Базедова болест - тема 3

• 60 214
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • UK
Здравейте момичета мойте изследвания са ТСХ-3,98,Т3-4,20,Т4-1,2.В граници са,а не се чуствам съвсем добре,някой имал ли е симптоми когато са му в норма изследванията?благодаря предварително.

В предната тема за Базедова болест , четох много коментари на момичета , които казват , че се чувстват зле , когато хормоните им са в норма , а точно обратно - добре  , когато не са .

Аз съм една от тях. Laughing

Още една в класацията Mr. Green

# 391
Здравейте и от мен   bouquet Hug Heart Eyes
В неделя си пуснах кръвните и вчера бях при Начев. TSH 3.22; FT4 10.50. Намали ми тирозола на 1т. дневно и след месец ще се видиме пак. Нещо обаче много бързо "ме претупа"(говореше по телефона, и ми пишеше по листа едновременно; не ми прегледа разпечатката с изследванията, а само таблицата в която аз си нанасям резултатите) и това малко ме ядоса..но както и да е. Освен това, като погледна таблицата и видя че TSH миналия месец е бил 39.050 и ме попита: "Ама как сме допуснали такъв скок". На което аз  Shocked Shocked Shocked Припомних му как е реагирал предния път на резултата и какво ми е казал и той заключи - "Ок. Щом всеки месец стриктно се виждаме, значи няма проблем"  newsm78 newsm78
Аз симптоми не мога да кажа, че някакви усещам ( в общи линии, по-лесно раздразнима съм, и се паля бързо, доколкото това е симптом, и друго почти нищо не съм усещала - освен сърцебиенето за много кратко, независимо хормоните в кой полюс са ми били)...или пък може би не съм свикнала да разпознавам все още добре всички симптми, знам ли  newsm78
Днес времето е малко свинско, обаче пък какви топли дни се задават утреее Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 392
  • UK
 ciarabella Hug
При епизодичните си посещения при д-р Начев и аз съм забелязала същото "внимание" Mr. Green чудя се, как вниква за какво става въпрос, след като, ако не говори с някого по телефона, го прави с тези си колеги, които напират да влязат при него ooooh! при все, че виждат, че в момента е с пациент Laughing
Понякога ме напушва и на смях с това неговото госпожо Mr. Green
Колкото до симптомите, когато съм ядосана Crazy всичките ми се проявяват накуп, като се успокоя, няма ни един на линия Joy
Дано с това намаление на Тирозола, влезеш в норма и уцелите най-после дозата   bouquet

# 393

Понякога ме напушва и на смях с това неговото госпожо Mr. Green
Едвам се сдържам да не се разхиля на глас всеки път като го чуя това  Joy Joy Joy
Аз съвсем целенасочено започнах да го посещавам в Панацея (нищо че е два пъти и нещо по-скъпо от консултациите му в ендокринологията), точно защото уж там е по-спокойно, в смисъл никой не влиза и не чука на вратата на кабинета, и не го вика за консултации в съседните...И предните пъти, доста подробно ми обясняваше какво се случва, как ще процедираме, какво да очаквам и т.н....
Иначе дано да сме на прав път с дозите де,  Praynig
Цитат
Колкото до симптомите, когато съм ядосана Crazy всичките ми се проявяват накуп, като се успокоя, няма ни един на линия 35
Same here  Mr. Green Може би бих го отнесла към симптомите само защото градацията на гнева/яда или каквото изпитвам там, е много бърза (и нямаше и да се замисля, че това е промяна от скоро, ако не бях на онази лекция миналата седмица). Иначе щях да си мисля, че от годините и хормоните съм станала простА нервачка  Mr. Green Mr. Green

# 394
Благодаря ви за отговорите момичета,знам че е индивидуално,това че ако си в норма не се чустваш добре,а като си си ок.но исках и от вас да го чуя,защото започвам да си мисля че нещо губя и здравия си разум понякога...и всичко го отдавам на жлезата,но щом споделихте че и сред вас има такива случай значи нещата са ясни.Благодаря ви още веднъж.Успех на всички ви желая  bouquet

# 395
Благодаря ви за отговорите момичета,знам че е индивидуално,това че ако си в норма не се чустваш добре,а като си си ок.но исках и от вас да го чуя,защото започвам да си мисля че нещо губя и здравия си разум понякога...и всичко го отдавам на жлезата,но щом споделихте че и сред вас има такива случай значи нещата са ясни.Благодаря ви още веднъж.Успех на всички ви желая  bouquet
На мен хормоните ми са в норма от година и половина близо, но едва от година започнах да се чувствам по-добре.

