За ,,приятелките,, на любимия мъж в социалните мрежи.

• 22 242
  • 345
  •   1
Отговори
# 315

И друго - голяма вина за господството на тия схващания имат и жените, които позволяват това и се примиряват, като смятат, че еманципация значи да се гърбиш с всичко. Ми ще ме прощават, ама не е така.

Вина имат майките, които така научават синовете си  Mr. Green

# 316
Хайде моля ви какво се правите на ощипани Simple Smile колко бг мъже поемат 50% от домакинството или сега ще кажете , че вашите мъже готвят, чистят и перат на равно с вас ??
Всички знаем че това пада върху раменете на жените!

Ще ти отговоря на въпроса за моето семейство: Прахусмокачка пуска мъжът ми, по изключение аз. Перем и простираме - всеки един от нас, когато има събрали се дрехи за пране. Готвене- аз, но не защото мъжът ми не може или не иска, а защото не харесвам стилът на развихрянето му в кухнята. Отделно на това всеки от нас съобразно графика си има ангажимент за детето - водене и взимане от ДГ, занимания, разходки. Така, че да, семейните задължения са поделени поравно , независимо кой колко пари изкарва (това за нас не е мерило).

По темата: Въпреки профила си във ФБ имам най-различни мъже като "приятели" - съученици, познати, които познавам по личен или служебен повод. Общо взето проблем няма. Но ми се е случвало да се превръщам в "приятелка на любимия мъж". Ей тва любопитството е голяма работа, но то е убило котката. Като усетя някаква такава нотка и "ненормална" във време и обстотялества покана за приятелство, канещия го правя халипав. То и без много акъл като се разцъкаш можеш да разбереш кой и къв му е интереса. От време на време, като ме издразни някой много оповестявам публично кво мисля по въпроса. 

# 317
  • Tам през Атлантическия океан
A  защо трябва да се  гърби жената с всичко  Crazy може да е просто домакиня и ако иска да работи на 4 ч работен ден.

Ако се гърбят и двамата по равно n на брой часове нормално е да се споделят домакинските задължения  Peace

Струва ми се не приемливо мъжа да бачка,финансите да са положени изцяло на него и в същото време да искаме да ни помага и в къщи  Wink

# 318
A  защо трябва да се  гърби жената с всичко  Crazy може да е просто домакиня и ако иска да работи на 4 ч работен ден.

Ако се гърбят и двамата по равно n на брой часове нормално е да се споделят домакинските задължения  Peace

Струва ми се не приемливо мъжа да бачка,финансите да са положени изцяло на него и в същото време да искаме да ни помага и в къщи  Wink

Говорим за авторката на темата където си делят разходите 50/50 ... ако ще си делим разходите 50/50 дори да не работя ще искам да си делим и домашните задължения Wink

# 319
дори да не работя ще искам да си делим и домашните задължения Wink

Аз пъК не  Grinning
мога да си ги деля с химическото чистене и т.н.  неща от този сорт  Mr. Green

АпропО , това ли е заглавието на темата : Re: За ,,приятелките,, на любимия мъж в социалните мрежи. Laughing

# 320
Нямам представа , не съм чела първа страница Simple Smile Включих се преди 2 страници където една мацка разправяше че си делят разходите по домакинството 50/50  Mr. Green

# 321
Връзката с темата явно е - давайте по често прахосмукачката в ръцете на любимия, за да не му остава време да виси в социалните мрежи.  Laughing

# 322
pasinet  Hug Mr. Green

вЕ може къде по-приятни неща/задания да му даваме за не клепчи по соц. мрежи  Laughing

Ама как звучи само  Crazy социална МРЕЖА  Sunglasses Thinking хмХ

# 323
  • Kопенхаген
Ауууу... нЕкои жени си имат мъже мечта, чистят, перят, гладят  Grinning

А на мен скъпия ми вика: Жена преди да тръгнеш всичките ми гащи и чорапи да са изпрани  Laughing

Desss , найс аватар... а...?  Grinning

# 324
Ауууу... нЕкои жени си имат мъже мечта, чистят, перят, гладят  Grinning

A , нЕма нужда моя мъж да е нЕкоя мечта а  Mr. Green Joy  Twisted Evil

О ,Мадам , баш ми е драго да ви видя  Wink

# 325
  • Kопенхаген
А на мен дваж Desss   Hug

# 326

Говорим за авторката на темата където си делят разходите 50/50 ... ако ще си делим разходите 50/50 дори да не работя ще искам да си делим и домашните задължения Wink
[/quote]

Аз не съм авторката на темата , не ме наричат мацка и не разрешавам да ме наричат така , но във връзка с цитата ти ще те информирам / ако разрешиш да продължа да ти говоря на ти/ , готвенето е поето 100% от мъжа , който ми партньор , децата се поемат от двете страни съобразно свободно време и как се чувстваме / физически и емоционално/ пране ,сушилня и гладене по мое настояване от мен , но не проблем , когато му кажа да ги свърши вместо мен, градина и подръжка на къщата от него - е не виждам причина да се оплаквам , а да искам повече от това би било проява на дисреспект както към мен , така и към него.
Не мога да коментирам за България , защото нямам много омъжени приятелки , които да споделят опит. Приятелките ми в Англия и съседи , върху които имам наблюдения си поделят задълженията в дома поравно , без да има строго определена квалификация кой какво ще прави , така ме не мога да цитирам процент.
Troy, не мога да разбера защо имаш негативно отношение към моя начин на живот и дисреспект към партньора ми , ако съм разбрала правилно. Ще те помоля да ми обясниш мотивите си .
В случай че съм те разбрала неправилно -извинявай
Настоявам да не ме наричаш повече "мацка"

# 327
Ти пък от къде се пръкна и кой изобщо говори за теб ???  Изобщо нямам спомен да сме водили какъвто и било разговор с теб , така че успокой се малко Simple Smile ако пък си решила просто да се похвалиш с мъжът си, ок няма проблем  Laughing
И надявам се сама разбираш абсурдността на включването си защото тук говорим за българските мъже, а не за англичани които са съвсем различни ...и  все пак не само ти живееш там Wink

# 328
Troy , в интерес на истината, когато си се включи се обсъждаше точно мъжът на аxel_chiara2430 , така, че с право тя ти отговаря. Самата тема, няма нищо общо с домакинските задължения и поделянето им. Та някак да я питаш от къде се пръкна и кой говори за нея, ами точно за нея се беше завъртял разговора и коментарите.  Peace

# 329
Западите мъже са големи темерути що се отнася до мъжки жестове. Като това да плащат сметка на жена в заведение примерно, да и правят романтични жестове и подаръци или да поемат домакинските разходи на семействата си. Не ги търси за това- те са "практични" и си гонят изгодата навсякъде. Никога не бих се омъжила за мъж със западен манталитет.

Общи условия

Активация на акаунт