Отговори
# 120
  • София
Е, моята дъщеря завърши 8 ОДЗ, но не беше записана организирано при Островска. А и аз лично не бих я подложила на тази учителка точно. Не са по моя вкус методите на военен ред и дисциплина и гробната тишина в междучасието. Някак противоестествено ми е. Ама това си е мое мнение. Иначе една съседка се оплаква, че същата госпожа й звъняла да й натяква как точно сина й развалял успеха в училище и тя трябвало да взима мерки. И други родители чувам, че се оплакват от огромните домашни. Но всичко това е чуто от родители. За Валявичарски не знам дали ще се пенсионира след випуска на дъщеря ми. Но точно заради събирането на много "бесни" деца дисциплината в класа страда, а и други неща страдат. Но нашето вече мина. Аз лично бих висяла за записване при Захариева.

Сега ги местят рано заради целодневното обучение. Правят 4 паралелки занималня, които също трябва някъде да се помещават и затова от трети клас са в голямата сграда.

# 121
Питах и в темата за 51-во, но да попитам и тук. Интересува ме кои са госпожите, които ще поемат първи клас за учебната 2014-2015?
Предварително благодаря!

# 122
  • София-Лагера
В 25 ОУ предучилищната водят г-жа Йорданова и Жишкина.
И двете са страхотни .
Разходи се и разгледай училището.
Директорката е нова и е страхотен човек.
Ще ти каже кой ,ще поеме 1 клас и можеш да разгледаш училището.
Аз съм много доволна.
Предимство е и ,че е до 7 клас.
Смените са само първи.Всички са много задружни.
Желая ти успех.

# 123
  • SOFIA
Питах и в темата за 51-во, но да попитам и тук. Интересува ме кои са госпожите, които ще поемат първи клас за учебната 2014-2015?
Предварително благодаря!

Здравей, учителките, които ще поемат първи клас ще бъдат г-жа Митракиева, г-жа Николаева, г-жа Игнатова и г-жа В. Атанасова.

# 124
  • София
Повече инфо за  г-жа Николаева и  г-жа Игнатова!?За другите две съм чела добри отзиви вече из темите за 51 СОУ.

# 125
аз също съм от този район от много скоро обаче
имам 3 малчугана - но най-малкия сега ще е в 1ви клас
връщам се да чета, защото живо ме вълнува

# 126
  • София
5-то ОУ "Иван Вазов" за мен е прекрасно училище - децата са уверени, че са обичани и обгрижени, щастливи просто така, свободни
Класните, учителите по танци, музика, рисуване, езици - всички са мотивирани и заинтересовани искрено от работата си
Има специалисти +кабинети по музика, по рисуване (и по други предмети, но не съм сигурна, за да ги изпиша), хореографска зала с огледала... Аз бях изумена, че децата разполагат с такива специалисти от най-малките класове. По музика не е класната с касетофон, а в специална стая с пиано и учителката пее с децата. По рисуване използват всякакви техники с размах, не само моливи примерно ( при нас беше така)
Споменаваните за недостатъци - двор и сграда... Сградата е около 70-годишна, класическа, естетично издържана, но не в блестящ  вид. Ни най-малко не ме притеснява, защото дворът е наистина огромен,  с чист въздух. Най-малките са с надзор при всички обстоятелства.
Издаването на децата след края на училище е супер строго- само "на ръка"
Охраната на това бюрце е прекрасно позиционирана - всичко вижда и знае, децата разчитат на него и се чувстват сигурни, не се е скрил в кабинка , а около него да падат камъни.
Мащабът е малък - всички се познава по имена! Това регулира взаимоотношенията, създава доверие, спокойствие, мисля, че не ограничават буйните да тичат навън
Тоалетните са идеално чисти и винаги има сапун, просторни и достъпни. Не мирише нито вътре, нито по коридорите (за  разлика от много елитни училища, кадето смърди на влакова тоалетна)
Радиаторите са перфектни, през зимата и в най-големите студове е топло.

Храната в стола е много добра. Има умивалник в самото помещение - голяма рядкост и възможност за висока хигиена. Това е  много ценно нещо, защото представете си да го няма, тоалетните да са на другия край на коридора и да са смърдящи - нито едно дете няма да се сети да си измие ръцете след физическо и преди да яде...
 На лавката също е контролирано положението, доколкото разбрах има комисия към настоятелството за този контрол.

Изобилие, направо да се удавиш от допълнителни занимания (преди 2 г.)! Това е напълно уникално, както и тези народни танци включени  като редовен час.
В темата сега прочетох, че в 25-то има хореография, но не разбрах подробности.

Училището не е елитарно. Една приятелка го нарече "бутиково" заради това, че за един ден вече всички те знаят по име Simple Smile (и заради всичко изброено  Simple Smile )
Децата са толерантни към съучениците си със различия.

Няма да гласувам в анкетата, защото мразя анкетите в бгмама - гласуват някъде 5 човека и като се трасформира в проценти излизат смехотворни резултати - 75% Simple Smile
Олях се в писане, но поне не смятам да се допълвам, продължавам с другите  училища Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 02:27 от ЗаСлон

# 127
  • София
25-то ОУ - прекрасни деца, толерантни, меки, интересен учебен процес
това са отзивите ми от 1. моя приятелка с първокласник в момента там; 2.  една учителка, която обикаля околните училища с допълнителни занимания; 3. както и от мои разговори с родители в двора на училището

Не е елитарно (влагам само отрицателен смисъл в тази дума)
В момента в подготвителната група (не знам дали е една или повече) преподавателите били невероятни и имали прекрасни ученици - толерантни, творчески, задружни, щастливи, интелигентни.

Няма двор със зеленина и простор.

142 ОУ - много добро като атмосфера училище, малко ретро соц. в хубавия смисъл - просторно и вътре и вън
В клас атмосферата е приятна - аз исках да запиша там детето ми. Децата са възпитани , уважаващи, не са надути . Обичат учението, не оценките.
Зам директорката и жената от канцеларията са много услужливи и отворени. Загрижени като майки, украсена е стаята им с рисунки на учениците.
Тоалетните не са  чудо и приказ, лавката е ... много, много зле.

Преди да вляза в училището сондирах пушкома отвън (от друго училище е, но част са бивши ученици на 142-ро) - на почтително разстояние бяха , с удоволствие ме приеха като равна, отговориха с любов на всичките ми въпроси. обичат си училището.

Второ училище никога не съм го посещавала, но  вече споменатата моя приятелка, която си записа детето в 25-то с такова доверие и щастие и детето й ходи вече половин година все така щастливо там... тя е психолог, работила е и като училищен психолог... тя, нейният мъж и детето са били поразени и сринати от липсата на всякакъв морал, човещина и педагогически подход у една от настоящите учителки на първи клас. аз не спах  след разказа й. това беше като  преписано от Стената на Пинк Флойд. естествено, има и хора, на които това им харесва.

Дано и аз да съм била полезна на някого Simple Smile
Пожелавам на всички успех и дългосрочно щастие от избора на начален учител и училище!

# 128
  • София-Лагера
В 25 ОУ има футбол,карате ,шах,народни танци,хип хоп ,волейбол и др.
От футбола и волейбола даже ходят по турнири.
Каратето е много добро ,последно бяха в Италия.
И езикова школа Алина,с отлични отзиви.

# 129
  • София
Здравейте, как стои въпросът със занималнята в 5-то? До колко часа е, в колко най-късно може да се взимат децата, до 4-ти клас ли има и т.н.? Благодаря Ви предварително.

# 130
В пето са закачили условията за прием за следващата учебна година.
По всички въпроси, които имате, най-напред питайте в канцеларията тел. 856 10 65, след това тук.
Нещата се променят.
Например от тази есен има столовата и бюфета са взети от друга фирма, която преди е работела в училището. Купоните поевтиняха, храната, казват, е по-добра.
Занималнята е с дежурен учител до 18 часа.
От 17.30 мисля ги свалят във фоайето и до 18 трябва да са взети.
По принцип към всеки клас от начален курс има занималня. Местата в нея не са проблем.

# 131
В 25 ОУ има футбол,карате ,шах,народни танци,хип хоп ,волейбол и др.
От футбола и волейбола даже ходят по турнири.
Каратето е много добро ,последно бяха в Италия.
И езикова школа Алина,с отлични отзиви.

Desi_2, оставам с впечатление, че детето/децата ти учат в 25-то и затова се обръщам към теб: може ли да споделиш впечатленията си от занималнята в училището? За много училища чета, че не пишели качествено домашните си и оставала работа и за в къщи. Радвам се да прочета, че предучилищната група е добра, защото смятаме малката да я посещава...И имаш ли представа кои ще са класните на първолаците тази година?
Благодаря предварително за споделеното!  bouquet

# 132
  • София-Лагера
Да,имам второкласник в 25 ОУ.
За съжаление не ходи на занималня.
Иначе са доволни.
Нямам представа кой ,ще поеме 1 клас.
Нашия набор бяха само два първи класа.
Миналата година имаше наплив и направиха 3 паралелки.

# 133
Валявичарски май се пенсионира. Аз си го бях заплюла за моето по-бясно дете. Може ли повече информация за Островска, Morgana ? Защото при най-рекламираната учителка обикновено записват организирано децата от 8 ОДЗ, не ми се виси цяла нощ да се състезавам.

При големия само в 4ти клас бяха в голямата сграда, сега може би примат повече деца и от по-рано ги местят.
Валявичарски ще поема и тази година начален курс. На мен ми го препоръчаха от няколко места, но ето - виждам коренно различно мнение от Morgana. Беше ми препоръчан като страхотен учител и че се разбира чудесно особено с момчетата. Да не би това да означава, че озаптява по-буйните и агресивни деца. Бихте ли дали още малко подробности? За нас - родителите на бъдещи първолаци, всяка дума е от значение. Всичко е пълна каша - е, как да го избера тоя най-добър учител, като повечето у-ща не дават възможност за избор на учител?!?   bouquet newsm78

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 23:33 от spasdidi

# 134
Валявичарски май се пенсионира. Аз си го бях заплюла за моето по-бясно дете. Може ли повече информация за Островска, Morgana ? Защото при най-рекламираната учителка обикновено записват организирано децата от 8 ОДЗ, не ми се виси цяла нощ да се състезавам.

При големия само в 4ти клас бяха в голямата сграда, сега може би примат повече деца и от по-рано ги местят.

Много интересно как става това организирано записване, като според различните критерий всяко дете от 8-мо ще събере различен брой точки?!?  newsm78
Иначе и аз съм от 8-мо ОДЗ и ако някой записва организирано, особено при Валявичарски - да ме брои и мен!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт