АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 905
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро и от мен  Hug
на мен пък снощи ми падна тапата, и сега съм на стартовата позиция  Grinning
стискам ти палци за леко раждане, сигурно днес ще е или утре  Hug
контракции започнаха ли?
сега не ставай рязко и не се напрягай в тоалетната  Peace
на док обади ли се?
как си?

# 541
Добро утро и от мен  Hug
Айде, чакаме  Hug
Пресли, ами не глади  Mr. Green
Нашите ни дойдоха на гости, донесоха ни легло и кошче, моите легло и кошче от преди 20 и кусур години  Grinning Сега само ще си пребоядисам леглото, макар че аз и в дървен цвят го харесвам, но явно съм го гризала  Shocked, защото на места е олющено по решетка. Егати бобъра съм била  Joy С мама разглеждахме дрешките и се умилявахме колко са мънички  Grinning
Днес ще ходим на разходка до НИМ, нашите искат да разгледат, но има и програма за деца, ако някой се чуди какво да прави:
 http://www.historymuseum.org/news.php?id=246

# 542
jos контракции нямам, но ме боли кръста почти непрекъснато-като менструална болка  Sad от два дни

# 543
и аз така бях с предишната, слиза бебо явно към тазовата кост, още малко ти остава Simple Smile
направо родилните контракции усетих на 4-5см разкритие.
нали имаш как да идеш до родилния дом?

# 544
хахаха да съвсем наблизо ми е ТК, та може и с трамвая да отскоча  Laughing

# 545
хахаха да съвсем наблизо ми е ТК, та може и с трамвая да отскоча  Laughing
стискам палци и да се похвалиш с добрите новини  Hug

# 546
Ооо, lastname, желая ти леко и безпроблемно раждане !!!   

# 547
Добро утро  Simple Smile
Истинска неделя е...навън няма жива душа по нашата улица, а и в къщи всички освен мен спят.

Коремчо и той е спокоен и съвсем леко помръдва мързеливата...

Тези, които ще се възползват от кротналото се време и ще се разходят, да се разходят и за мен...аз продължавам да пазя дивана в хоризонтално положение.

Спокоен и усмихнат ден на всички.

Добро утро и от мен  Hug

Успех lastname! Дано всичко мине бързо и възможно най-безболезнено  Simple Smile

# 548
Здравейте, виждам, че активно обсъждате използването на слингове. Може ли някой да ми обясни защо се цели слинга да измести количката newsm78 Не се заяждам, наистина не разбирам, защо някои майки предпочитат слинг пред бебешка количка Rolling Eyes Аз мога да си представя да отида до магазина, но изцяло без количка, някак ми се вижда много трудно. А има и мами, които имат количка и въпреки това предпочитат слинг, моля за малко разяснения с какво е по-удобен. Thinking

# 549
Здравейте, виждам, че активно обсъждате използването на слингове. Може ли някой да ми обясни защо се цели слинга да измести количката newsm78 Не се заяждам, наистина не разбирам, защо някои майки предпочитат слинг пред бебешка количка Rolling Eyes Аз мога да си представя да отида до магазина, но изцяло без количка, някак ми се вижда много трудно. А има и мами, които имат количка и въпреки това предпочитат слинг, моля за малко разяснения с какво е по-удобен. Thinking
Аз лично ще си купя слинг, но не за да заместя количката, просто е по-удобно, ако искам да отскоча до близкия магазин или ако съм започнала да готвя нещо и бебо се разплаче, слагам слинга и действам с него Simple Smile

# 550
Аз лично ще си купя слинг, но не за да заместя количката, просто е по-удобно, ако искам да отскоча до близкия магазин или ако съм започнала да готвя нещо и бебо се разплаче, слагам слинга и действам с него Simple Smile
Да, да, това е ясно, вероятно и аз ще има слинг за същата цел.
lastname, стискам ти палци, всичко ще е наред  love001

# 551
Не мисля, че са много майките, които решават да не ползват количка, в този ред на мисли, не смятам, че слингът измества количките по какъвто и да е начин Simple Smile Слингът е по-скоро доста екзотичен все още в България.

Иначе аз лично съм решила, засега да ползвам само слинг без количка, поне докато не натежи бебето. Ако видя в последствие, че на бебето не му допада - ще купя количка. Евентуално като натежи, ако преценя, че ще ме улесни, ще купя лятна количка. Относно причините за това решение - ето моите, не са универсални, не мисля, че за всеки ще е по-добре:
- карам колело в София, по тази причина съм доста наясно с препятствията и трудностите на релефа - паркирани коли на тротоара, подлези без приспособления за колички и т.н. За малко и леко бебе, на мен лично ще ми е по-удобно да съм без количка.
- ходим много по планини и изобщо извън града - отново количката не ми върши работа
- по наблюдения от приятелки, има доста бебета, които просто искат повече внимание - те са по-спокойни в слинга, отколкото в количка (това като обяснение, защо майки, които имат количка, ползват слинг)
- слингът е удобен за кърмене
- слингът може да се ползва и у дома, когато бебето нервничи
- слингът не заема място, колкото количка с няколко коша
- лично мен не ме притеснява тежестта на бебето, нито пък носенето на багажа в раница (в добра форма съм, нямам проблеми с гърба)
- има доста проучвания, че слингът е много добър за бебето от ортопедична гледна точка (това не се отнася за повечето модели кенгуру обаче), както и че по този начин се развивала по-лесно и добре мускулатурата му и нервната му система

Като цяло на мен носенето в слинг ми хармонира с останалите виждания за гледане на бебе и със светогледа ми по принцип...

В крайна сметка всички ние сме водили доста различен живот преди бебето да дойде. Не виждам защо се очаква, че с бебето животът ни ще се уеднакви - на едни ще са удобни количките, на други слинговете Simple Smile

# 552
Добро утро  Hug
Вчера деня беше прекрасен жалко, че помагахме на майка ми за посрещане на гости, че баща ми беше именяк, и нямаше време да се разходим. Снощи от умора съм заспала в изключително неудобна поза и като се събудих цялата ми пупа се беше схванала и продължавам да имам една тъпа болка ниско долу. Дано да не е някакъв признак за скорошно раждане, че с нищо не съм готова  #Crazy
lastname стискам палци всичко да мине като по вода   bouquet

# 553
Добро утро и от мен  Hug

Нали уж е важно заради дезинфекцията...  #Crazy Ама честно да си призная, лично на мен ми се струва безсмислено. Само си хабиш труда за нищо. Тези дрешки колкото и да ги гладиш, не можеш да ги стерилизираш едва ли не. После ги слагаш в гардероба, вадиш ги, слагаш ги по леглото, за да облечеш фъстъчето... абе, както и да е. Просто лично мнение. Ще видим до кога ще ги гладя, но подозирам, че няма да е за дълго. Знам, че има върли защитници на необходимостта от тази дейност, но аз просто си изказвам моето мнение.  Mr. Green

А аз вече се чувствам безсилна. Не мога да свърша почти нищо, а има толкова неща, които искам да направя. Искам бебка като си дойде, у дома всичко да блести. Е, не знам дали ще е така... мъжа ми няма нищо против да чисти, винаги е помагал с всички домакински работи, но аз не съм удовлетворена от неговото чистене  Mr. Green Много исках да платим на някоя жена (даже имах една наум, от която мои познати са много доволни) и да изчисти добре преди бебка да се роди, пък и прозорците да измие, че не са мити не знам от кога....  Thinking Ама нещо мъжа се опъва, по незнайни за мен причини, тъй като жилището е мъничко, не е някакъв бардак в крайна сметка и няма да се изръсим с някаква косчическа сума... ама вече няма да се ядосвам и не повдигам темата. Май май, аз докато съм в болницата майката ми или сестра ми ще дойдат да чистят, пък после аз поемам щафетата като се освестя. Измих чиниите сега и направо каталясах..  Sick
Аре спирам да се обяснявам  Mr. Green

# 554
Добро утро и от мен  Hug

Нали уж е важно заради дезинфекцията...  #Crazy Ама честно да си призная, лично на мен ми се струва безсмислено. Само си хабиш труда за нищо. Тези дрешки колкото и да ги гладиш, не можеш да ги стерилизираш едва ли не. После ги слагаш в гардероба, вадиш ги, слагаш ги по леглото, за да облечеш фъстъчето... абе, както и да е. Просто лично мнение. Ще видим до кога ще ги гладя, но подозирам, че няма да е за дълго. Знам, че има върли защитници на необходимостта от тази дейност, но аз просто си изказвам моето мнение.  Mr. Green

А аз вече се чувствам безсилна. Не мога да свърша почти нищо, а има толкова неща, които искам да направя. Искам бебка като си дойде, у дома всичко да блести. Е, не знам дали ще е така... мъжа ми няма нищо против да чисти, винаги е помагал с всички домакински работи, но аз не съм удовлетворена от неговото чистене  Mr. Green Много исках да платим на някоя жена (даже имах една наум, от която мои познати са много доволни) и да изчисти добре преди бебка да се роди, пък и прозорците да измие, че не са мити не знам от кога....  Thinking Ама нещо мъжа се опъва, по незнайни за мен причини, тъй като жилището е мъничко, не е някакъв бардак в крайна сметка и няма да се изръсим с някаква косчическа сума... ама вече няма да се ядосвам и не повдигам темата. Май май, аз докато съм в болницата майката ми или сестра ми ще дойдат да чистят, пък после аз поемам щафетата като се освестя. Измих чиниите сега и направо каталясах..  Sick
Аре спирам да се обяснявам  Mr. Green
Пресли, това горното все едно аз съм го написала, и относно гладенето, и относно чистенето, и относно силите.
Вчера една мацка показа във фейсбук изгоден ваучер за цялостно почистване, аз също си взех. Мисля няколко дни преди термина да ги извикам да овършеят  Wink
http://www.lapni.bg/offer/5980

Общи условия

Активация на акаунт