Лидл ::25::

• 63 724
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • В полите на Витоша :)
Някой питаше къде има още фъстъчено масло - тази вечер към 19ч. в магазина на бул. Сливница имаше доста бурканчета.

Green Eyed, аз питах.Благодаря ти!:)

За нищо Simple Smile

А аз да питам дали някъде в София е останала Нутела? Яд ме е, че само 1 буркан взех, а вече до средата!

# 421
  • София
А аз да питам дали някъде в София е останала Нутела? Яд ме е, че само 1 буркан взех, а вече до средата!

Понеже питаш за Сф, позволявам си да споделя тази промоция в Хит - Нутелла 800+80 гр. за 7,99 лв.

# 422
Аз качамака го правя с други пропорции, а не като в рецептата. Така го знам и така ми харесва. Става по-твърд като поизстине. На 500 г царевичен грис слагам 1.5 л вода (обикновено правя 250 г грис и 750 мл вода, че иначе става много). Водата завира, слага се сол и малко мазнина (масло). Постепенно се прибавя грисът и се бърка с тел, за да не стане на буци. Като се сгъсти, започвам да бъркам с дървена лъжица. Готов е за около 5 минути или когато започне да прави мехури и да „пуфти”, а лъжицата да оставя следа в качамака. Освен това ароматът му се променя и си личи като е готов. Изсипвам половината в тавичка, нареждам натрошено сирене, отгоре другата половина качамак и заливам със запържен в масло червен пипер. Може сиренето да се разбърка с качамака вместо да се реди. Всеки си сервира и по желание може да си сложи и квасена сметана. Току-що избумкахме една доза. Много насища и е много полезен.
Peace

# 423
  • В полите на Витоша :)

Понеже питаш за Сф, позволявам си да споделя тази промоция в Хит - Нутелла 800+80 гр. за 7,99 лв.

Ммммм, супер, мерси много, зелено човече. И все пак, ако някой види в Лидл, моля да сподели, че и двата ХИТ-а са ми на по 20 км. разстояние Simple Smile

# 424
И аз често правя качамак у дома откакто се роди малкото.Доста рецепти съм пробвала включително тази за крекерите.А като малка не го ядях. Laughing
Ще пробвам кус-куса,не съм правила такъв който се залива и ще ми е интересно да пробвам.
Някой питаше за състава на замразения микс за супа-има малко брюкселско зеле,малко карфиол,моркови,зелен фасул,праз,целина. Peace
Само като си помисля,че при отварянето на магазина го отписах след първото посещение,видя ми се като един празен хамбар и добре,че му дадох втори шанс преди няколко месеца.Сега основно пазаруваме от там но още има неща заради които се налага да посещаваме и близкия Карфур,който поне претърпя подобрения.Може би е въпрос и на клон,защото поне изгревския клон на Лидл винаги е добре зареден и с добро обслужване не случайно е трети по оборот в страната за всички вериги магазини. Peace

# 425
Благодаря за снимката на кук-куса и рецептите за качамак.   bouquet
Този кус-кус мисля, че е част от арабската кухня - ... яла съм го в комбинация с нещо като гулаш и става страхотно, общо взето си върви с всичко, което е със сос или със задушени зеленчуци ... Вкарвам го в wish list-а  Laughing

... и понеже е още тематично, с пожелание за един по-приятен и весел ден  Laughing
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 08:45 от Moringa

# 426
Някой от вас питаше за промоциите в Пловдив, изброявам, същите важат и за Плевен

дамски маратонки баланс 25 лева
дамски гумени ботуши - 13 лева
дамски пуловер - 12.50

алуминиев тигав - 17.99 лв
кухненски аксесоари
олекотена завивка
спален комплект
матрак за гости
килим - 17 лева
преса за коса - 20 лева
шкаф за обувки - 15 лв

Има и други неща, но за разни там инструменти за дома и градината

Има на промоция бели шоколади по 66 ст.

# 427
  • Пловдив
gitadam, благодаря ти за отговора   bouquet
Момичета,много благодаря и за рецептите за качамака,аз много отдавна търся такава и все не си намирам подходяща,но сега си набелязах няколко  Wink  Hug
Хвърлила съм око на зеленчуковия микс  Rolling Eyes

# 428
  • София
Момичета, днес мойта щерка става на 3 годинки.
Скрит текст:
Влизам да ви почерпя виртуално с една открадната от нета тортичка.

# 429
Добро утро, момичета!
Влизам с молба - питанка. Някой дали е виждал в софийските Лидъли останало от Dallmayr кафе. Беше на промоция Топ продукти. Не съобразих и взех само една опаковка, а е страхотно.
По конкретно за това говоря - http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_23132.htm
Хубав ден!

# 430
Добро утро, момичета!
Влизам с молба - питанка. Някой дали е виждал в софийските Лидъли останало от Dallmayr кафе. Беше на промоция Топ продукти. Не съобразих и взех само една опаковка, а е страхотно.
По конкретно за това говоря - http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_23132.htm
Хубав ден!

Сори за спама, децата ни са почти адашки  Heart Eyes

Взех от пикантните картофи, правих ги на фурна и никак не ми харесаха  Confused, тия с кожата, които са, ужасно миришеха на маргарин, може би пържени са по- хубави, но така- директно ги изхвърлихме

# 431
  • София
.................... Изсипвам половината в тавичка, нареждам натрошено сирене, отгоре другата половина качамак и заливам със запържен в масло червен пипер. Може сиренето да се разбърка с качамака вместо да се реди. Всеки си сервира и по желание може да си сложи и квасена сметана. Току-що избумкахме една доза. Много насища и е много полезен.

Защо го изсипваш в тавичка, запичаш ли го после  newsm78, никога не съм правила качамак. Confused Дъщеря ми каза, че са яли в ДГ и много й харесал и иска пак ....

Царевично брашно ли трябва да си купя  Rolling Eyes

# 432
По-добре царевичен грис. Peace
Аз веднъж го запекох но не ми хареса как го докарах.
Милена,да ти е жива и здрава щерката. Laughing

# 433
Защо го изсипваш в тавичка, запичаш ли го после  newsm78, никога не съм правила качамак. Confused Дъщеря ми каза, че са яли в ДГ и много й харесал и иска пак ....

Царевично брашно ли трябва да си купя  Rolling Eyes
Не го запичам. Майка ми го правеше така и аз го правя така. Сега като се замисля, сигурно се сипва в тавичка, за да се сервира по-лесно. По тази рецепта става по-гъст и в тавичката се нарязва на парчета по-лесно.

С царевично брашно се се приготвя по-трудно, макар че и резултатът е различен. Навремето нямаше грис и го приготвяхме от царевично брашно: става на буци, иска много бъркане и повече време за варене.

# 434
  • Русе
То малко оспамихме темата, ама да си кажа и аз. Embarassed
Току що извадих от фурната крекерите по първата рецепта. Станаха мн. хубави  Yum. Следващият път ще им добавя маково семе и ще станат като лидълските  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт