Лидл ::25::

• 63 726
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • Столицата на "Второто българско царство"
А, значи още е намален! Благодаря за информацията. Аз го взех една неделя - тъкмо го бяха отделили. Имаше етикет с цена, но нямаше табела отгоре докога ще е на по-ниската цена и понеже имам, не съм поглеждала. Трябва да си взема още 1-2 пакета, нищо че е годен до октомври, ще го излапаме.
Ох, голяма вкусотия е, сетих се и ми текнаха лигите. Laughing Със запържен в масло червен пипер, сирене и заквасена сметана. Вкусно и полезно.
Качамака наистина е невероятен!И аз се запасих от намаления,защото правя с него царевични крекери,които стават чудесни  Peace Peace

# 406
  • Варна
бихте ли дали рецепта за качамака и тия крекери
щото само веднъж съм яла качамак, и то на гости /майка ми или баба ми никога не са приготвяли подобно нещо/ и хич не ми хареса, но проблема може да е бил в готвача. пък сега като го хвалите толкоз, бих искала да опитам  Simple Smile

# 407
  • Столицата на "Второто българско царство"
щото само веднъж съм яла качамак, и то на гости /майка ми или баба ми никога не са приготвяли подобно нещо/ и хич не ми хареса, но проблема може да е бил в готвача. пък сега като го хвалите толкоз, бих искала да опитам  Simple Smile
Идеални са за пости!
Скрит текст:
1 ч.ч царевично брашно или  царевичен грис
2/3 ч.ч. бяло брашно(може и типово)
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
¼ ч.ч. олио
½ ч.ч. вода
Смесват се сухите продукти.След това се разбива олиото с водата и по малко започват да се добавят сухите продукти.Ако е необходимо се добавя брашно за доомесване,за да се получи меко тесто. Оставя се да почине за 10тина минути.Разточва се на тънка кора-около 5-6 мм и се нарязва с гладък нож на квадратчета,триъгълници,солети или други формички.Ние ги обичаме по- хрупкави и затова даже ги препичам малко.Идеални са за пости!
Правят се дупчици с вилица.
Пекат се в силна фурна до леко зачервяване.
Получават се вкусни царевични крекери-може да ги похапнете с крем сирене,като добавка към супи или просто така.
Последно правих качамак по тази рецепта

Тези още не съм ги правила,защото постя.
Скрит текст:
Крекери с царевичен грис
Необходими продукти:

2 ч.ч. бяло брашно
3/4 ч.ч. царевичен грис
1 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л. сол(на мен ми беше малко безсолно-може да се добави още)
1/2 ч.л. смлян шарен пипер
1/2 ч.л. смлян розмарин
1/2 ч.л. смлян кимион
75 г св. мас/краве масло
3/4 ч.ч. прясно мляко

Сухите съставки се смесват добре.
Добавя се мазнината и се разбърква-прави се на трохи-налива се млякото и се оформя тестото.
Оставя се да отлежи 25-30 мин.
Разточва се на тънка кора-около 5-6 мм и се нарязва с гладък нож на квадратчета,триъгълници,солети или други формички.
Правят се дупчици с клечка за зъби.
Пекат се в силна фурна до леко зачервяване.
Получават се вкусни царевични крекери-може да ги похапнете с крем сирене,като добавка към супи или просто так

# 408
щото само веднъж съм яла качамак, и то на гости /майка ми или баба ми никога не са приготвяли подобно нещо/ и хич не ми хареса, но проблема може да е бил в готвача. пък сега като го хвалите толкоз, бих искала да опитам  Simple Smile

И аз да се включа към тази молба, а и малко повече инфо за кус-куса, ако може направо някаква снимка, понеже съм яла такъв и отдавна търся и тук да си взема и направя   bouquet

# 409
  • Варна
благодаря бебебе Grinning ще ги пробвам тия дни крекерите, и без това постя и се чудя какво да ям хихи

ето кус-куса от лидл http://3.bp.blogspot.com/-vXXef0ITD1U/UHkrnMgTQ_I/AAAAAAAAOz4/J3 … 1600/P1230780.JPG много го харесвам, най-вече щото не се вари, а аз съм по лесните манджи  Embarassed и детето го харесва, с масло и сирене. как се прави пише отзад на кутията

# 410
  • София
Сега правих лазаните - харесаха се на цялото семейство Peace Хем съм много критична, защото тази паста е на почит вкъщи и правя много често.

