Отговори
# 90
Именно какво? Наистина не те разбирам.
От тази есен вероятно ще бъде въведено двусменното обучение (дано не стане така  Praynig), защото няма наплив, явно...

# 91
Именно какво? Наистина не те разбирам.
От тази есен вероятно ще бъде въведено двусменното обучение (дано не стане така  Praynig), защото няма наплив, явно...
На две- три паралелки ако се казва наплив  Laughing както и да е. не се заяждам, просто това е едно от най не желаните училища в района  (да не казвам как му казват) .

# 92
Ти имаш ли дете в училищна възраст?
За какви желани - нежелани училища говориш, в района има голям недостиг на училища.
Не знам как му казват на пето, в интерес на истината.
Преди години и мен да ме питаш, щях да се изсмея на идеята да дам дете там.
Факт, че нещата се променят и от много елитно у-ще все пак стигнахме до кварталното, което го превъзхожда в пъти!
Има си проблеми, разбира се, но ще си ги решаваме.

# 93
Да имам дете , което учи във 2 - ро. Изключително доволна съм. А и не само аз , явно, щом имат - Д и Е паралелки. Тук да кажеш вече , че има наплив.

# 94
Чудесно. Всички са доволни.

Напливът към някои училища е обоснован и аз не знам на какво. Просто на инерцията, на модата, на форума дори. Не е лошо да се вложи и лична мисъл.

Често влизам и във второ. За да го направя, трябва да разбутам буквално всички пушещи гимназисти по тротоара. Езикът им е  Sick и ме е срам, че ги чувам изобщо.
Виждала съм същото и в друго училище, където няма дете над 1.50 ръст без цигара в устата.

Досега не съм видяла наше дете да пуши.
Правят го майките, които си разхождат бебета вечер в училищния двор, прекрасен пример дават. ooooh!

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 15:24 от Люлин

# 95
Преди години и мен да ме питаш, щях да се изсмея на идеята да дам дете там.
Факт, че нещата се променят
....
Това важи за всички у-ща. Спомням си, преди години 19-то беше много по-предпочитано от 51-во. В последните години стана обратното - 51-во дръпна децата от района, пък и не само от него, а бройката деца в 19-то значително намаля. Явно, нивото на всяко едно у-ще зависи преди всичко от директора. Ако е деен човек, ако умее да подбира качествен персонал, ако знае как да привлича спонсори за да подобри базата, ако следи изкъсо учебният процес, ако ...... въобще, има доста ако, от които се определя, дали едно у-ще ще бъде в графа "желано" или "нежелано".  Peace

# 96
  • София-Лагера
Дъщеря ми е в 2 у-ще.
11 клас да бъда по точна.Продава се марихуана в у-щето.
За мен това е най-пропадналото училище.
Аз вече нямам избор ,защото и остава 1 година.Класът й е страхотен ,но всичко приключва до там.
Преподавателите са под  всякаква критика,децата ни ще излязат неграмотни от там.

# 97
Тонита, в 19-то тази година не са приети деца от съседните кооперации.  Peace
Деси, много, много жалко!

# 98
Здравейте, независимо, че гласувах за 142-ро, мисля, че по -правилно е майките на бъдещите първолаци да търсят учител, а не училище. В нашия случай това беше определящо през 2007, избрах учител от 142-ро  и не съжалявам и досега за избора. Имайте предвид, че след 4 клас детето може да не остане в това училище /както се случи с нас и то не поради причина на училището/, но е важно да са му създадени навици от учителя... успех на дечицата и много търпение на родителите.

# 99
И ние успешно се записахме в 5-то при желаната учителка.

# 100
Ние сме още малки, но ми предстои избор за първокласник в близките години. Записвам се, за да следя темата.

# 101
Здравейте,
някой знае ли каква ще бъде учебната програма на учениците в първи клас. Тя дали се различава в държавните училища?
На родителската среща в 25 ОУ директорката изброи по колко часа ще имат децата от всеки учебен предмет, но нямах възможност да си запиша.
Учи ли се английски в първи клас?
Смятате ли за уместно един първокласник да посещава езиков курс по чужд език (английски).
Ще се радвам да споделите мнение.

# 102
учебни седмици   31

1   Български език и литература       217   7   31
2   Английски език           62
3   Математика    124          4   
4   Роден край   31   1   
8   Музика   62   2   
9   Домашен бит и техника   31   1   
10   Изобразително изкуство   62   2   
11   Физическо възпитание   62   2   
12   Организиран отдих и спорт - модул   31   1   
Ето нова намерих за изучаваните предмети в 1 клас. Те са задължителни за всички първокласници

# 103
Здравейте,

klementina , благодаря за подробната информация.
Като гледам английския език е 2 часа седмично  newsm78. Дали децата ще усетят езика за това време? Струва ми се малко.
Някой има ли мнение за обучението по английски език в Образователен център Десислава?
http://www.desislavaschool.com/content/view/3/19/

# 104
Часовете по майчини и чужди езици в училище са малко. Малко са и часовете по математика. Но според мен зависи и от учителя. В нашето училище има една даскалица, която всеки ден преподава на учениците си и български и математика и чужд език. Как го прави - не знам, при 3 -4 часа седмично математика например.

Общи условия

Активация на акаунт