~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 807
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Не само в Австрия, но и при мен чувам именно същите критики към Монтесори училищата - не подготвят децата за истинския живот извън училището. Точно преди няколко седмици станах свидетел на дискусия по темата. Основният довод беше, че дори едно дете да има отличен успех при завръшването на монтесори гимназия и бъде прието да следва медицина, то трудно си взема изпитите, защото просто досега е учил по съвсем различна система и не е свикнал да учи(работи) под стрес и напрежение, които са част от действителността извън света на монтесори.  Peace

Алисамер, честит рожден ден! Бъди много щастлива, обичана, здрава и все така лъчезарна!   bouquet
Весел празник!

Честито Възкресение и на всички празнуващи! Светъл и мирен празник и дано ви донесе повече топлина и здраве!

Аз този уикенд нямам време за форум. Времето навън е идеално и рядко се задържаме вкъщи.
Днес бяхме на барбекю край едно езерце, вчера пък имахме концерт с групата ми по народни танци в центъра на столицата на провинцията, в която живея (по случай деня на Европа, няколко европейски страни се представяха с музикална, танцова или друга артистична програма). След малко ще кача снимки във фликър.

Надявам се всички да сте имали слънчев и зареждащ уикенд и от утре с нови сили и усмивки да влезем в новата седмица.  Hug Лека вечер!

# 676
Воистина Воскресе!

Алисамер, честит рожден ден! Да си жива и здрава.

Весел празник на всички!

# 677
  • In a surreal moment!
Честит празник на празнуващите!

Алисамер - ЧРД - Бъди жива и здрава!   bouquet

Криси - Да се отрича напълно Монтесори е глупаво ,както и Макаренко и Коменски, мярката е важна. Залитна се много по Монтесори последните години, сега ще я отричат...човешко, не ме учудва.
От мен и моят опит да знаеш, че имаш малко дете - за нея е ОК да бъде занимавана по Монтесори, докато трупа знания за света. В градинската възраст,до към 6г, да речем. После нека си върви с децата в училище, а ти дай тежест на развитието на талантите с допълнителни уроци по рисуване ,танци, муз. инструмент или спорт. Нека се развива детето, ако има желание, нека сменя предпочитанията ,няма лошо. Но, да свикне на труд през целия ден. Да се събира и общува с много и различни хора от различни възрасти. Ти мотивирай непрекъснато и задавай постижими цели.

Аз съм за труд от рано. И за печелене на собствени пари от рано. Как може да се постигне това е вече въпрос на възможностите на средата, в която живеете. Да, някой ми казват - ти нямаш деца ,ти, пък , от къде знаеш...Ами, от опита си на учител,от наблюдения на деца от семейства с различно обществено положение. Най-добре се справят в живота тези, които най-много са се трудили като деца, знаели са важността на парите и имат култура на взаимоотношенията с различни хора. В някой случаи дори степента на образование не е от значение. Виждала съм жени, които се лутат, пробват се да учат, но се ориентират към фризьорство, например и се чувстват прекрасно в кожата си. Печелят добре, общуването с хората и средата ги прави щастливи и успешни. Знам и други  ,които имат по 2 висши образования и са самотни , нещастни и неспособни да се справят с нищо самостоятелно.

И още нещо много важно - детето трябва да бъде стимулирано да говори, да споделя, да се доверява на родителите си, да прави планове на глас пред най-близките си хора. Веднъж-дваж кажеш ли на детето си - млъкни, наду ми главата, махни се от тук....край, прекъснал си завинаги процес от огромно значение за добрите взаимоотношения - родител - дете на по-късен етап от живота.

Та..така...

Лек ден на всички, аз отивам да поздравя татко си, днес е Гергьовден и той е именник!

# 678
Икси,права си,но в детстката градина,в която ходи малката е много добра и без Монтесори метод.Имат учителки,които непрекъснато ги занимават с нещо,имат курсове по фигурно пързаляне,танци и йога,рисуване,плуване.Тя посещава английската група.Учителката е англичанка,има две деца и е изключително атрактивна,позитивна  и успява много добре да работи с децата.Всеки месец имат две посещения на куклен театър и кино,идва и клуон да ги занимава,за всеки празник измислят куп неща.
Разбира се тя е и строга,затова че моето гарванче/към ,което тя има слабост/ и отказа да си прибере играчките/по точно куклите/,Ели беше наказана цяла седмица да не играе с куклите в градината.Моята мрънкаше,недоволставше,но учителката не отстъпи и Ели се научи,че щом играе,трябва и да прибира и разчиства.
Много зависи оттова в каква среда попада детето,на какъв учител и как се подхожда към него.
Аз специално съм привърженик на по-строга дисциплина.Стига да не се прекрачва границата.

# 679
[/cente]

Добро утро !
Честит празник на празнуващите!

Ей такова кафе ми се пие на плажа Crazy 
При мен нищо особено ,чакам с нетърпение да си отида до БГ и да се разсея малко,надявам се скоро      да стане,че велико стана моето прибиране,за сега иначе положението при нас е спокойно и дай боже да е така да не се стига до екстремни ситуации Praynig
Да ви се похваля вчера ходихме на вилата на един от чичовците и много ми хареса ,много просторно ,спокойно ,чист въздух набрах си диви цветя  Grinning и всички ми се чудеха какво ще ги правя Whistling уж украсяват и те ,ама с изкуствени и им се стори странно Mr. Green,няма значение беше хубава разходка отпусна ми се душата и времето беше супер ,прохладно..точно такова каквото го обичам!
Тази тема която сте я хванали ми е интересна и на мен,нямам мнение по въпроса далеко съм от тези неща ,но ми е интересно да науча за този метод и съответно различните мнения към него!
Някой щеше да казва как прави макоронките на фурна newsm78  chef
И видяхте ли ,че ни остават само 4 странички да изпишем Mr. Green,кой ще предлага име за новата тема!
Лек и слънчев ден от мен и успешна нова седмица!  bouquet

# 680
Ехооо,добро утро  Mr. Green Hug

Честит рожден ден,Алисамер!Всички трудности с лекота да преодоляваш,от щастливи моменти време за друго да нямаш,любовта да е твой вечен спътник и от здраве да се не отърваваш!(извинявам се за закъснелият поздрав Crazy )

Арти,макароните аз ги правя така:на един пакет пенне(или каквито ти харесват на теб) слагам около литър мляко,добавям захар на вкус,може би около чаша трябва да пробваш,3-4 яйца,ванилия.Макароните ги сварявам и ги слагам в тавичка,заливам ги със сместа и отгоре добавям масло около 2 с.л. разпределени равномерно,печа ги докато се зачервят леко.Можеш да поръсиш канела отгоре или пудра захар,режеш и воала Grinning
Икси,попивам ти съветите за възпитание и общуване дете-родител като гъба,много е вярно това което казваш,обаче не знам до колко мога да го приложа.Моята Ясмина например си споделя всичко,но е толкова детайлна,че за всяко нещо може да и отнеме час докато приключи с обясненията,а може и цял ден да ми обяснява едно и също..в такива случаи съм и казвала че ми надува главата Blush ,но като гледам не я трогва много.
При нас утре започва иранското експо и мисля поне веднъж да го посетим,искам да си купя меламинов сервиз от там,известни са с качеството си.Щели да бъдат над 70 фирми кой знае какви други изкушения ще има #Crazy Иначе при нас си е истинска пролет,жегите поне засега ни изоставиха,така че разходките са приоритет,къщата съм я завещала на хаоса временно Mr. Green
Хайде мислете име за новата тема,аз къдря едно тука обаче не съм го доизкусурила още.
Приятен ден на всички  bouquet

# 681
Здравейте момичета   bouquet
Икси , много полезно и истинно говориш  Heart Eyes.Иска ми се малко повече да развием нещата относно сексуалноста - в смисъл от една страна модерните детски градини/ закона за еднополовите бракове  от друга в рамките на нормалното как, кога да се говори и т.н.
 И пак някъде се загубихме в дискусията ,'' Монтесори методиките '' лично на мен ми допадат защото липсва възпитанието със страх  Peace.Родителя / учителя е не налагащ правила, а човек запознаващ с правилата.
 За мен е по важно детето да се възпита в познаване и спазване на правила  Peace.
 Честно , ще ви споделя нещо като дете много мразех да спя на обяд.Това беше моят кошмар е сега я кажете дали е нормално отношение на т.н учителки да те завиват през глава за да заспиш  newsm78.
 Ей това точно възпитание в дисциплина ми на мен не ми допада и подобни неща лично аз за моето дете  не бих ги толерирала  Peace,

Криси, благодаря за споделеното! Детските градини '' Монтесори '' дали са хубави или не- нямам и идея и на дали ще имам шанса да се запозная с такива тук. Сигурно хората запознати и сблъскали се с тях имат защо да ги отричат.
   Никой не оспорва че може да има дори такива и с нормални / стандартни методи .
Въпреки че стандартни/нормални и тн  Thinking е много субективно .
Айя, ти си попаднала на споменатата дискусия из нета ? Ако да пусни подробно стига да не е на немски, че хич не го владея. А интересно е че в Германия има училища за цялостно образование.
 Биби, мерси за кафето пийвам го с теб.

# 682
  • Egypt
Привет, момичета! Случайно днес видях, че форума ми се отваря и реших да драсна два реда. Сигурно отдавна няма проблем, но не съм минавала тъдява. Как сте, живо- здраво надявам се:) Много нови аватари, не мога да позная кой нов, кой познавам.
Белбейче, за сексуалността и възпитането на децата- истината според мене е пак по средата някъде, нито е добре прекалената освободеност, нито прекалената строгост. С идването на новата власт тук при нас, в училището на детето решиха да разделят момчета и момичета в отделни класове. Ние пък решихме, че тоя тип възпитание не е за нашето дете, и щяхме да го изместим в друго училище. За щастие и други родители не са одобрили това, и го отмениха. Възпитанието с пръчка обаче е в пълна сила:(
За нас какво да кажа- тече си животът с пълна сила, Софито расте, вече 3-и клас завърши, изпитите минаха, чака в края на месеца да лети за Бг, сама Grinning Преди малко взех билета, голяма радост, голямо чудо, тя не е ходила откакто дойдохме в Ег.
Това е за сега, поздрави и прегръдки Heart Eyes

# 683
Файме, здравей   bouquet
Радвам се че се разписа, и че вече ще ни навестяваш  Hug.
 Радвам се че нещата при Софи , вървят добре.
Лек полет !!!

# 684
Добро утро!

Файма, здравей  Hug  и да ни навестяваш по-често  Peace

Белби, специално за теб рецептите:

Мхамара

2 чч орехи на едро счукани
1 чч каак или галета
5 кл червен лют пипер, разтворени в 1/3 чч вода
1 кч зехтин
8 сл лимонов сок
2 сл дабс раман (по желание)
1 кл кимион
1/2 кл сол

Слагат се в електрически уред орехите, каак-а ( галета ) и зехтина да се разбият до фино. Изсипва се сместа в съд и се добавя всичко останало. Разбърква се да стане хомогенна смес. Сервира се като апетайзер полято със зехтин и се консумира с арабски хляб  Mr. Green
Ето това трябва да се получи на края

Другото малко по-късно. Отивам за кафе  Sunglasses

# 685
Lubs   Heart Eyes много благодаря !!!!

# 686
Нещо много ни намаля състава..да вземем пак купон да си спретнем та да се разпишат всички hahaha
Арте,теб те отнесоха в темата с аватарите душко,посещавам ви аз от време на време Sunglasses
Фийлче,ти откакто ни смъмра те няма,нещо за Шри Ланка нямаше ли да разправяш Thinking
Любсанич мхамарата до колкото разбрах е хамра заради червената чушка пък гледам в твойта рецепта няма newsm78 ти по тази рецепта правила ли си?Лахме мадуа щях да го пиша аз обаче не знам какво точно съдържа кимоне-то,иначе слагаш в машина за месо нарязани на кубчета парчета от агнешки бут и няколко такива,но по-малко на брой от агнешка мазнина(и едно кубче лед слага мъжа) и пускаш машината докато стане с консистенция горе долу на пастет.После в чинията и отгоре се слага споменатото кимоне(някакъв микс от подправки и бургул,после ще питам и ще кажа).Правим си и сандвичи без кимоне,само месото,сол и някакъв зеленчук.
Аз отивам да стягам екипа,че нали ще ходим на експото,ако вземем нещо ще мина да се изфукам после Mr. Green

# 687
ммм да отнесох се там,като си нямам друга работа сега се занимавам с картинки ooooh!
Иначе си мисля ,че повечето липсват заради приятното време,като хванат големите жеги и се застоят обедно вкъщи ще се разписват всички повече!
Чакаме да се включат и пътуващите да кажат как си изкарват в бг !
Файма добре дошла отново ,аз съм те чела от старите теми като се рових да ви поопозная!
Икси къде си  да ни пуснеш малко младичко и красивичко да изплакнем око тези които сме си пред компа и ще ни правиш ли нова темичка,е то ако вървим с това темпо може на края на лятото да изпишем 4 странички Mr. Green
Биби мерси и за рецептата за макоронките,че аз имах една от майка ми със сирене и ако ги направя така захар ,макарони ,сирене моя няма да ги погледне Joy(е аз си харесвам да смесвам сладко и солено Mr. Green)
Лек ден от мен ,слънчев няма да е ,че при мен от два дена не е спряло да вали

# 688
  • In a surreal moment!
Ох, аз съм отнесена тотално от сериала. Гледам вече част от сериите в оригинал, защото превода става бавно, а аз не мога да трая. Успявам да гугълна някоя думица то диалозите и да схващам за какво иде реч. Почнах да обмислям някой всекидневни изрази как звучат на турски, говоря си на ум и на сън ...хаххаха...Не е лошо де, поне ще понауча някоя думичка.

Празниците минаха, депресираха ме, както винаги. Опитвах се да си седя на розовия облак, но действителността ме дърпаше в проблемите. Цветенцето не дойде, но лошото не го подмина. Докато  е била при свекърва си в събота срещу неделя са ги ограбили. Пълен погром на апартамента. Най-лошото е , че са и откраднали златото на майка и както и това на детето от кръщенето. Полицаите казали да пие една студена вода. Те...това  е...да живееш и да пееш...Три подобни кражби съм преживяла и знам колко е ужасно чувството и параноята ,която те хваща в последствие. Безсилна съм да и помогна, а виждам как страда и се психясва....Тук пускам едно пииип по адрес на държавните инстутуции и изчезвам, че се сдухвам.

~Artemis~ - специален музикален поздрав за теб!  Heart Eyes Нежната Марая и моите любими Фемир!

Упссс...връщам се пак  с това..жестоко агнешко Magic Mike [Channing Tatum] dancing to "Pony" , дръж се здраво   Mr. Green

Биби, Белби - като пооветрям обещавам да си продължим разговора за някои аспекти на педагогическо въздействие.  Peace

Пишете ,мислете заглавие, ще пусна темата ,да съм жива и здрава и да имам нет!

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 22:52 от ИКСИ

# 689
  • София
Тук съм, Бибс, но покрай празниците никакво време не ми остана. Всичко е по план график - боядисване на яйца първо с едната баба, после с другата, ходене на гости. Ние нали си имаме 3 чифта роднини за посещение (родителите на мъжа ми се разведени и всеки си има половинка). Много хубаво беше времето, около 30 градуса жега, и то първомайска. В събота пък мъжът ми е рожденник, та колелото се върти, няма спиране.  Joy

Малко ми спадна ентусиязмът, честно, от напрежението тук. Е, видя се, че Асефа вече не пише. Аз лично го отчитам като загуба. Пък кой крив и кой прав, всеки сам си знае.

Икси, много лошо с обира. Преди да се преместим в къщата на нас ни разбиваха редовно колите. Повечето пъти без да взимат нищо, ама... Един път, (гледайте сега каква смелост), мъжът ми се събрал в апартамента с още 10, 12 мъжища. И понеже той родевно забравя да заключва, някой се възползват от отключената врата и събрал всички обувки, до които се докопал. Включително и кубинките на един следовател от МВР с печат на полицията на тях  hahaha Аааа, и естествено, как без това, ключовете от едната кола и картата за радиото. Ама за какво са им били, не е ясно. Нито колата, нито радиото пострадаха. Ама вратата на хола ни беше стъклена, луд късмет са имали, че не са ги спипали. Че нямаше кой да ги спасява после.

Файма, радвам се, че се разписа и при нас. Аз бях чела разказите ти в предишните теми. А и следя какво вкусотии готвиш във Фейсбук. Много ще се радвам, ако по-често ни правиш компания.

За Монтесори - както за мъртвите - или хубаво, или нищо. Аз не съм привържаник на метода. Ако е толкова добър за вазпитанието, отдавна всички да са го възприели. Друга тема е, че има хора, които точно това търсят. Свян широк, има място за всички.

Лека вечер и много поздрави!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт