ПЛЕВЕН 153

• 85 867
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Ако е същия дисководещ 
Същият е. Grinning
Биси, Hug.

боботоо, съжалявам, но и аз не мога да помогна, не съм раждала там.

Здравейте, бебенцето ми е на 25 дни и от две седмици има обрив по личицето, главичката и вратлето. Можете ли да ми препоръчате добър дерматолог?  Hug
Най-вероятно е от претопляне.
Не ти е нужен дерматолог според мен, а педиатър. Peace
Д-р Йонов и доц. Недкова най-често преглеждат и лекуват моите деца.

# 571
Е, все за 2седмици този обрив щеше да изчезне, едва ли детето е перманентно претоплено.

За 2ра база, избери си лекар, виж дали води раждания там и се разберете. Няма я луксозната обстановка като в Св.Марина и не ти носят ядене дето си избираш по меню, но всичко останало си е съвсем нормално. И двете деца там съм раждала, секцио с пълна анестезия.
Аз вече не препоръчвам никого обаче. Че после пак ще се пише, че само този лекар съм препоръчвала, пък другите не били лекари за мен....

# 572
E, все за 2седмици този обрив щеше да изчезне, едва ли детето е перманентно претоплено.
А, да бе.
Твоите деца получавали ли са обрив от претопляне през лятото? Може да продължи и по-дълго.

Имам хард пример с бебе, което цяло лято е обринато от претопляне. Ама майка му се страхува да не настине и все гледа да го покрие като заспи, чорапки да му обуе, прозорец не отваря нощем в стаята, че бил срещу леглото...  Rolling Eyes

# 573
Ми не са получавали, ама Борис стои само по боди потник....)
С нищо не го завивам.
сега на морето вечер му мятам само едно чаршафче, но краката му пак са боси, че той не обича да са му завити.

# 574
Повечето деца ненавиждат да са им завити крачетата и щом почнат да разбират поправят тази несправедливост. Simple Smile
И аз не търпя.
Моите деца нощем си завиват кръстовете и гърбовете само, ама щото спят на климатик и е доста хладно.

# 575
Повечето деца ненавиждат да са им завити крачетата и щом почнат да разбират поправят тази несправедливост. Simple Smile
И аз не търпя.
Моите деца нощем си завиват кръстовете и гърбовете само, ама щото спят на климатик и е доста хладно.
Подкрепям  Peace От толкова презастраховане децата стават лесно податливи на всякакви настинки и вируси. Имам и аз пример с една приятелка, която от малък навличаше постоянно сина си и сега и сега продължава да го прави и тези обриви съм ги виждала много време по лицето му. Не че и аз не съм изпадала в крайности - като ти  е за пръв път се чувстваш толкова невеж и все ти се струва, че не знаеш кое е правилно. Аз гледах по себе си - да , но се оказа, че децата са се метнали на баща си и вечно им е топло Simple Smile.Когато аз тракам със зъби те си ходят по къс ръкав зимата Simple Smile Затова съм се отказала да ги натискам да се обличат. А за бебче ако не са му студени краченцета си мисля, че може да спи и отвито.
И ако е добър личния лекар може и на него да се разчита за диагноза. Аз колкото пъти съм решила все пак да проверя мнението на нашата лична винаги се е оказвало, че е била права и не е имало основание за притеснение.

# 576
Аз раждах преди 3 години в Св. Марина при д-р Пенков. Тогава раждането беше 900 лева. Доволна съм много от всичко, но пропуснаха да ми напишат в епикризата, че детето е родено със супер нисък хемоглобин, личната лекарка също пропуснала този факт и после на 7-8 месеца беше детето, като се оказа вече с критична желязодефицитна анемия... А не му падаше пъпчето цели 40 дена и го водих няколко пъти по доктори, накрая Йонов му го махна доста трудно и пак не се сетиха, че може нещо да не е наред с детето. Слагали са му ваксини и в родилното, и после педиатърката, без да проверят кръвната картина. Ей това още ме гложди ужасно, иначе като условия и т.н. всичко е наред. Но Дани на 7 месеца се оказа с хемоглобин 57 и даже за кръвопреливане не ставаше, да не получи шок, лекували сме го месеци наред после с диета и Малтофер. Ако бяха алармирали от родилното, нямаше никога да стигнем дотам, побъркала се бях направо. Епикризата му при раждането е, че е напълно здрав. Гадно ми става, като се сетя, добре, че няма реални последствия за детето, но май майките трябва да сме половин лекари вече...

# 577
Много ви благодаря за мненията. По препоръка на педиатърката давам Фенистил- капки и мажа личицето с Риванол и едно кремче на А-дерма, дано да се оправи бързо.
И аз се старая да не го навличам, но като е още на дни и затова ми е малко притеснено  Heart Eyes Иначе повече от боди с къс ръкав не го обличам, само понякога нощем (тъй като спим на отворено) му завивам крачетата с много тънка пеленка  Heart Eyes

... та засега ще изчакам с дерматолога...

# 578
Sweet butterfly, не се притеснявай, всички сме минали по този път. И аз колко страх съм брала, че и сега понякога. Адермата са хубави , ще се оправи бебчо. Завивай си го за свое успокоение - по-добре пъпки, отколкото настинка Simple Smile Като поотрасне малко ще си по-уверена  Peace
За лекар в УМБАЛ се сетих за доц. Стойков, макар че аз съм раждала нормално, но за него съм чувала само хубави неща, също  и моя колежка ражда със секцио при него, а е голям хипохондрик (дано не бъркам думата ) Simple Smile

# 579
Sweet butterfly,по принцип не обичам поставяне на диагнози дистанционно,но е възможно и бебенцето ти да има бебешко акне. И двете ми деца го получиха горе-долу на тази възраст,получава се от майчините хормони по време на раждане и няма нужда да се маже с нищо.Но все пак ,обриви в тази възраст може да има от много неща,така,че консултация с дерматолог не е излишна.Аз също съм доволна от Недушева.
 Ния и до сега се обрива от жегите,много се поти и се появява ситен обрив.
 Djina ,
Скрит текст:
Най-вероятно имаш предвид "работохолик". "Хипохондрик" е човек,който постоянно мисли,че е болен и си измисля болести  Peace

# 580
Точно за човек, които си измисля болести става въпрос Simple Smile Мисълта ми беше, че тя много се вманиачава на тема здраве и щом се е доверила на този лекар, а и е било след мнооого голямо проучване, предполагам, че доктора заслужава доверие.
 Иначе и майка ми е оперирал той, но това все пак е друга нещо, но и тя е много доволна от него.

# 581
Привет!
Ние в момента сме в Обзор . Планувахме почивка на Албена, но мъжо  рече,че не иска all inclusive ,щото бил на диета и щял да се изкушава Rolling Eyes днес седнахме в едно рстотарнтче и Моника получи бонус към тартора си- муха... Кебапчетата бяха сурови, а сервитьорката  не знаеше за какво е там...
Догодина искам в Прованссссссс  grinning039  grinning039

# 582
привет! От вчера сме в Плевен.Как издържате.............не ми се излиза навън ooooh! Надявам се скоро да се  климатизирам.Във връзка с това да попитам- бира, цаца, Кайлъка....? Има ли такова местенце за прохладни вечери?

# 583
 Djina, сори  Peace  Грешно съм те разбрала какво имаш предвид   Embarassed
 Biserka_a , това са рисковете на свободната консумация  Simple Smile

# 584
То пък на ол инклузив понеже няма рискове.
Чета от време на време темите за почивка тук, там.....редовно има пипнали гнусното повръщане и разстройство от тузарски хотели.

velmar, в Пещерата или на язовирите (ако не ви бърка обстановката) става за целта. Към 19ч. обаче излизат комарите...) ако и те не ви пречат е ок. )

Ние сме супер на морето, в събота се прибираме обаче....а ми се стои поне още 5дни. ))))

Общи условия

Активация на акаунт