Отговори
# 105
Не мисля, че не се спазва.
В нашия клас са 23 деца.

Определено не се спазва - в нашия клас са 30 деца. Това е един от големите недостатъци на училището - големите паралелки.

# 106
  • София
Запис в темата.За нас ще е актуална следващата учебна година.Колебая се между 51 СОУ  и 25 ОУ.Имам време да събирам инфо около половин година.Някой има ли впечатления за учителките в тези училища,които тази година са водили 3-ти клас?Ще съм благодарна да споделят.

# 107
Каменова в 51-во ще вземе първи клас. Уникален човек, уникален преподавател и възпитател!

# 108
Изненадана съм, че 5-то има повече гласове от 2-ро.

# 109
  • София, България
Някой знае ли, дали в 142-ро са започнали да дават удостоверения, че детето е записано в първи клас, от тези, които са необходими за получаване на еднократна помощ за първокласник newsm78

# 110
Някой знае ли, дали в 142-ро са започнали да дават удостоверения, че детето е записано в първи клас, от тези, които са необходими за получаване на еднократна помощ за първокласник newsm78

Би трябвало през цялото лято да дават каквито и да е документи във всяко училище

# 111
Привет, момичета!
Позволявам си да избутам напред тази позабравена тема и да помоля за пресни отзиви на първолаци и техните родители от 25 ОУ? Wink
Догодина ни очаква това трепетно изживяване и съм се ориентирала към това училище, още повече, че прочетох, че има и предучилищна група за 5- годишни, което ще ни е голямо улеснение по-нататък.
Вече сигурно е ясно и кои ще са госпожите догодина? Някой да има подобна информация? А тези на занималнята как са?
Всяко споделено мнение за училището ще е от голяма полза и ви благодаря предварително!

# 112
  • София
Аз лично съм чувала само лоши неща, особено за след 4ти клас. Много от децата ги местят от там.

Но пък и не съм чула за добро училище след 4ти клас в тези райони. 19то не ви ли е удобно? Там също има подготвителна група.

# 113
Да, и 19то е сравнително удобен вариант, но това ме привлече освен с ПГ от 5 и с изучаването на руски. Благодаря за мнението, Грета Ейbouquet
Дано да се включат и други дами с актуална информация! Hug

# 114
  • София
В 19то има немски, а в 51во- руски. Дори тази година има СИП китайски в 51во.

# 115
В 19то има немски, а в 51во- руски. Дори тази година има СИП китайски в 51во.

В 51во руски? Не бях чувала. Може би в горните класове, но в начален курс такава възможност няма.

# 116
  • София
От 5ти клас е. Децата след 4ти клас се преразпределят в нови паралелки според СИПа: руски, математика и рисуване. Китайският е от когато искат.

# 117
Благодаря отново, Грета Ей!  bouquet 51-во не ни е особено удобно, но преди малко бях услужливо информирана, че и в 142ро се изучава руски език!
Сега намерих тема за него и ще чета и разпитвам и там, но ако и тук някой сподели опит, сигурно ще е полезно!

# 118
  • София
Гласувам за 36, само от него имам впечатления :

Позитиви
1)До 3ти клас са в отделно крило
2)Добри начални учители
3)Много частни занимални наоколо ( с деца от 36то и 34то)
4)Униформата е удобна, но не е задължителна.

Негативи (предимно за основния курс)
1)Тоалетната е между двете крила и се ползва заедно с по-големите деца.
2)След 4ти клас малко ги отървават децата. На прага на тийн възрастта очаквах да са по-строги с тях, а те просто им пишат наказателни двойки и не се занимават.
3)Никакви състезания, от време на време някоя програма по УСПЕХ.
4)незадължителен СИП по чужд език в другата смяна, много несериозно отношение.
5)задължителен СИП по география  всяка година, вместо математика и български.

Да допълня - по въпроса за униформата. Само в първи клас ни питаха какви елементи от нея искаме и повече не ни тормозеха. Намирам го за плюс. Трети и четвърти клас не са в отделно крило вече откак има занималня от първи до четвърти клас щото не достигат стаите. Т.е. моята дъщеря беше "смесвана" с основия курс. Което не беше много добре, но това е положението. За основния курс - не знам, догодина предстои девойката да бъде пети клас.

По въпроса за добрите учители, които ще водят първи клас през 2014/2015 - с две ръце съм за Захариева. Островска си е направо остра като името, не бих подложила дъщеря си на нейните медоти. Нашият класен е Валявичарски, но проблемът е, че при него се записват онези деца, от които родителите "са вдигнали ръце". И резултатът е доста шумен и невъздържан клас.

# 119
  • София
Валявичарски май се пенсионира. Аз си го бях заплюла за моето по-бясно дете. Може ли повече информация за Островска, Morgana ? Защото при най-рекламираната учителка обикновено записват организирано децата от 8 ОДЗ, не ми се виси цяла нощ да се състезавам.

При големия само в 4ти клас бяха в голямата сграда, сега може би примат повече деца и от по-рано ги местят.

Общи условия

Активация на акаунт