~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 355
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от мен Hug Любсче и аз съм снощна и кафе мога цяла кана да изпия в момента.Сервирам едно пролетно,въпреки че ми идва да заспя зимен сън Tired

Вече който прави барбекю,все за мен ще се сеща Laughing Така де,ние вчера по неделна традиция си барбекюирахме,ама този път решихме да е нещо различно и си взехме агнешки ребра-супер вкусно беше пък и аз обичам да глозгам Mr. Green  chef Сахра-та беше много добра,с бебе малко зор де ама като заспа я хвърлих на баща й се отбелязах на дансинга подобаващо.Още ме болят краката от тия токчета,през цялото време съм си мечтала за моите бързоходки.То остави това ми май се изложих...на показ Mr. Green Бях с един официален гащиризон без презрамки,от деколтето започва един тюл,който се премята от едната страна като шал,е аз си закачих безпрезрамието от едната страна за сутиена с брошка ама от другата нямаше как.Във вихъра на дабкето частта под тюла се смъкнала,което забелязах в последствие и колкото и да не е сутиена ми се е виждал.Абе викам аз тия момчета дето танцувахме с тях много ми се кефят на дабкето пък то какво било hahaha Еййй,ужасна съм значи Twisted Evil Без изцепки не минавам,кво да се правя #2gunfire
Арте приятно подреждане и много късмет и щастие в новият дом.Много се радвам,че се завърна при нас Hug Heart Eyes
Алисамер обаче яко я хвана липсата с това местене.
Икси и да не е станала изненадата важен е жеста и старанието.Кафето сме го сервирали,слагай сега твоята торта да се почерпим и ние.
Белбейка Hug козунаци правила ли си преди?Аз не съм и понеже съм чувала че не е толкова лесно и е голяма играчка,не смея да се пробвам особено с Иването покрай мен.
Марсиииииии,айде на кафе!
Айчка пускай от време на време по някоя снимка да гледаме красоти от Йордания.Като казах снимки, с фотографията какво стана?
Днес ще си правим хамбургери за мое голямо щастие,щото това значи че няма да вися по котлоните и имам само едни картофи и едно зеле да нарежа.Юпиии!Времето е много хубаво и мисля по случай мойта слободия да изкарам Ивана малко на разходка.Като се върна ще ви навестя,оставете ми парче от тортата на Икси Mr. Green

# 76
  • In a surreal moment!
Здравейте!
Ето тортата и парченце.
http://4a4evi.snimka.bg/daily/gotveno.121568.30003080
Ето и рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=705944.msg24730590#msg24730590
 Лесно се прави  и е вкусна.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 18:59 от ИКСИ

# 77
Идвам да си хапна тортичка да не заслабна  Crazy,добре че тук се носи дълго и широко ,че скривам полепналте сладки по мен,но на лято в бг голям срам ще бера.... ooooh!
Биби ,радвам се че сте си изкарали страхотно Peace и при нас така беше тия дни ,но този път аз минах без издънки,преставям си как любопитно са те гледали #Crazy.Много хамбургери изядохте май днес и неостави място за тортичката на Икси Heart Eyes
Икси поздравления ,важното е че сте си изкарали хубаво,а съм сигорна ,че и Цвети много се е зарадвала. Peace
Белбейка я сподели тези козунаци какво става ,ще правиш ли ,лесни ли са,дай рецепта да видим ,може пък и ние да запретнем ръкави и да опечем някой козунак  chef
Айде и от  мен обещания национален тоалет:
Скрит текст:
Аз се ошътах днес Whistling ,основните неща ги свърших ,къщата вече има вид остана  утре и аз малко да се вкарам в ред и всичко е ок!
Лека вечер! Hug

# 78
Здравейте, арабелки!!!:) Hug

Как сте??
Аз вече от доста дни не мога да ви чета нормално, просто няма как да смогна на четене и отговори, особено след като почнах педагогическия курс, а от вчера и мама ми е на гости и се разкарваме с нея Heart Eyes времето честно казано изобщо не е за дълги разходки- много е студено, ветровито, добре че поне малко слънце грее.
Честито на всички за хубавите поводи, да не ви изброявам, че ще забравя някого Peace
Хайде на всички приятна вечер и до скоро, когато се надявам да се разпиша по- адекватно хихи
  bouquet Hug  bouquet

# 79
  • София
Здравейте, принцеси!

Започвам разказа си от Турция като първата дестинация в нашето пътуване, тъй като много сюжетни линии почнаха да се развиват още оттук. А също така искам да обърна внимение и на няколко тотално абсурдни бюрократщини и от наша, и от тяхна страна. Ей, така, по Балкански.

Тръгнахме от София в 3:50 сутринта, като първо натоварихме кумовете, а после и моято колежка. Тъй като 5 големи куфара и 5 чанти ръчен багаж трудно се побират в един багажник, прехвърлихме една част в другата кола, която беше по-скоро ван. И така потеглихме бодро, бодро към Истанбул, като българската част от трасето аз лично блажено я проспах. Влизането в Турция се оказа бързо и лесно, нямаше много желаещи толкова рано сутринта. След няколко неуспешни опита успяхме да си купим техния безценен стикер за плащане на тол таксите по магистралата, както и за пресичането на моста над Босфора (плаща се само от Европа към Азия; в обратната посока е безплатно  ooooh!). Естествено, минимално заредена с 30 турски лири, което би ни стигнало за още 4 подобни пътувания, но то случая с Българските винетки не е много по-различен. Попаднахме в час пик в Истанбул, което бяхме предвидили като възможност и след 3 часа весело придвижване с по метър на всеки 5 минути, гордо пресякохме границата между Европа и Азия, или по-точно - добре дошли на друг континент. Бях ви споменала за проблемите, които ни очакваха в желанието ни да оставим колите на турска територия и да излетим със самолет. След дълги телефонни разговори с посолството ни в Истанбул, както и на турски с паркинга на самото летище, поехме риска да пробваме да оставим колите направо там. Аз и моята колежка, като най-знаещи английски, се отправихме смело към митницата на летището, за да разпитаме за процедурите, като оставихме двете коли и остатъка от групата (общо 8 човека) да ни чакат отвън. Който е измислил обаче поговорката "С питане и до Истанбул се стига", много се е объркал. На това уж международно летище никой не говори бъкел английски. С триста зора и много обяснения с ръце, все пак ни завеждат в някакъв офис, където да очакваме завръщането на митническата служителка от обяд. След това още толкова мъки, махане с ръци, имитяция на звуци и превод в ефир на койта каквато дума на английски знае, достигат до извода, че трябва да отидем в някаква си сграда извън летището, с някакъв си ключ, или поне аз така разбирам думата "кий". На това, че те явно просто искат да се отърват от нас, от отгорарям, че никъде няма да ходя и те да ме заведът до този кий. Не знам по милост ли, по какво ли, но една дебела женичка се смили над нас и каза, че ще ни заведе. Натовари на една количка един разпарчедосан куфар, крепящ се само на няколко допълнително сложени въженца и потеглихе по едни асансьори и коридори до -2 етажа под летището, където имаше само оголени вентилационни тръби и багажи. Пристигна една оранжево бусче и жената вика "Качвайте се". Да, ама моято колежка не иска. Вика "Аз в това няма да се кача". И къде, бе, аджаба ще останеш, ако не се качиш. Ние сме в някакво мазе, няколко етажа под земята. Криво, ляво и с много уговорки я натоварвам и потегляме. Излизаме от летището и отиваме в сграда, наистина точно до летището, но не с "кий", а с буквата К отгоре  hahaha. Жената ни води в един офис, където ние отново си изплакваме мъката, хората отнове ме гледат умно, но аз им показвам паспорта на мъжа ми и кой печат точно в него ме притеснява и, по неведоми пътища Божии, те в крайна сметка започват да вдяват какъв ми е проблема на мен. Да, ама има уловка. Трябва да дойдат двамата шофьори, а не ние двете моми англичанки. Бях пропуснала да спомена, че мъжът ми все така си беше болен и в този момент се намираше на паркинга с около 38 градуса температура, но вече склонил да почне да пие антибиотик, на който обаче му трябва техническо време, за да подейства. Та, връщаме се ние (този път пешачката) на паркинга, със сетни усилия довеждаме мъжа ми и другото момче до сградата с голямото К, където вече ни чакат и започва безкрайно попълване на документи. Тук трябва да спомена, че служителите все така продължават да не говорят английски, но на помощ ни се е притекло едно младо момче, което работи за някаква външна спедиторска фирма, но като видя в каква безизходица сме, дойде да помага като преводач.

Стана доста дълго. Ще продължа утре. Как беше в Патиланско царство? Поздрав най-сърдечен, твой приятел вечен, весел Патиланец   bouquet

# 80
Фийл, разказът почва обещаващо, чакаме си и продължението  Hug
А снимките са наистина страхотни, райско кътче сте посетили.  Peace
Ние този път по-малко пътувания сме планували, че времето не е много топло, така че главно из Аман обикаляме и гостуваме всяка вечер на лели и чичовци, които ни посреща с какви ли не традиционни вкусотии. Добре че тренирам сутрините, че иначе ще кача минимум 2-3 кила.
Другата седмица мислим да отскочим на юг към Акаба и Вади Рум. Там било 30 градуса през деня.  smile3508

Артемисче, роклята е бижу. Казваш, че ти си я ушила сама (или грешно помня)? Ако да, много си талантлива.  Flutter
И на мен вчера свекито ми прави “модно ревю“ с нейните традиционно палестински рокли. Купувала си ги е втора употреба от жени в нужда от Палестина (в повечето случаи вдовици). Та тя има рокли от доста градове - от Рамала, от Женин, от Наблус, от къде ли не. Много красиви, ама всичкие са ми прекалено големи, та нямаше как да ги снимам на мен за спомен.

Слънчогледи, приятно изкарване с мама.  Hug Дано се постопли времето.  Praynig

Иски, много апетитно изглежда тортата. thumbsup Виртуално добре си похапнах.

Бибито, с изцепки или не, важното е, че си се забавлявала.  Hug А и виж как като по поръчка, вятърът поспря точно за вашето парти.

Снимчици правя, така че ако някой реши да поеме организацията и направи албум (по възможност не в снимка.бг), ще ги кача.
Имам няколко във фликр. Taм съм им написала и кратко описание на английски.
И от там снимка на любимия ми сок от лимон и мента, плюс гелдка към централен Аман.

Това е от мен, отивам да изгоря калориите от снощното преяждане.  Wink

# 81
Здравейте!

Днес почивам. Направих си чайчето с мляко и джинджер и сега се излежавам пред тивито. По-късно имам среща с българка приятелка и после съм на лекции  Mr. Green въпреки, че почивам днес, програмата е пълна до 11ч  Crossing Arms

Вили, тортЕто е суперско, много добре изглежда и предполагам също толкова вкусно  Heart Eyes обичам торти с много крем  Sunglasses

Фиййл, чакам продължение  Hug

Слънчогледке, добре да си изкарате с мама  Simple Smile

Арте, националната дреха се вързва с аватара и подписа ти  Mr. Green Свикна ли с новата къща вече  Peace

Марси, ваканцията свършва ли? Надявам се и ти да си си починала  Hug

Бибси, бягаш по тъч линията, почиваш ли след партито  Heart Eyes Mr. Green

Айа, дано си изкарвате добре, как ти завиждам за тази гледка  Peace

Белбей, Ясминке, Сема, Гарге   bouquet

Хайде на всички лек и ползотворен ден  Heart Eyes

# 82
Здравейте момичета кокичета! Hug

След като вкарах къщата вчера малко в ред днес дойде и моя ред,наспах се едно хубаво станах изпих си кафето изкапах се пооправих малко косичката напудрих муцуната Flutter ,после сложих един бобец да се вари за довечара и сега седнах да бездействам пред компа. Peace

С голямо удоволствие ще се почерпя с лимоновото сокче на Айа Crazy ,много ми харесаха и снимчиците,сигорна съм че въпреки многото гостувания по роднини ще си изкарате страхотно!
Роклята не съм си е шила сама,за съжаление нямам този талант,за което много съжалявам тук жените много си шият рокли понеже вкъщи носят също дълги рокли(е сега вече навлизат полека лека и спортните екипи),тези нацоналните също се шият редовно освен по празниците се носят и по сватбите.Така че щеше да ми е от полза ако можех да шия,щях да си изкарвам някой лев и да се занимавам с нещо ,но уви. Crossing Arms

Слънчогледче приятни разходки и дано времето се пооправи ,че да има и по-дълги разходчици! Flutter

Любс приятно разпускане днес и да си изкарате хубаво с преятелката ти!И да слушаш на лекциите! Naughty Heart Eyes

Феел историята започва с много премеждия от самото начало с интерес ще чета и нататък! Peace

Айде и другите момичета къде сте?Завърнах се аз и изчезнахте вие Thinking
Хубав ден на всички!  bouquet

# 83
Добро утро! Hug
Днес като най-раннобудна ви поднасям кафенцето аз!

Айде момичета ,дано ви съблазня и да се присъедините днес на раздумка!
Нядавам се всички да сте добре ,просто от ангажименти да нямате време!
Хубав и приятен ден на всички!  bouquet

# 84
Добро утро
Арти, мерси за кафето , присъединявам се   bouquet
Роклята е супер! Много ми харесва .
Козунаците , не са трудни но да хванеш момента с втасването - Имах един хвърлен в кофата , но без жертви не може.
 Разгледай рецептите в нета и си избери нещо което ти харесва и започваш. Аз определено такива лесни рецепти от сорта слагаш всичко  Stop не харесвам, и не ми се получават.Та и малко по завъртяно да е не е страшно.
 Не съм писала, че от няколко дни се увъртях - Дребен е с очила за корекция и го преследвам да не ги сваля  Tired.
 Мъжо и той е болен и си иска някой да го гледа , абе  ooooh! не е за приказки.
 С училищата сме до никъде, чакаме за след ваканцията  Thinking
Честито на всички който имат повод за празнуване или са празнували.
Фийл , разказа звучи обещаващо като начало  Wink, чакаме продължение  Hug
Биби, да не ти пука  Hug.Станалото, станало  Peace, имала си показала ами ако беше и без сутиен  Laughing.
Любе, как мина срещата с аверката ?
Икси , тортата е супер!!!
Слънчогледи, Портокали, Алисамер, Чарли , Марси, Амал , Ясмин и всички останали  Hug

# 85
  • по пътеката
добро утро! из4езнах малко ,но имах малко здравословни нередности, ангина в добавка все ме потретва!явно много ми е заслабнал имунитетът, ама туй не яж, онуй хи4! и много променливо е времето! всеки болен наоколо! ина4е ве4е по4ваме да готвим дома6ните, 4е са им дали за цяла 4ета помага4и работа, луди даскали!
мернах една  рокля, не знам на артето ли бе, аз като децата дето пи6е скрито и там натискам! Laughing така ли се обли4ат в ежедневието или това е официална  премяна?
 принципно в  къ6ти с какво 6етате? а слу6ате ли музика докато по4иствате? аз ползвам музика за опазване на доброто настроение ,ина4е като видя планината 4инии, или кой къде метнал нам си какво и може да  хвана пътя!  Mr. Greenднес пак имам проблем с ку4ката- как се отвързва от сами на6ийника,но като ме види и бяга бързо да покаже ,4е е примерна! адска беля е, но е по- добра от предната и все пак яде и къса вси4ко ,което докопа! изяде ми сума ти $типки за дрехи, покривката на пералнята  от простора я бе направила на пар4ета! о$е събирам по терасата! #2gunfire
изпих кафето , и да бягам да писателствам по дома6ните!  bouquet Hug Peace
фийл, видях ,4е си по4нала, то малко на6ите неразбории в станбула, докато нау4им пътеката преди години! и да не говорят на английски хи4 добре!  най-глям куриоз бе, как един ни заговори на френски, като ни слу6а как се по4есваме и ни се казва адреналина! оба4е на много места говорят и арабски, моят там се вихри! Mr. Greenс нетърпение о4аквам и останалото, я ми пусни един фб профил за снимките, май те нямам на фб!  Hug

# 86
Бибси, момите ако ги влече месенето, добре ще се позабавлявате с едно козунакоправене.  Simple Smile Аз, откакто се е родил малкия, "правя" много успешни козунаци. "Правя" е в кавички, защото щерката меси и премесва, а аз само наглеждам и давам инструкции. Страаашни ни се получават.  Wink

Преди, като беше писала как мешате езиците вкъщи, та се сетих за дъщерята на приятелка. Тя се върна от едно гостуване в Ливан със сувенирна тениска с надпис (цитирам дословно) :
"Lebanese mother tongue:
 Hi !!!
 Kifak ?
 Ca va ?"
 Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Tи сигурно си виждала такива, де. Но аз много се смях тогава.  Laughing

Артемис, много е хубава роклята.  thumbsup Тук националните тоалети са доста ... кичозни, но пък (а може би и точно затова) жените си ги носят само в домовете си ..... Не знам, или при вас е съвсем друга модата, или твоят вкус и усет за красивото си е казал думата.  Simple Smile

Любе, и на теб   bouquet  Mr. Green

# 87
Хайде дзак и от мен, между работата  Mr. Green

Гарге, пролетта дойде и ти прилетя   Hug

Арте, кафето както го обичам, с дебел каймак  Heart Eyes

Марси, дано ангината е минала и да не се връща  Praynig Peace

Белбейке, срещата мина както обикновено много добре, клюки-клюки  Mr. Green

Хайде лек ден, отивам да поработя  Crazy

# 88
А бе, каква пролет, бе Любе ???  Laughing
Ти нали знаеш, че по нашите ширини да ти честитят първа пролет си е чиста подигравка ?  Mr. Green
За момента си е баш пролетно, ама да видим докога.  Thinking

Бързо оздравявяне на болните ! И мен ме удари пролетния вятър в гърлото нещо ...  Rolling Eyes

# 89
Здравейте момичета наи накрая след дълъг период на информационно затъмнение имам интернет . Сега поне ще ми мирише на вашето вкусно кафенце и на козунаци. Laughing
Сега ще прочета какво сте правили че доста съм изостанала . На всички ви хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт