Отговори
# 135
  • София
Мога да кажа, че класа на дъщеря ми наистина е съставен от значително по-буйни деца - момчета и момичета. В резултат на което поне 5 пъти вече искаха да разформироват класа. То не беше психолог да работи с тях, не бе чудо. Част от родителите се опитваме да помогнем за дисциплината, но като цяло си е жив зверилник. Аз лично съжалявам, че не можах да запиша дъщеря ми при Захариева. Не искам да говоря негативни неща за господина ни, човекът явно прави каквото може, но и на него явно здраво му е писнало. Това е лично мое мнение, не ангажирам никого.

# 136
  • София
spasdidi , точковата система е нова, едно време просто отиваш и си кандидатстваш и си те приемат в кварталното. Спеше се само пред 20то и 73то (за нашия район).

Сега просто който не го приемат, няма да е от организираните. Наистина не знам как става, дали директорката на 8мо ходатайства или родителите се организират. Помня как стана при нас: не допуснаха да си избираме учител, но Г глас бяха 30 деца. После се разчу, че всички са от 8 ОДЗ.

То няма лошо да искат от градината да ги сложат в един клас, но пък точно при въпросната госпожа дето форумът беше обявил за най-най.

Но това връзкарство го има навсякъде и хората го считат за нормално. Аз се надявам всички преподаватели да стават и децата ни да се изучат. Моят седмокасник стана грамотен и без въпросната учителка. Сега очаквам същото и за другите двама.

# 137
  • Beyond the Frontiers
В пето са закачили условията за прием за следващата учебна година.
По всички въпроси, които имате, най-напред питайте в канцеларията тел. 856 10 65, след това тук.
Нещата се променят.
Например от тази есен има столовата и бюфета са взети от друга фирма, която преди е работела в училището. Купоните поевтиняха, храната, казват, е по-добра.
Занималнята е с дежурен учител до 18 часа.
От 17.30 мисля ги свалят във фоайето и до 18 трябва да са взети.
По принцип към всеки клас от начален курс има занималня. Местата в нея не са проблем.

Много благодаря за информацията. Само да спомена, че днес попадох заявление в 5-то и съм с входящ номер 44. В същото време се приемат 3 паралелки с деца. Така че ако някой напира за там, да не се бави.

# 138
  • welcome to the Jungle
Във 2ро СОУ има много извънкласни занимания за момчета и момичета - футбол  школа "НАЦИОНАЛ" , тенис на корт, баскетбол, хандбал, таекуондо, карате, модерни и спротни танци (танцовите школи са 2), народни танци, йога, мажоретки и шах. За балет в класически вариант не съм чувала да има. Отделно мисля, че имаше фирма, която предлагаше плуване (да взима и връща децата в училище).

Това за уточнение по повод на неактуална информация по-горе. Peace

По отношение на пушещите ученици - и по мое време ги е имало, а със сигурност и по ваше и то във всяко училище. Twisted Evil Но как се сравнява училище с 1243 ученика с такова, което 2-3-4 пъти по-малко? А многото ученици, както носят негативи (като от рода : "Лееелеее, направо всички ученици пушат", което естествено не е вярно), така носят и голям бюджет на училището, който пък оказва влияние върху много важни фактори. Отлична материална база, учителите в училището постоянно ходят на обучения по различни програми и проекти, нивото е наистина високо.
Моето дете учи във 2ро и съм доволна и от учители, и от подхода към детето ми, и от класната стая, в която учи ( която е реновирана, с дизайнерски мебели, с нов естествен паркет, интерактивна дъска), от интерактивните уроци, от храната в стола, от двора, спортовете, които тренира. Нямам почти никакви забележки.

# 139
Как стои въпрос със занималнята в 36 СОУ по точно до колко часа е ? И биха искала да попитам от колко е желателно да се заредим на 17.02. за подаване на заявления - ако може миналогодишни мами минали през това да споделят как е било.

# 140
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25560.0 - тази тема е по-специализирана специално за 36-то. По-добре питай направо там.

# 141
Във 2ро СОУ има много извънкласни занимания за момчета и момичета - футбол  школа "НАЦИОНАЛ" , тенис на корт, баскетбол, хандбал, таекуондо, карате, модерни и спротни танци (танцовите школи са 2), народни танци, йога, мажоретки и шах. За балет в класически вариант не съм чувала да има. Отделно мисля, че имаше фирма, която предлагаше плуване (да взима и връща децата в училище).

