Базедова болест - тема 3

• 59 786
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Аз като една секретарка на Тони... Тони с извинение, че се включвам така Hug
Тони беше с лека хиперфункция провокирана след раждането. Бързо влезе в норми.
А сега с разбутването на хормоните, ТРАК показа, че не се касае за рецидив и йод каптацията го потвърди. Става въпрос за това, все едно има излив (струпване) на хормони, които може фалшиво да подведат, че става въпрос за рецидив на заболяването. В случая, докторът и е изследвал ТРАК, който отхвърля рецидива и за по-сигурно е направил и йод каптацията. Затова е само на противовъзпалителни и бетаблокер.
А може и да съм в грешка.
Тони, извинявай че секретарствам.

Пиши след прегледа, какво е казал.

Все да ми писва от тая болест. Crossing Arms

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 16:33 от Merelenda

# 316
  • Варна
Мереленда  Hug
Нямам нищо против секретарството и още повече начина , по който го правиш   bouquet
Мен ме боли глава и думите съвсем не ми идват.

# 317
Аз като една секретарка на Тони... Тони с извинение, че се включвам така Hug
Аа, Мереленда, добре, че секретарстваш та на мен лично ми се поразясняват нещата. Ти четеш най-много от нас {или поне само ти го показваш} и се радвам, че имаш желание да го споделиш с нас. Аз откакто се разболях просто нямам нерви дори и един филм да изгледам до края, камо ли да зачета някоя дълга медицинска статия, направо не мога да се позная. Confused

# 318
Тъкмо се редактирах горе, че взе да ми писва от това заболяване. Crossing Arms
Писна ми и от химиите, ама не ми се пият и други. Операцията няма да ми реши проблема.
Чудя се да ви кажа, какво да правя! Честно!
Взех много да се замислям.

# 319
Операцията няма да ми реши проблема.
Защо мислиш, че няма да ти реши проблема?

# 320
  • UK
Аз, като една дълго лекуваща се да ви кажа я си гледайте живота и не задълбавайте, чак така в тоя Базед Hug
Отначалото, като ми го откриха и аз бях като вас ooooh! четях, четях, питах, то книги, статии прочетох и къде ли, не  ooooh!: и при кой ли, ендокринолог не се намърдах ooooh! Докато един ден взе, че ми блесна друг акъл Flutter и ей ме на сега Crazy Ич пък не ми дреми, чак толкоз за тоз Базед и много си ми е добре така Crossing Arms Joy Peace
Ау, гърми ли Rolling Eyes многУ ма е страх!  newsm43

# 321
Операцията няма да ми реши проблема.
Защо мислиш, че няма да ти реши проблема?
От хипер да мина в хипо и от тиреостатици на хормони - мисля че не е решение. Rolling Eyes

Коконке, то да не задълбава човек, ама с тия хапчета не можем си караме докато свят светува. Laughing
Тоя черен дроб не съм го намерила на пътя, ни сърцето, а и те няма да ме питат. Mr. Green

Взех да съжалявам за момента, в който Христозов ми каза преди две години - оперирай се, не си губи времето, а и няма да пиеш лекарства. Бях си точно в началото, със съвсем леко увредена жлеза. Щяха да ми клъцнат малко и нямаше да се тъпча с хапчета.
Сега жлезата ми е на... манджа с грозде.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 17:06 от Merelenda

# 322
Майка ми е с операция и  пи хормоните няколко месеца след операцията.  И да ви кажа, от седем години жената си е ок., изследва се веднъж годишно ако се сети и почти е забравила за тази болест.
И понеже и аз съм с хиперактивна жлеза, мисля, че ако ми се наложи бих минала под ножа. А сега вече две години пия лекарства и само  треперя дали няма да направя рецидив.
Така, че и аз съм на мнението на  kokona20, гледайте си живота, слушайте си лекарите и не бъдете черногледи, нещата се подреждат Simple Smile

# 323
Майка ми е с операция и  пи хормоните няколко месеца след операцията.  И да ви кажа, от седем години жената си е ок., изследва се веднъж годишно ако се сети и почти е забравила за тази болест.
И понеже и аз съм с хиперактивна жлеза, мисля, че ако ми се наложи бих минала под ножа. А сега вече две години пия лекарства и само  треперя дали няма да направя рецидив.
Така, че и аз съм на мнението на  kokona20, гледайте си живота, слушайте си лекарите и не бъдете черногледи, нещата се подреждат Simple Smile
Майка ти колко време пи лекарства преди да се оперира?
Там е работата, че колкото повече се проточва, жлезата повече се уврежда и се маха по-голяма част, с което неизбежно следват хормонални заместители. Simple Smile
Не съм чула, човек лекувал се дълго с тиреостатици да се реши на операция и после да няма нужда от хормони.
Тия които са се оперирали навреме са друга работа. Simple Smile

Аз вече освен Хашитоксикозата си имам и нодозна струма и жлезата ми е цялата във възли. С откриване на заболяването нещата не стояха по този начин, а бяха доста по-добри.
Не съм черногледа, а реалист, колкото и черногледо да изглежда на някой. Не съм чула увредена тъкан да се самовъзстанови и излекува, освен един случай на форумка, която писа в тази тема и се лекуваше с иглотерапия.
Непукизмът и незаинтересоваността към заболяването едва ли биха ми помогнали също. Не мога да приема това, ей така да не го мисля и да го отпиша от мислите си, при условие че всеки ден гълтам лекарства.
По бих приела да търся начин да се справя с проблема, отколкото да не го мисля и да треперя над следващите изследвания.
Нищо лично към никой, но в случая ми се струва неуместно да не ми пука. Ако съм в хипофункция и ще пия хапчета до живот (след операция), искам или не трябва да се примиря, ама в случая след като не се знае какво следва и коя стъпка е правилна, не мога да не го мисля. Hug
Неоперираните с хипофункция също имат опция да помислят над заболяването, а не да не им пука и да пият хормона.
Докато има жлеза, шанс има някакъв за излекуване, но не и с химия. Махне ли се жлезата - ...
Не говоря за тези, които са се оперирали навреме.

# 324
Мереленда, честно казано не зная какво да ти кажа. Явно е дошъл пак някакъв момент в който трябва да вземеш някакво решение..... Tired

# 325
Мереленда, честно казано не зная какво да ти кажа. Явно е дошъл пак някакъв момент в който трябва да вземеш някакво решение..... Tired
Дойде, пак...

Скрит текст:
Изгледах новите епизоди на америкаския The Voice - 6 епизода по час и половина без реклами. Май им свършиха кастингите.
Колкото и да плюят нашите изпълнители... ами нашите са направо цветя пред ония.
Всички му звучаха монотонно и еднакво, нямаше отличаващ се за мен глас и тембър. Някой да влезе, да избухне със зашеметяваща песен и да покаже глас. Не!

А в британския още с първото изпълнение ми изпълниха душата. Има доста добри.
Там са минали само 2 епизода.
Два са епизодите и от австралийския, ама него съм си оставила за по-късно, че ми бръмна главата. hahaha

# 326
Скрит текст:
Е, англичаните са най-добрите музиканти за мен newsm10
Снощи се кефех на Адел.

# 327
  • UK
Мереленда Hug
може би, не си ме разбрала, но заболяването на ЩЗ далеч не  е единствения и значим проблем за мен, за да се задълбоча чак толкова и да се вглеждам из детайли в него!
Когато в живота ти се случат и други неща и бъдеш поставен и в други ситуации, повярвай ми, един такъв проблем, като Базед, хашимото, пиене на хапчета ще ти е най-малкия проблем! Затова и написах, че лично аз, няма да се впечатлявам чак толкова и из детайли да нищя нещата, защо така и  защо аз, защо на мен и прочая.
Пред всички неща, които ми се случиха този базед  е най-нищожното из всичко. Затова аз лично няма да го мисля. Всеки преценява за себе си. Peace
Иначе, аз нямам възли, нито нещо друго, което да налага операция при мен! Но пък има толкова много случаи вече на жени и в хипо и в хипер фунция, които след тази операция си остават на хормони, че някои и доживот!

Скрит текст:
Какви са тези серии, дето ги гледате и обсъждате newsm78 Е тука вече ме хванахте, не съм в час признавам си tooth

# 328
Коконке, чуждите варианти на "Гласът на България".
Ммда, той Базеда идва като реакция на нервите ти ти към всички тези неща които са ти се случили.
И мен са ме налегнали други проблеми, и бях по едно време в такъв стрес, че не знам какво ще покажат изследванията като дойде време да ги правя.
И друг път съм писала за една позната която има проблеми със ЩЗ, но не си обърна никакво внимание. Десетина години по късно вече е толкова зле, че дори и операция не могат да и направят на жлезата защото сърцето и едвам работи. Ама, случаи много, всякакви, всеки сам решава. Оф, писна ми от тия болести и на мен. Ето ви една моя любима песен  Laughing  dance

# 329
  • UK
Lemy Hug
при мен никога не  е давало някакво отражение върху сърцето, ама случаи както казваш всякакви Peace
А пък базеда ми се появи, като бонус, след спонтанен аборт Rolling Eyes
А и аз не съм постъпила лекомислено, ами лекувам се, ям каквото трябва "уж", пия каквото трябва, ходя спортувам "пак уж" ами, какво друго и да сторя и да не сторя бих променила. Освен да взема да завърша за един ендокринолог  tooth

Общи условия

Активация на акаунт