ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 548
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Има много индивидуални фактори, които се крият зад една болест, това лекуващите с хомеопатия няма как да не го знаят. Факторите са далеч преди физическото ниво. Така, че доста са субективни нещата, аз лично стигам до противоречия. При липса на ваксини, кърмене и хомеопатия, здравословно хранене - на лице са стандартните вируси, грип, усложнения, бактериална инфекция, слава Богу, прескочени с хомеопатия, но...
За детския паралич/туберкулоза също ми е малко противоречиво, че предимно нисък имунитет, лоши условия на живот обуславяли разболяването, а в рода ми и наоколо все примери за обратното.

Относно отказа от ваксини, вече официално подписах при личната, че се отказвам. Тя е изключително толерантна и е против, но за съжаление вече не може да поема повече рискове, на мен пък не ми пука особено, така че, хей ни на официално отвъд линията:)

# 31
# 32
Моята е ваксинирана с почти всичко до 2г., но е кърмена и живеехме в планината... Разболявала де е два пъти като сме пътували в Атина - рота вирус на 7-8 месеца и гърч при Т 38,5 на 1г. и 7-8м. и двата пъти на втория ден от пристигането ни.
Изпи първия си АБ заради некомпетентността на една доФторица (по друг начин не мога да я нарека) на около 3г. До тук, добре! НО, заживяхме в големия град и тръгна на ДГ на 3г. и 8м. и вече втора година една седмица ходи на ДГ и после две си седи у дома. Обикновено се лекуваме с бабини илачи и се справяме, но отнема време. Изпила е само един АБ за това време, когато направи пневмония.
Който иска да си прави изводи   bouquet

В края на предната тема се коментират отцъствията от ДГ - Наистина има ограничения за отцъствия по дом. причини: за първа и втора група са 30 за учебната година, а за трета и четвърта мисля, че са 20, защото вече са задължителни.

# 33
  • в сърцата на децата <3
Здравейте  Hug
Моята дъщеричка има ваксините от родилното и първата при личната лекарка. Решила съм да е и последна. Извадих си каквито декларации открих и на датата за ваксина ще отида с тях. Ясно ми е, че няма как след това да я запиша в държавна ясла или детска градина. Въпросът ми е - в частна може ли да я запиша или и там ги изискват?

Реших се на тази стъпка по няколко причини. Описвам ги в скрит текст, за да не отегчавам тези, на които не им се чете.

Скрит текст:
Първото нещо, което ме усъмни в полезността на ваксините, е литературата по въпроса. Филолог съм по образование и чета всичко на конвейр. Толкова противоречива информация намерих, при това количествено информацията "против" беше пъти повече от тази "за" ваксинирането. В резултат на това от години вече не съм си сложила нито една ваксина. Промених начина си на живот и хранене - вече не се разболявам толкова, колкото в детството ми, когато ме ваксинираха за какво ли не. Най-тежките заболявания ги изкарвам с един ден в леглото с топъл чай и хомеопатия.
Преди две години се запознах с една клиентка, чието детенце е с аутизъм. Жената толкова ми говори колко са опасни ваксините - нейното момченце се е родило напълно здраво и доносено дете, а на около годинка, в резултат от ваксините, развива тежка форма на аутизъм.
Третото нещо, което наблюдавам и което ме убеждава в правотата на позицията ми е личното ми наблюдение върху заобикалящите ме хора. Мой близък, който твърди, че без АБ не може да оздравееш, се лекува по правилен за неговите възгледи начин. А именно - болно гърло - АБ; хрема - АБ; температура - АБ. Зимата дъщеря му (на 4 години) беше се разболяла от грип. Естествено, веднага започнаха да ѝ дават АБ. Изпи ТРИ (3!!!) АБ последователно без НИКАКЪВ ефект. Стигна до болница и цяла седмица на системи! Същия този грип го хвана и мъжа ми. Мина му за ТРИ ДНИ, при лечение високи дози вит С, мултивитамини, чайове и капки клеева тинктура.

Отдалечих се леко от ваксините, но за мен темата е една и съща - има ли смисъл да наливаме тялото си с химия? Не, не съм поредната откачалка, която пропагандира против всички съвременни методи за лечение, напротив - много съм "ЗА", когато наистина се налага! Но когато лекар с дългогодишна практика, педиатър при това, ми заявява, че поставяйки ваксина на детето ми имунитета се "развива"  #Crazy #Crazy #Crazy По тази логика аз, дето съм изболедувала като малка де що болести е имало, сега трябва да съм с (както казват в рекламата) "ЖЕЛЕЗЕН ИМУНИТЕТ"! Във всяка лъжа има и по зрънце истина, казват старите хора. Така е, но в огромната мазна лъжа за ваксините, зрънцето истина е толкова мъничко, че вече не е зрънце, а прашинка.

# 34
Повечето частни ясли (особено лицензираните) изискват същите документи за записване като държавните.

# 35
  • Сфия
Моите хлапета са на 12г и на 9г.
Имат задължителните ваксини до 2г.
След това -не.
Боледуваха много до към три години и нещо и двамата. Ама много, и тежко - всеки месец болни и все стигаха до АБ.
И двамата имаха АД, появило се след първите ваксини още...
Около тригодишна възраст започнахме да се лекуваме с хомеопатия, постепенно намаляха болестите и започнаха да минават по-леко. Сега се разболяват 1-2 пъти годишно и се оправят почти винаги сами, не се налага и хомеопатия да пият даже /в повечето случаи/.
И АД се оправи - около 5-6г. възраст при едното дете и преди 6-7м. при другото...

Кърмени са малко, около 5м. само и двамата, рано са захранени- за съжаление, ходеха на ДГ /каката от 3г., а малкия от 2г на ясла/, храната...не е това,моето ми се иска, но избягваме, доколкото можем, боклучавите храни, и доста от храната ни е домашно отгледана...

Не знам какво е помогнало - дали неваксинирането, дали хомеопатията или просто израснаха...
А може би всичко взето заедно...
интересно ми е да срещна родител, който е отказал ваксините, а децата му са сравнително големи. Повечето, както знаем са на не повече от няколко годинки. Просто е отскоро това течение... Интересно ми е как се справихте с ДГ, училище.. Създаваха ли ви проблеми?

# 36
Такааа, моят син не е кърмен изобщо и не е пил хомеопатични. Има един бронхоспазъм, обаче не му е изписван за него Вентолин и/или кортикостероид, както се прави по принцип. Явно не е бил тежък. Аз залагам на имунитет придобит в резултата на съжителство с домашен любимец - куче.

# 37
  • Пловдив
Нали писах, че имат всички задължителни ваксини до 2г...т.е. нямаше за какво да ни правят проблем в яслата и ДГ.  Simple Smile
Следващите ваксини са на 6г, 7г, 11г, 12г, 17г....
На 6г. са били в предучилищна в ДГ, но тя е задължителна, както и училището...
Опитват се да правят проблеми, но всъщност, няма за какво...

# 38
Реално основната част от ваксините се слагат до 16-месечна възраст и те са основният проблем за посещаване на детски заведения, след това от 6 г. до 18 г. има общо между 4 и 7 реимунизации...

Писали сме едновременно с Бенджи.

# 39
  • София и там където не се пуши
Моите хлапета са на 12г и на 9г.
Имат задължителните ваксини до 2г.
След това -не.
Боледуваха много до към три години и нещо и двамата. Ама много, и тежко - всеки месец болни и все стигаха до АБ.
И двамата имаха АД, появило се след първите ваксини още...
Около тригодишна възраст започнахме да се лекуваме с хомеопатия, постепенно намаляха болестите и започнаха да минават по-леко. Сега се разболяват 1-2 пъти годишно и се оправят почти винаги сами, не се налага и хомеопатия да пият даже /в повечето случаи/.
И АД се оправи - около 5-6г. възраст при едното дете и преди 6-7м. при другото...

Кърмени са малко, около 5м. само и двамата, рано са захранени- за съжаление, ходеха на ДГ /каката от 3г., а малкия от 2г на ясла/, храната...не е това,моето ми се иска, но избягваме, доколкото можем, боклучавите храни, и доста от храната ни е домашно отгледана...

Не знам какво е помогнало - дали неваксинирането, дали хомеопатията или просто израснаха...
А може би всичко взето заедно...
интересно ми е да срещна родител, който е отказал ваксините, а децата му са сравнително големи. Повечето, както знаем са на не повече от няколко годинки. Просто е отскоро това течение... Интересно ми е как се справихте с ДГ, училище.. Създаваха ли ви проблеми?

Аз го пиша сигурно това за 65 път - нямам в училище проблеми за това, че съм отказала ваксините.

Просто създаващите темата следващия път може да нахвърлят мнения в първия пост.

# 40
  • Сфия
аз знам, че по принцип в училище не би трябвало да има проблеми, но съм чувала за заяжданици от страна на училищното ръководство... При нас всяка година искат бележка. Защо, след като не са задължителни? Знам, че дъвчем едно и също, ама..

# 41
  • Пловдив
Еее, кво като искат?! И при нас искат. И им нося без ваксините... Mr. Green

# 42
И аз в новата тема.

# 43
  • Сфия
Еее, кво като искат?! И при нас искат. И им нося без ваксините... Mr. Green

и не ти правят проблем?...

# 44

Общи условия

Активация на акаунт