За ,,приятелките,, на любимия мъж в социалните мрежи.

• 22 193
  • 345
  •   1
Отговори
# 300
Troy на база на какво са съмненията ти наистина ?

# 301
  • Kопенхаген
И кого имаш точно предвид мадам дьо Помпадур?

Не теб разбира се!

П.П. Когато се разказват реални истории тук, рискът да бъдеш разбран погрешно или тълкуван не по твоя начин е голям  Grinning

# 302
Хайде моля ви какво се правите на ощипани Simple Smile колко бг мъже поемат 50% от домакинството или сега ще кажете , че вашите мъже готвят, чистят и перат на равно с вас ??
Всички знаем че това пада върху раменете на жените!

# 303
Хайде моля ви какво се правите на ощипани Simple Smile колко бг мъже поемат 50% от домакинството или сега ще кажете , че вашите мъже готвят, чистят и перат на равно с вас ??
Всички знаем че това пада върху раменете на жените!

При описания от теб случай да делят 50/50 разходите, всички, които познавам поемат и 50 % от домакинството и децата. Пада върху жените, ако сами го искат или мъжът е далеч по ангажиран с изкарването на парите. Нито един случай не знам, където жената ще блъска наравно с него, че и с децата и дома ще се занимава сама. Трябва да се е чалнала сериозно?!

# 304
Явно живееш в друга България Simple Smile до сега не съм видяла нито един българин който да чисти пере и готви наравно с жена си! В бг е масова практика домакинството да се върти само и единствено от жената !

# 305
Явно живееш в друга България Simple Smile до сега не съм видяла нито един българин който да чисти пере и готви наравно с жена си! В бг е масова практика домакинството да се върти само и единствено от жената !
Както и обикновено в такива семейства приносът на жената към семейния бюджет е нищожен на фона на мъжа и работата и не е толкова отговорна и напрегната или изобщо не  работи. Аз пък не си представям,че жената хем няма да работи или ще изкарва някакви символични суми, хем и мъжа и ще поеме половината домакинство и децата.Ама знам ли, хора всякакви.

# 306
Като цяло жените вземат по малко дори да работят една и съща работа! Но дори да нося по малко работя същите часове колкото и моя...

# 307
Оф,стига с тези клишета .Ти пък все едно познаваш цяла България ,че  и статистика правиш.
Моя мъж единственото,което не прави и няма да направи никога е да готви .
Не пере ама и аз не го правя има си пералня за това ,която зарежда само той и само той простира .
Колкото за готвенето наскоро силно се изненадах , че повечето ми познати мъже не само че го правят ,ами го правят и кеф.
Дали 50/50 разделена грижата ни около дома не знам ,със сигурност има моменти обаче ,когато аз се скатавам и обратното.

# 308
Има си статистики за това Wink

# 309
Не знам какви статистики има ,но е супер смешно някой да ти изпльоска със 90% убеденост как видиш ли е наясно какво представлява мъжът ти ,без и на снимка да го е виждал.
както и да е щом ще се почувстваш по -добре ето: водя детето на детска ,блъскам като вол ,прибирам детето от детска и почвам да готвя и чистя и когато ММ се прибере забърсвам потно чело  и го приканвам да седне да си почине ,докато сервирам вечерята. Grinning

# 310

както и да е щом ще се почувстваш по -добре ето: водя детето на детска ,блъскам като вол ,прибирам детето от детска и почвам да готвя и чистя и когато ММ се прибере забърсвам потно чело  и го приканвам да седне да си почине ,докато сервирам вечерята. Grinning
Ха така, ама то да беше само ти, а то всички.  Laughing

# 311
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2289791/Women-spend-ye … g-Rug-Doctor.html

И това е статистика за Англия, където мъжете помагат на жените си, а жените определено не са такива ''чистници''като българките Wink

# 312
Явно живееш в друга България Simple Smile до сега не съм видяла нито един българин който да чисти пере и готви наравно с жена си!
Ами, ела да те запозная.    Laughing
И то не с един и двама.....В семействата около нас, роднински и приятелски, мъжете и пералня пускат, и готвят, и чистят.....Не съм им връчвала %-метър, та не знам дали е 50/50    Laughing , ама за едното семейство със сигурност знам, че основно мъжът готви.И двамата си го казват....    Simple Smile

# 313
  • Tам през Атлантическия океан
Моя нищо от изброените неща не први (или рядко)   Mr. Green и хич не ми дреме , не стадам от това  Grinning Бих се притеснила ако бе неудачник и не му вървеш в рботата или не изкарва достатъчно пари  Sunglasses

Ако мъжа не е 'домакиня' не е проблем за мен , стига да цени труда на половинката си т.е. да не омаловажава  домакинската работа  Grinning

# 314
  • Насред хаоса
Това е, защото манталитетът тук е такъв. Кой знае защо, мъжете смятат, че е задължение и работа на жената да поддържа домакинството вкъщи. Като моят свекър, който се възмущаваше наскоро, че синът му чистел у нас. Това било моя работа. Помолих го най-учтиво да ми посочи къде в Семейния кодекс или в трудовото законодателство е упоменато изрично, че чистенето и изобщо домакинстването е моя, считай женска, работа. Леле, като зацикли тоя човек отначало, после като почна да издава едни нечленоразделни звуци, накрая чак щеше да се задави.  Rolling Eyes Чак се притесних.  Mr. Green
И друго - голяма вина за господството на тия схващания имат и жените, които позволяват това и се примиряват, като смятат, че еманципация значи да се гърбиш с всичко. Ми ще ме прощават, ама не е така.

Общи условия

Активация на акаунт