# 396
  • UK
Благодаря ви за отговорите момичета,знам че е индивидуално,това че ако си в норма не се чустваш добре,а като си си ок.но исках и от вас да го чуя,защото започвам да си мисля че нещо губя и здравия си разум понякога...и всичко го отдавам на жлезата,но щом споделихте че и сред вас има такива случай значи нещата са ясни.Благодаря ви още веднъж.Успех на всички ви желая  bouquet
На мен хормоните ми са в норма от година и половина близо, но едва от година започнах да се чувствам по-добре.
Много странно, защото аз в момента в който започнах Пропицила/Тирозола, всички негативи сякаш отшумяха още с първата таблетка  Laughing

# 397
Момичета , сега по Гала " На кафе " говорят за гладолечението , помагало на всички болести с изключение на Базед - в такъв случай , то влошава още повече болестта   Shocked . Аз качих доста килограми тази зима  Sick и имам да свалям около 10 , кажете някоя подходяща за нас диета . Дали ако спра само хляба и сладкото ще помогне ? По-нагоре във форума четох , че именно хляба и сладкото били враг номер 1 на щитовидната жлеза  Thinking   newsm78

# 398
Момичета , сега по Гала " На кафе " говорят за гладолечението , помагало на всички болести с изключение на Базед - в такъв случай , то влошава още повече болестта   Shocked . Аз качих доста килограми тази зима  Sick и имам да свалям около 10 , кажете някоя подходяща за нас диета . Дали ако спра само хляба и сладкото ще помогне ? По-нагоре във форума четох , че именно хляба и сладкото били враг номер 1 на щитовидната жлеза  Thinking   newsm78
http://shiloto.snimka.bg/daily/hranene-pri-diabet.710990

Препоръчителното хранене при диабет е здравословен начин на хранене, ако човек иска да е здрав. Дори и да не си болен, спазвайки ограниченията се очаква един добър метаболизъм и сваляне на килограми. Без да гладуваш! Просто ограничаваш калориите според начина на живот. В менюто трябва да има и белтъчини и въглехидрати, и мазнини в определените количества в книжката. Описано е долу-горе какви да са съотношенията.
Хората с Диабет имат определено количество калории ( храна),  които трябва да изяждат, за да понижат теглото си.
Ако няма заболяване, може да си изчислиш индекса, да се пресметнат нужните калории за деня според начина на живот. Не помня къде изчислявах, но сега ще потърся.
В изчисленията не влизат само килограми и ръст, а и колко движение имаш дневно, спортуваш ли, динамична ли е работата ти или работиш зад бюро и т.н.
В най-общи линии, бях си изчислила според моето тегло, че максимума калории дневно при мен е 1850. След като започнах да бягам и да правя упражнения ( в началото) вдигнах калориите според таблицата. Мисля че бяха около 2100-2200 за деня.
Като най-важно мога да отбележа за себе си: Без пшенично бяло брашно, без бяла захар, без алкохол и газирани напитки. 5 пъти хранене на ден - 3 основни с 2 междинни закуски. 30 мин ходене пеш + 30 мин гимнастика - това е най-малкото за деня, което можеш да направиш. Общо взето това са най-важните ограничения.
Сега, това не значи, че трябва съвсем да изключих и белия хляб и захарта изцяло. Въпросът е да не е всекидневно. Случва се понякога да си позволя парче сладко, или чаша кока-кола. Важно е да не е всекидневно.

Като начало мога да те посъветвам, днес каквото хапваш, долу-горе си запиши грамажа на всичко, включително и напитките без да се ограничаваш и после си изчисли количеството на поетата храна и напитки според таблицата. Така ще разбереш колко калории си поела дневно. Ако приемът е около 2000, а ти имаш наднормено тегло въпреки малкото приета храна, значи трябва да промениш самата храна. А ако приемът е 3000-4000 хиляди калории, значи е ясно, намаля се грамажа  ( ако продуктите са принципно от полезните и разрешените храни) и се разпределя в равни количества през деня, или се отхвърлят част от храните, най-вече тези, които са забранени.

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 10:29 от Merelenda

# 399
  • UK
Момичета , сега по Гала " На кафе " говорят за гладолечението , помагало на всички болести с изключение на Базед - в такъв случай , то влошава още повече болестта   Shocked . Аз качих доста килограми тази зима  Sick и имам да свалям около 10 , кажете някоя подходяща за нас диета . Дали ако спра само хляба и сладкото ще помогне ? По-нагоре във форума четох , че именно хляба и сладкото били враг номер 1 на щитовидната жлеза  Thinking   newsm78

Аз също свалих кг с един прост трик, вечерям до 18.00 ч и с един от изброените продукти: ябълка един брой, кисело мляко, чаша топло мляко, малко ядки, салата без сосове!
Хляб, изобщо не консумирам, може би, ако "преритам" Mr. Green чак толкова на седмица да хапна 1-2 филии, но или сутрин или на обяд.
Закусвам, овесени ядки с кисело мляко и чиа Laughing
Обяда е също лек, зеленчуци на пара, авокадо, някой плод, или салата или някакво ястие. Laughing

# 400
Такаа, да се наредя и аз с моите хормони

TSH   S         2.08        µIU/ml     0.27 - 4.2     
Free Т4 (fT4)   S         11.21        ng/l     9.30 - 17   
TSH-R-Ab   S         0.3        IU/l     0 - 1.75   

Мереленда, какво ще кажеш?

# 401
К'во да кажа! Перфектна си!
Само така занапред и без хапчета! Hug

# 402
Мен това ме притеснява, перфектна, ама с хапчета. Като ги спра, значи ще има промяна?

# 403
Мен това ме притеснява, перфектна, ама с хапчета. Като ги спра, значи ще има промяна?
Не трябва да мислиш за такива неща.  Hug
Риск винаги има, но не може да пием вечно лекарствата.

# 404
Ами по пътя на логиката така излиза.   Laughing  Ще видим.  Hug
Другите девойки какво правят, давайте отчет коя къде ще ходи уикенда, за празниците, какво се изпокрихте всички.

Общи условия

Активация на акаунт