Операция на щитовидната жлеза - 8

• 138 845
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Така е по принцип, обаче не и когато плащаш 200лв и стоиш 2-3 дни в болницата. Мога да се обзаложа какво ще каже лекарят - "Всичко е наред, няма злокачествено обр-не, функцията ти е нормална, НО аз препоръчвам операция, щото не се знае..... ако не сега то през есента... "
Ако има съмнение за злокачествено - не може ли да се направи някакъв маркер?
Според мен това е ненужно. И моите възли бяха хипоехогенни (не че имам представа какво е това) и ме оперираха без биопсия, сега съм си в идеално здраве (  Praynig ) без да пия грам лекарство вече почти 2 години.
Дано всичко да е наред, но си имайте едно наум с лекарите все пак, освен за слава работят и за пари.

# 226
dori4on ,биопсията не е болезнена.
prosto taka ,моят съвет-Пандев.Добър специалист,модерна техника,мониторинг на гласов нерв,добри условия за пребиваване в Еднодневната,никаква реанимация,дренажи и подобни*екстри*Няма нищо страшно нито в операцията,нито във възстановителния период след това.В случай,че се ориентираш към него ще ти дам координатите му-телефон и мейл.
Момичета Hug

Благодаря. Да, моля те, изпрати ми координатите. При мен операцията е наложителна, тъй като е голямо,въпросът е при кой да се оперирам. А Пандев колко взима за операцията? Че и това трябва да предвидя?
Бъдете здрави  Simple Smile

# 227

Моят съвет - избери Пандев или Сечанов и колегите им в ИСУЛ и Майчин дом.
далеч от МА  Naughty

Споко и успех Simple Smile не е страшно!
[/quote]

Благодаря за отговора Simple Smile

Защо такива отзиви за МА?

# 228
Защото в МА са алчни дребни търговци  Confused Официално там е безплатно, нищо не се плаща и т.н. така ще ти кажат- гарантирано. Само че, ако не платиш ще ти сложат гадна упойка, ще оперират през пръсти и т.н. Цитирам лекаря който ме оперира, който пък цитира анестезиолога - "като са стиснати и не плащат - ще ги боли." Сигурна съм че има много които са добре след операция там, но след това което видях и чух там - не мерси. Аз наивната глупачка не знаех че трябва да платя преди, мислех че е след операцията.... и понеже съм глупава чаках да ме оперират 4 дни, уж нямаше място... та един възел ми беше "пропуснат", най-големия и още си е в мен... въпреки това ми взеха "благодарността" с радост..... Пак съм късметлийка, че съм добре и нямам проблеми  Praynig
В ИСУЛ и в Майчин дом е скъпо, но поне законно скъпо.

# 229
Доколкото разбирам при Пандев възстановяването е по-лесно и бързо, естествено всичко е индивидуално все пак.
Уплашена съм не толкова от самата операция, колкото от това как ще съм след това и то в бъдеще. Гледам си детето сама, а то е малко. Ще успея ли да бъда същия енергичен човек - ето това ме плаши. Няма как да не пазарувам, да не нося и т.н. Почти няма на кого да разчитам за помощ.
А колко все пак взима Пандев. Някой оперирал ли се е скоро при него.

Simple Smile

# 230
Prosto taka, не се плаши, наистина това да не лежиш в реанимация и без дренаж си е цяло щастие. Аз например в деня след изписването бях на парти, но забрави да вдигаш детето и тубите с вода поне 2 седмици. Моята операция беше на 20.02.13, дадох 900+ 250 следоперативен контрол. Диагнозата ми е злокачествено образувание. Познавам момичета само с Базед или струма нодоза, които са платили около 900, не знам какво значение има това

A защо Пандев ли - освен бързото възстановяване, той все пак се оказа единствения лекар, който ме погледна смело в очите, има доблестта да ми каже какво може да се очаква, но едва ли и се оказа точно така.Докато чаках хистологията бях умряла от страх, но той не ми спести какво може да е.Слава богу - оказа се както предположи.Освен това работи в екип с Хаджиева, която пък е единствения както се изказват лекарите от моя край специалист в това "сложно ендокринно заболяване".Аз съм от провинциален град, мотах се по лекари, които не можеха да кажат подутината лимфен възел, сливица или слюнчена жлеза е, като видеха хистологията и "грозната" думичка злокачествено вдигаха рамене и ми казваха:"Много си сложна за нас".Плашеха ме.Този човек ми даде надежда и единственото,което мога да правя оттук натам е да му благодаря!Тъй като все пак съм си Тома неверни, взех препаратите и ги носих на още двамна патолози, но единственото, което направиха е да ме наплашат и да се чудят кой пък е този лекар дето си пише епикризите на английски??Човека има апаратура,за която другите могат само да мечтаят, та моят съвет е - ако все пак изскочи нещо "непредвидено" - няма страшно, просто му се довери и смело напред  Hug Hug Hug

ПП. Доста път извървях докато напиша това, за което благодаря на момичетата в този форум и най-вече на М Е А   bouquet Hug

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 21:37 от az_alexa

# 231
 Simple Smile благодаря, обнадежди ме.
Ще се консултирам с Пандев и от написаното от вас май клоня най-много към него. А след операцията дали ще има нужда някой да се грижи за мен или ще мога и сама? Живея само с детето, а то е при баща си и ще остане там докато се възстановя.
Сигурно ви звучат глупаво въпросите ми, но след няколко нощи пълни с "детето ми ще остане без майка", сега преминах на "няма да съм годна за нищо, камо ли да се грижа за него адекватно" Sad

# 232
Simple Smile благодаря, обнадежди ме.
Ще се консултирам с Пандев и от написаното от вас май клоня най-много към него. А след операцията дали ще има нужда някой да се грижи за мен или ще мога и сама? Живея само с детето, а то е при баща си и ще остане там докато се възстановя.
Сигурно ви звучат глупаво въпросите ми, но след няколко нощи пълни с "детето ми ще остане без майка", сега преминах на "няма да съм годна за нищо, камо ли да се грижа за него адекватно" Sad

Няма такива филми Laughing LaughingИска ти се някой да се грижи за теб, но.....няма да имаш нужда.Може би първия път като се къпеш, но ако си купиш хирургични лепенки, които не пропускат вода си бомба Hug HugНяма страшно, ще си страхотна майка, сигурна съм Hug Hug

# 233
Страхотни сте Simple Smile Толкова позитивни и уверени Hug
При мен нещата доста се натупаха и може би затова съм в такова психично състояние. Днес се навършва 1 година откакто мама почина от рак на гърдата и може би затова, а и защото не съм си виждала детето от 3 седмици, ме карат да се чувствам толкова зле и негативно.
Но сега наистина се "оптимизирах" Simple Smile Не може все лошо да има, нали?
Продължавайте все така момичета. Вдъхвате много кураж Hug

# 234
  • София
prosto taka, не се тревожи за нищо, всичко ще е наред. HugМожеш да питаш за всичко тук, момичетата са страхотни и винаги отговарят.
Ако се върнеш назад в моите постове и видиш какви въпроси съм задвала ще умреш от смях.. , но така е неизвестното плаши..
Успех!

П.П Съжалявм за загубата ти..

# 235
Така е по принцип, обаче не и когато плащаш 200лв и стоиш 2-3 дни в болницата. Мога да се обзаложа какво ще каже лекарят - "Всичко е наред, няма злокачествено обр-не, функцията ти е нормална, НО аз препоръчвам операция, щото не се знае..... ако не сега то през есента... "
Ако има съмнение за злокачествено - не може ли да се направи някакъв маркер?
Според мен това е ненужно. И моите възли бяха хипоехогенни (не че имам представа какво е това) и ме оперираха без биопсия, сега съм си в идеално здраве (  Praynig ) без да пия грам лекарство вече почти 2 години.
Дано всичко да е наред, но си имайте едно наум с лекарите все пак, освен за слава работят и за пари.

Фри,аз също се колебаех дали да правя биопсия,и 200 лв. наистина ще ме затруднят,тъй като в момента съм без работа.И честно все още се двоумя,макар че имам записан час за понеделник.
Колкото за  маркерите за последно ги правих миналото лято.Но те са общи за цялото тяло.Правя ги за гърдата тъй като и там съм оперирана и имам ново образование.Попитах за маркери на щитовидна жлеза и лаборантката звъня дори в здравна каса и се оказа ,че такива няма.Може би това е причината да се правят биопсии.А моята първа операция също беше без биопсия ,и аз живях нормално 6 год..но всичко започна отначало.Ако знаете колко  ми е омръзнало всичкото това ходене по лекари.Идва ми да спра всичко и каквото ще да става.

# 236
Алекса   202uu и....благодаря Hug
prosto taka ,тези операции нямат общо с останалите.Сложни са,но възстановяването е бързо.Няма да имаш нужда нито от придружител нито от обгрижване.Няма да си същият човек,просто защото това ще бъде зад гърба ти CrazyКолкото до сумата-не е малка,но всяка стотинка си заслужава.В Ендокринологията става въпрос за същата такава,но приликата свършва до тук.
Гелика, тревожа се за теб Weary едно редче,а? newsm51 newsm51

# 237
dori4on, има маркери за щитовидната жлеза и те са два-калцитонин и тиреоглобулин.Друг е въпроса,че не се поемат от здравната каса.
Сама знаеш,че не можеш да се откажеш,събираш се и продължаваш напред.Преминах през 4 тежки операции,живея с болката от загуба на дете,но нито за миг не съм мислила да се предавам.Трудно е,но ние жените сме твърдо и силно*племе*
Калцитонина е показателен за медулара,а стимулационният-недвусмислен.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 23:46 от М Е А

# 238
dori4on, има маркери за щитовидната жлеза и те са два-калцитонин и тиреоглобулин.Друг е въпроса,че не се поемат от здравната каса.

И освен това са абсолютно непоказателни за ранен скрининг, тъй като и здравите клетки на щитовидната жлеза произвеждат тиреоглобулин специално. Чувствителен маркер са само след операция и проведено лечение за евентуален рецидив

# 239
  • при моите деца .....
Честит празник, момичета!  bg

Общи условия

Активация на акаунт