СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 72 192
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, за пръв път пиша тук. Моето дете е родено на 02 януари 2011 година. Искаме да канидастваме за градина с набор 2010 година, но процедурата за такова кандидастване ми се вижда доста сложна. Има ли някой, който се е сблъсквал с този проблем и въобще детето ще има ли шанс да го приемат в градина. Не можах да намеря във форума дали е обсъждана тази тема.

# 256
Аз имам същото питане. Детето е родено януари 2010 и ще участва в класиране за 1 група, а аз искам с набор 2009 направо за 2 група. Някой знае ли как може да стане?

# 257
  • София
Почти нямате шанс. Ще ви разрешат чак през септември, когато местата ще са свършили. Но и е разбираемо, децата от набор 2010 са много и ще ги ощетите.

Кандидатствайте за ясла сега, а ако не ви приемат, опитайте за градина.

# 258
  • София
За първи път се сблъсквам с тази система, четох доста коментари. Незнам това дали е коментирано вече, но съм меко казано възмутена
 за СК7. Деца-полусираци – 3 т.  както и за К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.
как може да се дават равен брой точки  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked и изобщо това да са  някакви си бонус точки.... Нашия случай е такъв-детето има само татко, точките които събрахме за 10 за първо желание
На първо класиране децата по социални и общи критерии са на различни опашки, така че няма да имате проблем с приема.  Peace

# 259
Аз имам това желание, защото мисля, че детето ми е доста добре развито за възрастта си и е годно за градина ( по моя преценка), и на ясла трябва да тръгне с доста по-малки от него. До сега сме били на частна ясла. А защо въобще дават такава възможност за януарските деца, като е ясно, че нямат шанс  Simple Smile

# 260
За първи път се сблъсквам с тази система, четох доста коментари. Незнам това дали е коментирано вече, но съм меко казано възмутена
 за СК7. Деца-полусираци – 3 т.  както и за К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.
как може да се дават равен брой точки  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked и изобщо това да са  някакви си бонус точки.... Нашия случай е такъв-детето има само татко, точките които събрахме за 10 за първо желание
На първо класиране децата по социални и общи критерии са на различни опашки, така че няма да имате проблем с приема.  Peace
И аз не мога да го проумея все още. Нека му дадат, че има роднини  ситемата, ама не и по 1т. за вески работещ родител...защото дете полу-сирак на практика може да получи само една точка за работещ родител. А е по-логично да има повече предимство в случая.

# 261
  • София
bevka , защото ние сме си го поискали. Ако няма толкова много деца, ще остават места и за януарчетата. Същото е и с точката за ясленчета, ако не бяха толкова много (ходещи фиктивно или не ), щеше да има места и за децата с по 8т.

В една група има деца, родени в разлчини месеци и винаги има разлика. Така че дали детето ти ще е сред най-големите или сред най-малките, все тая, сред деца ще е. Важното е да го приемат.

# 262

Дано е така, защото само се прехвърля по баби и дядовци

# 263
Същото е и с точката за ясленчета, ако не бяха толкова много (ходещи фиктивно или не ), щеше да има места и за децата с по 8т.

Не знам дали ясленчетата ходят фиктивно или реално посещават ДЯ, но тази година за пръв път виждам в моя район (Слатина) детски градини, в които ясленчтата ще се въртят на лотария.

# 264
  • София
wild poppy , във Веселините ясленчетата бяха на лоратия и предните години  Peace 168-ма също е на голяма почит.
За останалите - 183-та, 54-та, 61-во, 67-мо (тук зависи от пуснатите места, имаше година с малко повечко места - към 35 места) - децата с 8т са на лотария.

# 265
wild poppy , във Веселините ясленчетата бяха на лоратия и предните години  Peace 168-ма също е на голяма почит.
За останалите - 183-та, 54-та, 61-во, 67-мо (тук зависи от пуснатите места, имаше година с малко повечко места - към 35 места) - децата с 8т са на лотария.

Явно чак сега ми прави такова впечатление. И то, защото сега във Веселините са почти два пъти повече от местата. А и 168-мо също последните поне 2 години влизат по няколко деца с 8.3 т., за тази - гледам няма шанс дори за всички с точка от яслата.

# 266
  • София
За ясленчетата трябваше технологично време за да се организират родителите им за фиктивно посещаване. В момента има ясли, в които има по 45 ясленчета в група, вярвате ли, че всички ходят?

Но има светлина в тунела, ако сега родите, няма да имате проблеми за ясла. Децата понамалят всяка година.

# 267
  • София
Здравейте и запис и от мен , някой може ли да ми каже какво значи термина "опашка" ?
Благодаря

# 268
  • София
Здравейте и запис и от мен , някой може ли да ми каже какво значи термина "опашка" ?
Благодаря

В случая е брой деца, подредени по даден критерий в общ списък. За първата стъпка на първо класиране - социални и общи критерии.

# 269
  • София
А защо Дървеница влиза в район Студентски , всички от студентски идват при нас , а ние ходим там ,сега тук има най-малко обявени свободни места и ние , който ходихме на ясла сега нямаме никакъв шанс за градина и ще останем извън класацията - това е много тъпо една година си ходил после две не и така докато стане задължителна и станем на 5 .

Общи условия

Активация на акаунт