Благодаря ви за рецептите Hug

# 411
Как аз съм научена да правя качамак (мамалига):

Скрит текст:
Предварително разбърквам приготвения царевичен грис с хладка вода... добавям вода докато поема, да може да се излива
Това се изсипва във вряща, подсолена вода, при непрекъснато бъркане
Намалявам котлона и оставям да къкри... най-добре му стойте на главата и бъркайте от време на време.
Ако е необходимо се добавя гореща/вряла вода.
Когато е готово (аз опитвам) слагам в тенджерата направо поне 1-2 супени лъжици чисто масло.

# 412
  • В Голямото село
Първо с хвалбите -
 Flowers Four Leaf Clover салатата  кьопоолу на Топо, много ми хареса, а не съм фен на това на Олинеза примерно.
 Flowers Four Leaf Clover
Не знам дали са холандски, но има едни кръгли меки вафли с карамелен пълнеж, мисля, че са по една в пакет. Не са хрупкави като нашите, а меки и дъвчащи. Май бяха 35 стотинки...
- ето тези са страхотни, редовно си взимам за гризане!
 Flowers Four Leaf Clover във фризерите има едни пакети с готови пилешки крилца, които само стопляш във фурната, много са вкусни (има и люти), но за съжаление са на двойна цена от суровите обикновени крилца.
 Flowers Four Leaf Clover взех си и единствената майонеза, която открих - в буркани на Vita d'Or... бива на вкус, лекичка е, но според мен твърде течна. Аз харесвам тези с по-силен вкус като на Lesieur примерно. Виждали ли сте друг вид майонеза в Лидл?

# 413
Майонеза днес гледах поне 2 вида в най-типичните малки кутийки едната беше на Краси, другата не запомних на коя марка, иначе съм си доволна от днешния пазар, както казах на мъжо "Не остана нещо дето да е на -50% или -30% Grinning, взех сурови наденици и много зеленчуци, все намалени и вече сготвени  Simple Smile

# 414
Те майонезите стоят на различни места,може би затова да не сте намерили. Има и в хладилната витрина, и до кетчупите

# 415
Някой питаше къде има още фъстъчено масло - тази вечер към 19ч. в магазина на бул. Сливница имаше доста бурканчета.

Green Eyed, аз питах.Благодаря ти!:)

# 416
Някой може ли да даде мнение за четките за под - сива дръжка със зелено по края и резервно парче плат за смяна, последно бяха на 11лв?

# 417

Скрит текст:
Аз правя качамачена пица,че не обичам много много да меся.  Embarassed Качамака си го приготвям по описания от Лазорит начин, след което го разстилам в тавичка и отгоре кой каквото обича. Simple Smile Дори снощи я правих на приятеля ми остана много доволен. Peace

# 418
  • Русе
Майонезите в ЛИДЛ са на ОЛИНЕЗА, а не на КРАСИ. В хладилната витрина са тези в пластмасовите опаковки, те са 3 вида, другите са при кетчупа и горчицата.

Копи-пейстнах си рецептите за крекерите, имам царевично брашно и може утре да пробвам единия вид. Благодаря!

# 419
Аз качамака го правя с други пропорции, а не като в рецептата. Така го знам и така ми харесва. Става по-твърд като поизстине. На 500 г царевичен грис слагам 1.5 л вода (обикновено правя 250 г грис и 750 мл вода, че иначе става много). Водата завира, слага се сол и малко мазнина (масло). Постепенно се прибавя грисът и се бърка с тел, за да не стане на буци. Като се сгъсти, започвам да бъркам с дървена лъжица. Готов е за около 5 минути или когато започне да прави мехури и да „пуфти”, а лъжицата да оставя следа в качамака. Освен това ароматът му се променя и си личи като е готов. Изсипвам половината в тавичка, нареждам натрошено сирене, отгоре другата половина качамак и заливам със запържен в масло червен пипер. Може сиренето да се разбърка с качамака вместо да се реди. Всеки си сервира и по желание може да си сложи и квасена сметана. Току-що избумкахме една доза. Много насища и е много полезен.

Общи условия

Активация на акаунт