Пристрастеност към компютрите при тийнейджърите

• 2 283
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • София

За родителски контрол ти трябва един администраторски акаунт, и паролата да я знаеш само ти, и неин акаунт, без администраторски права...

стига, това моята щерка "го разби" още на няма 14г. Има начин и с малко четене тук-там веднага ще го премахне.

Може, може.... Но на мен краставици не могат да ми продават, стар краставичар съм, пък и не съм казала с каква операционна система сме. Wink В нашето семейство така взаимно прилагаме системата "Учене през целия живот" Laughing

Сега към mila73: Много жалко, ако е така, да няма приятели! Но все си мисля, че поне виртуални има. А хоби, или някакви интереси има ли момичето? Опитай някой път да я привлечеш да приготвите вечеря заедно, и да си поговорите между другото, или да излезете само двете някъде - на пазар, на разходка...

Много зависи къде живеете - в малък град, където всички се познават, или в голям, където възможностите за контакти извън училище са повече. Ако сте в малък град, успокой я, че след една година (ако се мобилизира да учи) може да кандидатства да учи в друг град, ще смени средата, и приятели ще си намери. Изобщо говорете си за бъдещето, тя може да сподели и мечтите си на глас, а ти като по-голям човек с опит, да я подкрепиш и напътстваш.
Щом с баща си имат силна връзка, аз не мисля, че тя те смята за враг, по-скоро на него му е сърдита! Можеш в подходящ момент да си поговориш с нея и за трудните моменти, които сте имали като семейство - ще й е от полза за в бъдеще.
Ако много упорито отказва да ходи на училище, обсъдете с нея и училищното ръководство възможността да завърши като частна ученичка, обмисляли ли сте го? През това време тя може да работи спокойно, т.к. е на 18 г. Подхвърли й идеята, виж и реакцията - може пък да поиска да си ходи на училище, и да завърши по стандартния начин? Laughing По някой път и това има ефект!

И пак да си кажа - не бива това момиче да се потапя толкова дълго във виртуала! Затова не съм съгласна, че не трябва да й се противоречи, напротив - трябва разговор с точни и ясни условия, с предложения и обсъждане, та това е голям и пълнолетен човек!

Абе много крехки ги смятате тези деца - че как ще се научат да плуват в този живот, ако най-близките не ги научат, вместо да тичат да им подлагат спасителен пояс, че ще се удавят!

# 16
Ммдаа, виртуални приятели има сигурно, като по цял ден не става от компа. От време на време идва и ми съобщава нещо, което е чула от някой си в нета. Живеем в голям град, идеята за смяна на града обаче е обсъждана, като повода за това разбира би следвало да е следване. Няма нищо против, но не се захваща да учи за да го осъществи. С училищносто ръководство сме обсъждали само самастоятелна форма на обучение,но тя също е свързана с  доста по-вече четене при явяването на изпити. Така ,че тя самата не я желае. И за работа съм и казвала, като не иска да ходи на училище да си търси такава. Глас в пустиня просто. За формата частен ученик обаче не виждам възможност в училищния правилник. Може би трябва да проуча по-вече за нея. Благодаря ти mammamia. Все пак дано не не стигне до там.

# 17
Да се включа и аз в темата, хем като много бурен тинейджър/ не знам милите ми родители, как са оцелели- друсах, бях метал, частна ученичка...и какво ли още не/ хем и като психолог, който работи от вече 8 години по специалността си, дипломиран терапевт, който след това работи точно с такива деца,каквото бях аз самата  Mr. Green. Та по темата, направи ми силно впечатление, че на всякъде се коментира, някой да и говори, да я поучава, психолог, ментор, роднина....да знаете, и аз да бях и аз щях да прекъсвам и да казвам, че не ми се слуша повече....не заради друго, а защото имам нужда аз да говоря , а не да слушам. Убедена съм, че ти си пробвала да говориш с нея, колко обаче тя говори за себе си? Кога е имала свободата да си каже всичко, ей така без да спира, да реве, да се тръшка, да придава инат и пак да говори. Повярвайте ми трудно е, много! И да накараш някой да говори да слушаш....Моя съвет е да се потърси психолог, който да е гъвкав, адаптивен и ако може да идва у вас или да говори по скайп или знам ли...нещо което не би премахнало комфорта и сигурността която и дава стаята си. Не разбрах от кой град сте....и още нещо, възрастта в която е ,е особено трудна, това са едни питания, какво съм , на къде вървя, едни драми къде истински, къде измислени, къде и двете. Ако може нека човека който работи с нея да е млад, близък на възрастта и. Трябва му мечта на това дете, да има за какво да се бори, а това не е невъзможно, само трябва да се изслуша тя. аз съм убедена, че е умно дете и вече знае мечтата и пътя си, просто и е трудно да започне. Успех и силни прегръдки на майката , която има смелостта да признае всичко това. Малко са като Вас!  bouquet
П.С Аз участвам в едни сбирки " Вечерно училище за родители" , мъка, мъка е да се признае проблема!

Общи условия

Активация на акаунт