Rolling Eyes Детето ми е пета година в това училище и за повечето неща чувам за първи път. Тенис корта , вече 3 година така и не работи. Така , че мисля - само го има в базата. Баскетбола и танците са допълнително заплатени занимания. А това за - ханбал, карате , йога и другите изобщо не съм чула да има такива занимания. Вероятно са извън училищната база, нали?
Иначе като цяло съм доволна от учителите и от базата.

# 142
Искам да помоля за съвет, ако някой е имал същата дилема, разбира се и е преминал през моето чудене.  newsm78 Колебая се между 34-то и 36-то училище и нищо не може да натежи /за сега/ нито в полза на едното, нито - на другото. И двете училища са ми еднакво близо; това, което предлагат като стол, занималня, обучение ми звучи по един и същи начин; учителите са еднакво добри /според скромното ми проучване/. Та така - ще се надявам на някой съвет.

# 143
  • София
Моят съвет е: в СОУтата (като 36то) като че ли се опитват да задържат децата след 7ми клас при тях и им се свидят 6ците по математика и български в 7 клас. Не мога да си обясня по друг начин безумните контролни, на които дори "любимците" не изкарват 6.

Говоря от положението на майка на седмокласник и визирайки само неговите преподаватели. Но не съм и срещала родител, доволен от учителите в 5-7ми клас в други училища.

# 144
Чувала съм същото от едно комшийско дете /учи в 36-то/, че нарочно им пишели ниски оценки, да не могат да отидат после в други училища и да стоят там след 7-ми клас. Но аз помислих, че това са някакви градски легенди между учениците - да оправдаят оценките си, а то ще излезе истина!?!  Rolling Eyes
Е защо ги "спъват" така?

# 145
  • София
Не са, spasdidi . Всяко дете се равнява на годишна рента за училището. Само дето разумните родители няма да си оставят детето там. Може и да си зависи от учителите и да не е повсеместна конспирация. Но наистина трудно пишат 6ци.

# 146
  • Русе, София
Аз имах същата дилема между 36 и 34 училище. Записахме се в 34-то, въпреки че ни е доста по-далея. Надделя основно факта, че е основно и според мен по-спокойно, за 36-то преди две години бяха обявили 6 първи класа, в крайна сметка останаха 5, докато в 34 нашия випуск е с 3.
И другото, че в 34 можеш да си избереш учител и да си сигурен, че детето ще бъде при него, а в 36 е въпрос на късмет.

# 147
  • София
Тъй де, може да си кандидатствате на двете места, че дори и в 142ро, и като ви приемат, да избирате.

# 148
  • Sofia
Моля, ако някой познава и има личен опит да сподели мнение за г-жа Йорданова - учител на подготвителна група в 25-то училище. Ще съм благодарна за всякаква информация.

# 149
  • welcome to the Jungle
футбол  школа "НАЦИОНАЛ" , тенис на корт, баскетбол, хандбал, таекуондо, карате, модерни и спротни танци (танцовите школи са 2), народни танци, йога, мажоретки и шах. За балет в класически вариант не съм чувала да има.

Rolling Eyes Вероятно са извън училищната база, нали?

Joy ЕЕЕЕЕЕ, дойде време от форума да разбираме какво има в училището на децата ни Joy (с най-добри  чувства  bouquet).
Всички от изброените дейности без плуването са вътре в училището.

Безплатни:
Хандбал - организира се по проект УСПЕХ, провежда го учител по физическо. Понеделник, сряда и четвъртък по обяд.
Тенис - проект УСПЕХ, провежда се от друг учител по физическо. Пак е 3 дни в седмицата и доста деца тренират.(сега зимата може би не са навън).
Баскетбол (но за него не съм сигурна, че е безплатен).

Платени:
Футбол - имат няколко групи и по обед и вечер.
Таекуондо - понеделник, сряда, петък.
Карате - вторник, четвъртък, петък.
Танцова школа Естреа - вторник и четвъртък и по обед и привечер имат танци.
Другата танцова школа е в понеделник и сряда.
Шах - понеделник и петък.
Мажоретки и Йога - вторник и петък.
Народните танци незная с точност кога са (май вторник и четвъртък вечер).

Peace
Това са заниманията, за които зная, че със сигурност се случват. Може да има и още и да ги пропускам  Mr. Green.

ААА, и другото важно, занималнята не е до 17:10, а до 17:45  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт