РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

• 189 080
  • 479
  •   1
Отговори
# 465
Търся рецепта за паниран карфиол и броколи, моля...
https://www.supichka.com/рецепта/292/паниран-карфиол
Тази панировка не е само за карфиол , а и за всякакви други зеленчуци

# 466
Благодаря , гледах я тази рецепта, но се чудя дали зеленчуците да ги варя 5 мин. Или само да ги бланширам?

# 467
Иска да се посвари карфиолът, иначе ще ти хрупа доста. Броколите по-малко искат но пак нама да се сготвят за времето което иска панировката.
За такова нещо поне аз бих ги сложила на пара а не да са потопени във водата, стоят ми наквасени после ако ги сваря нормално. Или даже в микровълновата съм ги мятала за няколко минути, без никаква течност. За който ползва такава, това е най-лесният вариант.

# 468
Карфиолът го варя в добре овкусен бульон преди да го панирам, иначе ми е блудкав.

# 469
Здравейте,
Дали някои може да помогне с насоки за супа топчета от Хепи? Вкусът й е различен от всички места, на които съм си взимала такава супа.

# 470
Може да посварите карфиола на пара.

# 471
  • In transit
Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2020/12/cotolette-di-cavolfiore-al-forno.html

# 472

И от мен една рецепта.

Става наистина разкошен. Няма предварителна термична обработка на карфиола. Панировката дълго остава хрупкава, ако не се залее със соса. Сосът не е задължителен или може да замените с такъв по ваш вкус.

Понеже съм извадила рецептата, направо я публиквам

Паниран карфиол
400 гр карфиол на розички
Панировка:
1 ч. брашно
¼ ч. царевично брашно
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч. ледена вода
Сос:
2 с.л. сусамово олио
2 ч.л. пресован чесън
2 с.л. кафява захар
1 с.л. мед
¼ ч. мирин
1/3 ч. соев сос
2 с.л. вода
лют пипер или паста от люти чушки на вкус, запечен бял и черен сусам
За соса смесете всичко без сусама, разбъркайте добре и варете 3-4 мин. или докато се редуцира.
Смесете сухите съставки за панировката, разбъркайте и добавете водата. Сложете вътре розичките карфиол да се покрият добре с панировката. Изпържете ги в маслена баня до златисто. Извадете в купа и ги залейте със соса. Сервирате ги поръсени със сусам и нарязани листа от пресен лук.

# 473
Благодаря много на всички за рецептите и насоките за паниране!

# 474
  • При децата ми
Карфиолът го варя в добре овкусен бульон преди да го панирам, иначе ми е блудкав.

Бульона как го приготвяте?

# 475

Бульона как го приготвяте?

Варя зеленчуци със сол и подправки (моркови, картофи, лук, целина, чушки, изобщо каквото имам) или ползвам готов течен (в някои големи магазини го има, в едни картонени кутии като сок).

# 476
Търся рецепта за царска туршия, без аспирин, без консерванти.

# 477
  • Русе
Скрит текст:
Търся рецепта за царска туршия, без аспирин, без консерванти.

В коментарите към рецептата е посочено за варианти без аспирин.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html

# 478
Карфиол правя вече само на фраера, леко овкусен и омазнен, става много по- лек и вкусен, с чеснов сос е топ

# 479
  • София
Карфиол правя вече само на фраера, леко овкусен и омазнен, става много по- лек и вкусен, с чеснов сос е топ
Аз така съм пекла на фурна....и после сама си изядох половината тава, точно защото е лек. Панираният ме нахранва повече и остава и за другите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт