Базедова болест - тема 3

• 59 856
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Аз не съм ходила. Simple Smile

# 241
  • UK
Момичета, които сте от Варна, някоя от вас беше ли в крайна сметка на лекцията на д-р Папазова? Да сподели впечатления... Аз видях, че има дата за София в една голяма зала дори са преместили събитието заради голям наплив и се чудя дали все пак да не отида...а и тези шуслерови соли, всъщност май ми е мерак да ги пробвам (видях на страницата във фейсбук, че всъщност ще се говори и за шуслеровите соли и наш'те заболявания) Rolling Eyes
Ми, НЕ!
Докторката (ако е същата) едвам я изтрайвам ooooh! в предаването на Гала (на кафе), та и да я слушам доброволно абсурд Crossing Arms Joy
А за шуслеровите соли незнам, но ми се струва, че ако я слушаме трябва да пиеме на ден по няколко пъти Менделеевата таблица Joy (сори за спама)!

# 242
но ми се струва, че ако я слушаме трябва да пиеме на ден по няколко пъти Менделеевата таблица Joy (сори за спама)!
rotfImao

# 243
Аз видях, че има дата за София в една голяма зала дори са преместили събитието заради голям наплив и се чудя дали все пак да не отида...а и тези шуслерови соли, всъщност май ми е мерак да ги пробвам (видях на страницата във фейсбук, че всъщност ще се говори и за шуслеровите соли и наш'те заболявания) Rolling Eyes
За какво събитие говориш и каква страница във Фейсбук гледаш?

# 244
  • UK
Аз видях, че има дата за София в една голяма зала дори са преместили събитието заради голям наплив и се чудя дали все пак да не отида...а и тези шуслерови соли, всъщност май ми е мерак да ги пробвам (видях на страницата във фейсбук, че всъщност ще се говори и за шуслеровите соли и наш'те заболявания) Rolling Eyes
Това събитие, миналата седмица се рекламираше и тук в горните рекламни пана Crazy

# 245

Lemy в фейсбук ми излезе като рекламно съобщение - на страница, която се казва Шуслерови соли (можеш да го видиш).
Ами аз и преди бях писала, че към самата д-р Папазова, имам раздвоено отношение...обаче, към голяма част от нещата за които говори съм доста позитивно настроена, и съм склонна да опитам някои от алтернативните методи за терапия (естествено на този етап, само като съпътстващи основната ми терапия).
Аз питах дали някоя от варненките е ходила, защото имам спомен, че някой каза че е заинтересуван..може би Тони Бонбони да беше...както и да е. Аз още не съм решила твърдо и сигурно в последния момент ще ми стане ясно ще ходя ли или не  Mr. Green

# 246
Да де, ние с Коконата сме варненки. Mr. Green Не сме ходили.
Тони май спомена, че ще ходи.

# 247
  • Варна
Здравейте,
Аз ходих на лекцията за ЩЗ и хомеопатията. Колкото и да не ми харесва какво говорят и правят в предаването "На кафе", това е предаване и гонят рейтинг. Д-р Папазова говореше много интересни и верни неща. Ако щете и какво да ядем, какво да правим , за да си помогнем с проблемите с ЩЗ. Няма как да каже ще пиеш тази сол или онова хомеопатично за твоя случай. Предполагам всички са запознати с хомеопатията и принципа, на който действа.
Та с една дума - доволна съм. Доста неща научих и смятам да отида пак на хомеопат след изследванията.
Иначе другата лекторка, д-р Пачова, говореше доста по-общо и може да се каже, че не каза нищо за ЩЗ.
След като приключиха лекцията и въпросите, останах заедно с доста жени да поразпитам по-конкретно за себе си.
Някой беше споменал, че цяла година ходи с херпеси , но всъщност това не са херпеси. Незнам точно как се наричат тези синьо-сиви петна по устните. Приятелка на майка ми има такива. Иначе не я защитавам, наистина понякога е мн изнервяща в предаването.

# 248
О, Бонбонева, ти се появи. Laughing
Важното е, че си доволна от посещението. Hug

# 249
Tони, мерси че се включи (аз бях казала за херпесите-на мен така ми изглеждаше от екрана  Embarassed ).
Сега като сподели, че си доволна и че си научила нови неща, ще взема да се замъкна и аз утре  Hug

# 250
  • UK
Тони бонбони благодаря, че сподели и с нас   bouquet

# 251
  • Варна
Д-р Папазова спомена няколко книги, които можеби ще са интересни на някои от вас: "Клетъчно пробуждане" на д-р Барбара Рен, "Тялото ми плаче за вода" на д-р Батмангелидж, "Голямата лъжа за холестерола" на д-р Кендрик, "Пшеницата - враг No1 на човечеството.
Каза по възможност да се пие много вода (не кафе, чай, газирано и т.н.), да има физическа активност, дихателни упражнения, да се храним 4-5 пъти на ден. Да не се пуши, или колкото може по-малко. Щадяща кулинарна обработка на храните. Да се внимава с протеините - по 1гр/кг на ден! Рядко да се ядат и ако може само овчи и биволски млечни продукти. Да се яде често океанска риба. Пресни зеленчуци (кръстоцветни, лук, чесън, противовъзпалителни подправки). Да се избягва соя - влияе на ЩЗ. Вместо захар - мед и стевия. Ако може да се изключат пшеничните и тестени изделия. Да се консумира просо, елда, киноя и т.н.
Цигарения дим съдържа опасни токсини за ЩЗ и може да отлючи заболяване при податливи пациенти. Никотина повишава нервността! Флуорида също влие на ЩЗ. Перхлорат - съдържа се в белина, торове, фойерверки и др.
Да не се употребяват маргарин и ленено семе.
Горовиха и цветотерапията с капките на д-р Бах.
За нашето заболяване - жълт кантарион, мащерка, мента, келп (водорасли), морски дарове, океанска риба, зелени зеленчуци, рукола, ядки, див ямс, ридиола розеа, шлемник байкалски, кехлибар, тюркоаз.
Това съм позаписала  Blush
Месец май пак ще идва в града.

# 252
  • UK
Виж ти, за лененото семе се учудвам  newsm78 Тони-бонбони, мерси много неща пак си записала Hug

# 253
Е, че аз съм готова! Трябва само да спра цигарите и да включа повече риба в менюто, че изобщо не я ям нея. Mr. Green
Майтапа настрана, ама коментирахме преди време цигарите, ако помните, че са 40-50% причина за рецидив на заболяването. Наистина, като намаля драстично цигарите (имах такива периоди), нямах никакви признаци, че съм с болна жлеза и поддържах с малка доза височко ТСХ. Laughing
То май аз съм от единиците в темата, които пушат.
Иначе за храните - спазвам, че с преддиабетното нямам особено голям избор и съм сменила режима. А и доста отслабнах. Не че съм фиданка, напротив, но... това което свалих е голям бонус към здравословното ми състояние.

# 254
  • UK
Мереленда,
 направо ти завидях за свалените кг Rolling Eyes аз пък сега, като се качих на кантара Rolling Eyes олеле-майкоооУ ooooh!
Не разбирам Crossing Arms диети спазвам, внимавам какво ям, хляб не ям, малко шоколад дето си позволявам, не пуша цигари от 6 години( не, че преди това съм била кой знае, каква пушачка една кутия за 3 месеца как ви се струва tooth), не ям вечер след 18.00 ч ограничавам се от любими неща и храни и накрая пак + кг Rolling Eyes ooooh! Outta Joint Ами аз ако започна да си ям, каквото ми душа сака, няма да мога да влизам през вратата ММ ще трябва да разширява портите Joy Ма хич не ми е смешно Whistling Чакам 18-ти да ходя при Райков и да му се жалвам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт