Операция на щитовидната жлеза - 8

• 139 798
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • в полите на Балкана
Брагодаря ви, момичета.
Предполагам, че ще го оперира още в понеделник. Разговаряха по тел. много пъти през седмицата, изследванията са му готови. Казал му е в понеделник в 7,30 гладен, жаден да е там. Беше му дал списък с това, което трябва да направи и още един с нещата, които ще са му необходими за престоя. Трябва пижама с копчета на горнището, мокри и сухи кърпи бутилка с вода и сламка. Приготвила съм всичко.Да сложа водата, сламките и кърпите в отделна торбичка ли?

# 616
  • при моите деца .....
мамаРаче, сега се сетих - чорапи да си сложи в торбичката за реанимация....
Често ти е студено на краката сред упойка.....
Също може и нещо за гърло... хапчета.... ако евентуално го дразни от тръбата....
Няма от какво да се притесняваш....
Аз лично се възстанових бързо.

# 617
  • в полите на Балкана
Боби, добре, че каза за чорапи. Не се бях сетила.

# 618
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на всички,получих дата за операция при проф.Д-р Пандев на 04.02.2014 в еднодневнахирургия в ИСУЛ . Доки ме вика 03.02. на предоперационна консултация с всички изследвания и направление номер 7 от личен лекар . Искам да ви питам къде в Софиа мога да си пусна изследвания за : кръвна картина ,  Hb, Ht, Er, Leuc, Thr, SUE,Biochimia: Glucosae, Urea, Kreatinin, Ca, P, K, Na ,INR, prothrombin index . Ще си плаштам всичко така че , ако има някоя лаборатория която да ги прави с някакви намаления ще ви бъда много,ама много благодарна . Знаете ли дали ще мога в деня на операцията да се прибера в нас ? Задавам толкова въпроси защото неживея в БГ , а и съм от провинцията в полите на балкана. В главата ми хаос и ме е малко шубе , но ако се сетя нещо друго пак ще питам , дано не ми се сърдите за дългия пост и многото въпроси . Blush

# 619
Да,отделна торбичка.Сестрата ги оставя на шкафчето до леглото.След като го искат гладен и жаден вероятно ще го оперират още в понеделник,което всъщност е най-добрия вариант.Чакането не е приятно.

# 620
Привет,Angeli777 Simple Smile
Въпросните изследвания можеш да пуснеш във всяка една лаборатория в София,но такава с намаление не знам.
Изписването-според преценката му.Възможно е да те изпише още същият ден или в краен случай да те задържи само една нощ.
Шубето е с едни огромни,ококорени очища,но ако се върнеш и прочетеш постовете назад ще разбереш,че място за него няма:)
Пиши и питай,когато има яснота е една идея по-леко.

# 621
Angeli777 , по принцип показателите, които ти иска докторът за изследване не са скъпи.
Във Варна има пакети за някои изследвания, но за София не знам.
ПКК с 22 показателя + СУЕ пускам за общо 5 лв. СУЕ самостоятелно е около 2 лв. Биохимия - всеки показател по около 2, максимум 3 лв. При нас УРЕЯ е 2 лв, Креатинин е 3 лв, но ако пускаш двете е общо 3 лв. Ca, P, K, Na, тук са по 2 лв. Протромбиново време - 3 лв.
Груба сметка - около 20 лв да излязат всички. Но пък не знам цените в софийските лаборатории.Сметката е по цени в известна варненска лаборатория.

Успех ти пожелавам. В най-добрите ръце си. Simple Smile

# 622
Здравейте на всички,получих дата за операция при проф.Д-р Пандев на 04.02.2014 в еднодневнахирургия в ИСУЛ . Доки ме вика 03.02. на предоперационна консултация с всички изследвания и направление номер 7 от личен лекар . Искам да ви питам къде в Софиа мога да си пусна изследвания за : кръвна картина ,  Hb, Ht, Er, Leuc, Thr, SUE,Biochimia: Glucosae, Urea, Kreatinin, Ca, P, K, Na ,INR, prothrombin index . Ще си плаштам всичко така че , ако има някоя лаборатория която да ги прави с някакви намаления ще ви бъда много,ама много благодарна . Знаете ли дали ще мога в деня на операцията да се прибера в нас ? Задавам толкова въпроси защото неживея в БГ , а и съм от провинцията в полите на балкана. В главата ми хаос и ме е малко шубе , но ако се сетя нещо друго пак ще питам , дано не ми се сърдите за дългия пост и многото въпроси . Blush

Angeli777 дойде ли време за операцията.Стискам палци,всичко ще е наред.Относно изселдванията когато аз трябжаве да пускам,доц.Сечанов ми ги издиктува по телефона.Всичко това което си описала,но на мен ми искаха и ХИВ и Васерман и ТСХ мисля.Нямах направления и всичко си платих-в Бургас ми излезе около 70лв.Не попитах за такива пакети.
Успех от мен.  bouquet

# 623
Здравейте дами!
Предстои ми операция на щитовидна жлеза - Базедова болест - след 7-годишно медикаментозно лечение.Прочетох почти всичко и разбрах, че повечето сте оперирани от доц. Сечанов и доц. Пандев.
    Имам въпрос - Кого да избера от двамата? - плюсове и минуси на интервенциите, които прилагат.
Зная, че за всеки е различно и всеки знае себе си, но вашето мнение е ценно за мен.
Ще ви бъда благодарна ако ми дадете и актуални телефони за връзка с двамата.
Благодаря ви и бъдете здрави!

# 624
Привет момичета!

Прочетох Вашите патила и това ме окуражава и аз да пристъпя към операция. Вече 5 години се боря с жлезата, влизам в ремисия и след 2-3 месеца-тя вече е много активна. Пих какви ли не на химията производни-Пропицил, Метизол, Тирозол и Еутирокс в комбинация, но явно жлезата си е решила, че трябва да си работи с пълна пара.
Наблюдавам се в Ендокринологията в Майчин дом и за сега съм доволна от лекарите там, но при последното ми постъпване през м. декември 2013 год., вече ми споменаха и операция, защото това няма как да продължава вечно да си на подтискащи хормони. Имате ли впечатления от доц.Сечанов? Много ме притеснява както всички Вас самата операция? Бързо ли се възстановихте след това?

# 625
  • в полите на Балкана
Утре е денят. Казали са му, че тел. в реанимация не може да носи.
Ето ценоразписа на една лаборатория в София.
http://bodimed.com/wp-content/uploads/2013/04/PriceList-BG.pdf
и на още една.
http://www.cibalab.com/products.php

# 626
baba-mp3 и Savichh бях с вашия проблем Базедова болест до преди една година,когато се оперирах при доц.Сечанов.Операцията мина много леко,и се въстанових бързо,следоперативния период е по дълъг(става въпрос за влизането на хормоните в норма).Така че не се притеснявайте от нищо,разбира се това не решава проблема с жлезата,тъй като сега съм на подържаща терапия Еутирокс,но няма как-води се следоперативен хипотириодизъм.Премахната ми е 80% от жлезата,но това определя хирурга,според състоянието и в момента.Разбира се може при вас да  не се наложи пиенето на хормон.
Сега се чувствам отлично,е има и минуси,но най-важното за мене,че вече съм бременна и ще ставам мама.До преди това ми бяха забранили да забременявам,заради Пропицила който пиех.Но дори и с този медикамент,след 4 г лечение не успяхме да я вкараме в ремисия тази жлеза.
Имам телефона на доц.Сечанов и мога да го дам на ЛС.Пишете ми там.

# 627
В реанимация на Ендокринологията всички бяхме с телефони.Това със забраната е ново.
На момичетата с предстояща операция-Пандев,по ред причини,които включват освен най-важното и факта,че в Еднодневната хирургия на ИСУЛ няма престой в реанимация,дренаж,конци,системи ит.н.
Момичета.болка няма,възстановяването(където и да се оперирате)е бързо.
Телефоните и мейла на доц.Пандев са на ваше разположение в случай,че решите да се обърнете към него.
Знаете ли освен в Дойче клиник къде другаде преглежда Пандев?

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 21:24 от М Е А

# 628
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте и благодаря на всички за отговорите.М Е А  мен Пандев ме преглежда в Царско село за там имаше свободни часове за прегледи . Адреса мога да ти го напиша на лични,ако искаш.?
Има промяна в плановете за операция преди малко получих е-майл , че ще бъде извън страната и трябва да направим промяна на датата между 22.01-31.01 .Сега ще го умуваме за коя дата.Незнам за колко време стават готови изследванията . Ще се интересувам и ще пиша пак .Лека вечер на всички.

# 629
Благодаря,Angeli777 Simple SmileПиши адреса,за да могат повече от нуждаещите се момичета да имат възможност за преглед.
Не виждам да ти е искал снимка на бял дроб и преглед при УНГ,което всъщност бави изследванията.Кръвните стават още в деня,в който са ти ги направили.
Ти си късметлийка с по-ранната дата,колкото по-бързо толкова по-добре.
Момичета Hug

Общи условия

Активация на акаунт