Операция на щитовидната жлеза - 8

• 141 667
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
minilini, наистина страхотна новина  smile3501
И аз тайно се надявам и при мен нещата да минат нормално.
за atam :
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРЕГЛЕД ПРИ ДОЦ. Д-Р РУМЕН ПАНДЕВ дм:

1. МЕД. ЦЕНТЪР „Дойче Клиник”, гр. София,
ул. Стара Планина 10, тел: 02/ 986 04 04,

2. МЕД. ЦЕНТЪР „Св. Благовещение” гр. Банско,
ул. Луи Пастьор 1, тел: 0749/ 88 3 88

3. Мeд.Център „ПРЕВЕНТ” – София
ул.”Здраве” 19
Записване на Teл: +359 2 952 11 11

4. EURO-VITA CLINIC, 1415 София,
ул. „Околовръстен път” 72,

Комплекс Царско Село
тел: 02/ 444 44 24
вторник от 15.00ч

В момента има часове за 14 и 21.10 в Превент и за 15 и 29.10 за Евро Вита. В Дойче Клиник ми казаха да се обадя към 2-3.10, тогава ще имат графика за месеца.
Аз имах час за 29.10, но се освободих за 15.10 и днес звънях да го променя.
Приятен ден момичета  Hug

# 421
Момичета,ще се наложи да пия макар и в малки дози  еутирокс.Въпроса ми е към тези,които го пият-как преодолявате напълняването?/доц. каза,че се засилва апетита към сладкото и оттам може да се качат кг.Аз по принцип обаче не консумирам сладки неща/Не искам да качвам кг.Не се храня обилно.Вечер -само кисело мляко с плод,на обяд-разделно,а сутрина-каквото ми душа поиска.Ако с нещо мога да избегна евентуално напълняване -ще ми бъде от полза.За гимнастика и физически натоварвания-ами мързелива съм ,а пък и не ми остава много време.Благодаря ви.

Благодаря на всички за хубавите  и окуражителни думи.Наистина ми бяхте много полезни.  bouquet

# 422
 Здравейте всички. Аз съм нова във форума. Искам да споделя своя проблем.  От миналата година отдясно долу под щитовидната ми жлеза се появи възелче с големина на грахово зърно. Тази година през август се прегледах, защото възела стана по-голям и ендото ми каза,че трябва да се оперирам. От сайтовете разбрах за доцент Пандев и си записах час за 29.08. На прегледа той ми постави диагноза струма нодоза гр.1Б еутироидес. Препоръча ми биопсия и успях да се  запиша чак за 24.10 в ендокринологията на Майчин дом. Имам увеличен десен лоб и хипоехогенна добре ограничена формация с р-ри 24 на 15 мм. Стойностите на TSH е 3.07 при стойности от 0.40-4.2, a на FT4 e 0.85  при стойности 0.80-2.0. Сега чакам датата си,а  доцентът ми каза, че не е необходимо да се оперирам ако е доброкачествено о-ние, а само да се следи. На мен обаче ми се струва прекалено да ходя постоянно на биопсии. Може ли да ми дадете съвет.
 Желая на всички ви късмет и здраве. Simple Smile

# 423
Svetlana Mladenova, следенето на възела е чрез ехография, а не биопсия.
Ще направиш сега биопсията и ако резултатът е добър сама избираш дали да се оперираш или не. Проследяването на възела /ако не нараства/ е веднъж годишно, чрез ехографско изследване.

Alex 308, мерси за инфото. Той на много места преглеждал, а аз си мислех, че само в Дойче клиник. Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 20:56 от Merelenda

# 424
благодаря alex 308 !

# 425
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Момичета,ще се наложи да пия макар и в малки дози  еутирокс.Въпроса ми е към тези,които го пият-как преодолявате напълняването?/доц. каза,че се засилва апетита към сладкото и оттам може да се качат кг.Аз по принцип обаче не консумирам сладки неща/Не искам да качвам кг.Не се храня обилно.Вечер -само кисело мляко с плод,на обяд-разделно,а сутрина-каквото ми душа поиска.Ако с нещо мога да избегна евентуално напълняване -ще ми бъде от полза.За гимнастика и физически натоварвания-ами мързелива съм ,а пък и не ми остава много време.Благодаря ви.

Благодаря на всички за хубавите  и окуражителни думи.Наистина ми бяхте много полезни.  bouquet
Minilini, не се притснявай за качването на килограми, като съм писала неведнъж оперирана съм ноември и изобщо не съм качила след операцията. Дори нямам повишен апетит към сладкото, мисля че всичко си е индивидуално. Спокойно важното, е че всичко е наред.

# 426
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Нещо не ми е много ясно това с биопсията. Докторката при която ходих каза че няма смисъл да се прави биопсия понеже възела може да се възпали и осен това не е надеждно, в смисъл че там от където се взима материал може клетките да са доброкачествени, а на друго място да са злокачествени, особено при по голям възел. Освен това каза че по напипването можело да се разбере дали е злокачествен  newsm12. За мен най сигурно си е като се махне и се изследва, не че изгарям от желание да се оперирам, но ми изглежда най сигурно.

# 427
Alex,напипване....то гефрира е ненадежден,какво остава за напипването.Да,биопсията също може да даде фалшив резултат.За опитен хирург не е трудно определи вида на находката,но най-сигурния начин за установяване на диагнозата е хистологията.
minilini ,колкото до килограмите-индивидуално е.Аз пълнея от нерви и стрес,при повечето жени е обратното.Така е и с еутирокса,а и когато хормоните са в норма е малка вероятността да напълнееш.Важно е да си здрава,на останалото ще му се намери цаката spoko
Момичета Hug

# 428
 Здравейте отново .Simple Smile Благодаря за отговора. Искам да попитам дали някой е правил биопсия преди операцията. Колко време се остава в болница? Опитах да питам, но ми казаха, че много съм питала. Аз все пак имам деца и трябва да се подготвя, но отношението в болниците е под всякаква критика. Къде се прави TAB, защото доцентът каза да отида в майчин дом. Какво трябва да си нося?   newsm78
 Хайде желая на всички ви топли моменти в това студено време  bouquet

# 429
 Здравейте момичета.Отдавна не съм писала,от старата група май все по рядко влизаме тук.
да се похваля,вече спрях метизола,всичко ми е в норма,та по този повод-Black Pearlаз с половин жлеза бях с хиперфункция...така че всичко е възможно..много странно..аз бях шокирана в началото,но нещата се наместиха ..
 Прекрасен ден от мен.  bouquet

# 430
Здравейте отново .Simple Smile Благодаря за отговора. Искам да попитам дали някой е правил биопсия преди операцията. Колко време се остава в болница? Опитах да питам, но ми казаха, че много съм питала. Аз все пак имам деца и трябва да се подготвя, но отношението в болниците е под всякаква критика. Къде се прави TAB, защото доцентът каза да отида в майчин дом. Какво трябва да си нося?   newsm78
 Хайде желая на всички ви топли моменти в това студено време  bouquet
Светлана, ще говоря по спомен от прочетени мнения.
Момичета са споделяли, че 3 дена се остава за биопсия в болница. Споделяли са и суми от порядък на 200 лв.
Във Варна, моят доктор прави биопсията за 30 мин, ставаш, взимаш си материала и го носиш за изследване в една лаборатория и до вечерта е готов. Вика пациентите за биопсия обедно време, те сами си носят материала за изследване и до вечерта е готов. Няма престой, няма нищо.
Биопсия 50 лв, изследване на материала 30 лв.
Освен да се интересуваш за ендокринолог, който прави биопсии без да се лежи в болница.
За тези, които лежат в болница не знам касата дали им поема биопсията, но съм чела за някакви суми от порядъка на 200 лв. За какво са - нямам идея. А може и да струва толкова, ако е без здравна каса.
Аз лично не съм чувала за биопсия да се поема от касата.

# 431
Имам въпрос към тези,които са оперирани от щитовидната жлеза.Предстои ми операция в ВМА при др.Григор Григоров,може ли да споделите ако той ви е оперирал какви са впечатленията ви и въобще от екипа там ,БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 432
Относно цената на биопсията от ендокринологията в Майчин дом ми казаха 285лв., но платено. Иначе по здравна каса е безплатно, но нищо друго не ми казаха. newsm78И затова исках малко повече инфо.
 Благодаря на всички за споделените им преживявания, това помага на нас, които сме нови със заболяванията на ЩЖ.  Hug

# 433
Относно цената на биопсията от ендокринологията в Майчин дом ми казаха 285лв., но платено. Иначе по здравна каса е безплатно, но нищо друго не ми казаха. newsm78И затова исках малко повече инфо.
 Благодаря на всички за споделените им преживявания, това помага на нас, които сме нови със заболяванията на ЩЖ.  Hug
Щом е безплатно - това е добре. Мисля, че около 3 дена трябва да останеш в болницата. Нали минимума е 3 дена, освен ако не е в еднодневна хирургия манипулацията или операцията.
Правят биопсията и стоиш 3 дена там. Може и да не съм права, но така съм чувала.

# 434
  • София
Момичета, моля препоръчайте лекар за ТАБ в Майчин дом. Доц. Пандев спомена името на някаква жена, но ми изскочи от главата.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт