забравих да го следя след раждането и 10 мес. по-късно се оказа, че е паднал до 0,01 - явно е продължила тенденцията от бременността... Тая мойта жлеза се е***а нещо с мен, ама ще й кажа аз на нея Rolling Eyes
Момичета, да ви попитам - задължително ли е при хиперфункция /без да е налице медикаментозно лечение/ жлезата да е възпалена и това да се отрази в ПKK като повишено СУЕ или CRP.
И аз съм диагностицирана с хиперфункция, но съм нямала отражения в ПКК, нито СУЕ, нито CRP което скоро изследвах Crazy

# 229
Ciarabella, напук на всички твърдения на лекарите, че за забременяване и нормално износване на плода, TSH трябва да бъде под 2,5, аз забременях с второто си дете при ТСХ 3,5 и през цялата си бременност не съм пила нищо, само го следях. Оказа се, че  ТСХ тръгна надолу и в осми месец беше 1,6. Само дето забравих да го следя след раждането и 10 мес. по-късно се оказа, че е паднал до 0,01 - явно е продължила тенденцията от бременността... Тая мойта жлеза се е***а нещо с мен, ама ще й кажа аз на нея Rolling Eyes
И аз съм диагностицирана с хиперфункция, но съм нямала отражения в ПКК, нито СУЕ, нито CRP което скоро изследвах Crazy
Ама ти пиеш хапчета и си в ремисия. Simple Smile Тя пита без медикаментозно лечение.

Аз не знам. Казаха ми, че се следи СУЕ или Реактивния протеин, ама повече СУЕ при Базеда ако е хиперактивна жлезата.
А аз в началото 9-10 месеца изобщо не съм го пускала, та не знам как е било като съм била в хиперфункция.
Сега не съм в хипер, но СУЕ с рецидива ми стои все гранично или над границата. При норма 15, моето е все 16,18,20, въпреки хапчетата.

# 230
  • UK
Дааа пия, но и преди да ги започна пак съм се изследвала и тогава съм нямала отражения, ама сега пък Rolling Eyes при всеки, може да е различно, знам ли Hug Доктора, какво казва puhi или все още не сте се допитали до него?

# 231
Дааа пия, но и преди да ги започна пак съм се изследвала и тогава съм нямала отражения, ама сега пък Rolling Eyes при всеки, може да е различно, знам ли Hug Доктора, какво казва puhi или все още не сте се допитали до него?
А, ти си пускала преди!
Аз пък не, защото не знаех. От форума разбрах за ПКК, а от личната за СУЕ, но към края на лечението, малко преди да спра хапчетата го пуснах и тогава беше 7 при норма 15.
После още веднъж 11 при норма 12 обаче.
И с рецидива взех да следя редовно. Все е горно гранично. Все питам Райков и той казва, че няма проблем, понеже всичко друго в кръвната картина е в норми.
Ако било възпаление ще скочи много нагоре, така ми каза.
Ама си мисля, че нещо тихо тлее, за да поддържам такова СУЕ. Някоя хронична инфекция може би. newsm78
Не ми се вярва да е жлезата.

# 232
Една хубава статия:
Скрит текст:

# 233
Събрание!
Явете се на очна ставка веднага и с отчет.   smile3529

# 234
  • UK
Събрание!
rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo Тук! Ама готова за сън  newsm46
Много интересна статия  наистина  HugА аз без кокосовото мляко съм ги нацелила, Crazy защото по цял ден ги меля  Joy

# 235
Събрание!
rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo Тук! Ама готова за сън  newsm46
Много интересна статия  наистина  HugА аз без кокосовото мляко съм ги нацелила, Crazy защото по цял ден ги меля  Joy

Хич не съм ги нацелила аз. Joy
Масло, мас, олио, сметана, все полезни мазнини. hahaha
Зехтин тук-там на салата и... толкоз.

Е, ядки ям, и семки ям, ама... рядко.

# 236
Една хубава статия:
Скрит текст:
Тенкю за статията Merelenda - от сума време се боря с една девойка, която ми твърди, че няма такова понятие като полезни мазнини - и много ме ядосва  Laughing
Пухи Мерси за споделеното, много ми е полезна всякаква информация подобна (предполагам и на други), и разбира се споделен опит, както казах за много близък човек проучвам  Hug Hug
Нямам аз какво да отчитам за мен, май  newsm78 След 10ина дни съм на контрола при Начев и ще видиме как се развивам тогава  Crazy

# 237
  • UK
 smile3523 Къде сте? Да ви проверя и аз Crazy

# 238
smile3523 Къде сте? Да ви проверя и аз Crazy
Drunk Мани...

# 239
Момичета, които сте от Варна, някоя от вас беше ли в крайна сметка на лекцията на д-р Папазова? Да сподели впечатления... Аз видях, че има дата за София в една голяма зала дори са преместили събитието заради голям наплив и се чудя дали все пак да не отида...а и тези шуслерови соли, всъщност май ми е мерак да ги пробвам (видях на страницата във фейсбук, че всъщност ще се говори и за шуслеровите соли и наш'те заболявания) Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт