Операция на щитовидната жлеза - 8

• 139 791
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • в полите на Балкана
На съпруга ми и снимката на бял дроб стана още същия ден. Всичко стана за един ден. Плати около 50лв, като част от изследванията му бяха по каса. Консултация с УНГ, не е правил.

пп притеснена съм  Blush

# 631
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
и аз днес получих e-mail от проф. Пандев че няма да е в БГ до 24.01. И аз чакам за дата, по възможност след 14.02. По назад в темата бях дала инфо къде преглежда доктора, ще го пратя отново, даден е в сайта на ВИОМ /сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза/

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРЕГЛЕД ПРИ ДОЦ. Д-Р РУМЕН ПАНДЕВ дм:

1. МЕД. ЦЕНТЪР „Дойче Клиник”, гр. София,
ул. Стара Планина 10, тел: 02/ 986 04 04,

2. МЕД. ЦЕНТЪР „Св. Благовещение” гр. Банско,
ул. Луи Пастьор 1, тел: 0749/ 88 3 88

3. Мeд.Център „ПРЕВЕНТ” – София
ул.”Здраве” 19
Записване на Teл: +359 2 952 11 11

4. EURO-VITA CLINIC, 1415 София,
ул. „Околовръстен път” 72,

Комплекс Царско Село
тел: 02/ 444 44 24
вторник от 15.00ч

Аз също бях на преглед в Царско село.
Момичета, да ви попитам направления за изследванията необходими за операцията от личния лекар ли се взимат или трябва направление от личния лекар за ендокринолог и тогава той да ти даде направления за изследванията?
Мама Раче, стискам палци операцията на съпруга ти да мине леко и бързо да се възстанови  Hug

# 632
мамаРаче,всичко ще бъде наред:)
Alex 308 ,благодаря за информацията:)
Направление за изследванията взех от личен лекар,включително и талона за хоспитализация.

# 633
  • в полите на Балкана
Имам sms, всичко е ок. Олекна ми.   Благодаря ви за подкрепата   bouquet

# 634
здравейте, писах преди имам насрочена дата за операция за 20 януари, тиреоглобулина ми е 26 , а днеска получих резултатите от германия за калцитонин- резултата  е 0,80 pmol/l  някой може ли да ми каже какво означава това все още съм в чуденка за операцията и ако всичко е наред се чудя дали да не я отложа, дайте ми съвет...

# 635
rusanka_a,добри са ти резултатите:)
Тиреоглобулина е от 0 до 78,а калцитонина от 0 до 5.Двете стойности са ти на долна граница,което е чудесно:)Поздравления!
Съвет за операцията не мога да ти дам,това решава хирурга ти.Факта,че двата маркера са ти в норма изобщо не значи,че операцията е излишна,просто отхвърля варианта за злокачественост.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 17:56 от М Е А

# 636
  • гр.Гоце Делчев
мама Раче, радвам се,че операцията на съпруга ти е минала успешно,желая му бързо възстановяване.rusanka_a аз съм оперирана преди доста години и на мен всичко и хормоните ми бяха наред,но вместо да ги мисля възлите се оперирах и не съжалявам,защото е отстранен почти десният ми лоб,но и до днес не пия хапчета,но ти си решаваш никой не може да ти даде съвет как да постъпиш.Момичета  Hug

# 637
меа, рери1963 благодаря за бързите отговори,за мене е важно да чуя мнение на някой който е опериран ,но се радвам ,че няма нещо лошо защото все казват че възлите са стари,аз имам и в двата лоба и какво ли не ми мина през ума, но и аз мисля че е подобре да се оттърва от тях...

# 638
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте ,
сега се прибирам от работа и неможах по-рано да пиша ,Alex 308 е написала всички адреси и ме е изпреварила ,за снимка ме вика един ден преди операцията и УНГ .Датата ми е определена още през ноември.Първо беше за 04.02.2014 след това я промени за 30.01 или 31.01,а днес сутринта в 06:30 ч.получих е-mail за нова дата на операцията , ОП ще е на  28.01-29.01 . Пандев ще отсъства от страната от 30.01.2014 .Ще се върне на работа след 25.02.2014. Малко ще ми е натоварено,защото се принирам в БГ на 22.01 вечерта късно и ще си търся личен лекар да ми даде направление номер 7 и лаборатория в Стара Загора да си пускам изследвания . Прегръдки от мен и лека,че съм утре пак на работа.Сега трябва да отработвам четери седмици които ще съм в БГ. Hug Hug Hug

# 639
  • София
Здравейте, случайно онзи ден си пусках хормони на щитовидната жлеза. Показаха много ниско ТСХ и високи ФТ-а. Днес бях при Начев в Майчин дом, постави диагноза базедова болест / оказа се,че и майка ми и 2-те ми баби имали/ и възел 20/15/16 в десния лоб. Аз искам да забременявам отново, препоръчаха ми сваляне на хормоните с Метизол и после операция, вероятно след около 5-6 месеца. Въпроса ми е дали действително се налага? Попрочетох от тук оттам и честно казано съм уплашена, неизвестното ме плаши, наистина ли мога да си загубя гласа, аз така и така заеквам, ама без глас... Mr. Green Може ли някой да ми опише горе-долу как протича операцията, как се чувствахте след това, какво следва след нея, лесно ли се забременява... не знам, каквото се сетите?
Благодаря, че ви има. Hug Успех на всички ви и хубави резултати.

# 640
Здравейте, случайно онзи ден си пусках хормони на щитовидната жлеза. Показаха много ниско ТСХ и високи ФТ-а. Днес бях при Начев в Майчин дом, постави диагноза базедова болест / оказа се,че и майка ми и 2-те ми баби имали/ и възел 20/15/16 в десния лоб. Аз искам да забременявам отново, препоръчаха ми сваляне на хормоните с Метизол и после операция, вероятно след около 5-6 месеца. Въпроса ми е дали действително се налага? Попрочетох от тук оттам и честно казано съм уплашена, неизвестното ме плаши, наистина ли мога да си загубя гласа, аз така и така заеквам, ама без глас... Mr. Green Може ли някой да ми опише горе-долу как протича операцията, как се чувствахте след това, какво следва след нея, лесно ли се забременява... не знам, каквото се сетите?
Благодаря, че ви има. Hug Успех на всички ви и хубави резултати.

Здравей,аз съм оперирана преди една година от Базедова.Точно заради това,че исках да забременявам.След 4г.неуспешно лечение,се реших,не успях да влезна в ремисия.
Операцията е много лека,няма страшно да си загубиш гласа ако си придобър хирург.Веднага след операцията се обадих на майка ми да и кажа че всичко е ОК.По скоро гласа ми беше дрезгав от интубирането с тръбата.Възстановяването е бързо,хормоните влизат в норма след около 2-3м(аз съмна Еутирокс)Но зависи ти може и да не пиеш хормони.При всеки е различно.Не съм напълняла изобщо,даже отслабнах,по време на Базеда,бях много подпухнала.Забременях без проблем,от първия път.За това много се притеснявах,тъй като чувах от некомпетентни хора,че можело и да не стане.
Успех ти пожелавам.И ако те интересува нещо питай!!!!

# 641
Здраве на всички!
Току-що се регистрирах във форума и моля да ме извините, ако нарушавам някакви правила.
Опитах се да изчета внимателно темите, но не успях чак всички и затова искам да попитам
Някой от вас правил ли е операция на щитовидната жлеза в Плевен? Може ли да дадете съвет за добър хирург?
Аз боледувам от тиреотоксикоза от 2002 г., през цялото време съм на пропицил/метизол/, но постоянно получавам рецидиви и за капак получих и тахиаритмия. Мисля, че повече няма какво да чакам и въпреки, че жлезата не е увеличена (е съвсем малко) трябва да я оперирам.
Ще се радвам, ако някой отговори относно лекар в Плевен.

# 642
Здравете .Аз съм от Плевен и съм оперирана от др Рабчев в Авес медика ..При него става със записване защото няма места .Препоръмвам го -много внимателен   доктор .

# 643
  • София
Благодаря Катрин77, успя да ме успокоиш и интуитивно си ми дала и други отговори. Аз ще бъда в Майчин дом, според Начев там имало 2-ма най-добри. Предполагам сте избирали екип?
Цялата ли жлеза махат и може ли да съм с маска, а не с маркуч в гърлото? Не знам защо, но изпитвам страх май повече от пълната упойка.
На теб браво и успешна бременност и здраво бебче по термин. Hug

# 644
Благодаря, Densii, ще попитам за този доктор. Ще се радвам ако има и други мнения.

Общи условия

Активация на акаунт