РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 176 040
  • 419
  •   1
Отговори
# 405
  • Г. О.
  • Мнения: 1 982
Mikkey, сега проверих картинката по менюто им в интернет. Не са точно тези, излъгала съм се. Пак бяха такива мазнички. Ето ги:

Извинявайте. Дали ще станат по предложения от вас начин? То не пречи да се пробват рецептите и на трима ви, всъщност. За тези беше много характерно, че имат опушен вкус.

# 406
  • In transit
  • Мнения: 14 162
Mikkey, сега проверих картинката по менюто им в интернет. Не са точно тези, излъгала съм се. Пак бяха такива мазнички. Ето ги:
Скрит текст:
Извинявайте. Дали ще станат по предложения от вас начин? То не пречи да се пробват рецептите и на трима ви, всъщност. За тези беше много характерно, че имат опушен вкус.
Да, ще станат, точно в такава форма ги правих преди месец, ето как изглеждат в описаната по-горе от мен рецепта.

Може да прескочиш сухите подправки, само сол, пармезан, пушен червен пипер, черен пипер и малко галета, за хрупкавост.

# 407
  • София
  • Мнения: 2 267
Скрит текст:
Mikkey, сега проверих картинката по менюто им в интернет. Не са точно тези, излъгала съм се. Пак бяха такива мазнички. Ето ги:

Извинявайте. Дали ще станат по предложения от вас начин? То не пречи да се пробват рецептите и на трима ви, всъщност.
За тези беше много характерно, че имат опушен вкус.

Пише, че са със зехтин и ароматни подправки, така че бих заложила на розмарин и мащерка. Те са сред най-често използваните в ресторантите, включително в комбинация. В ароматите и на двете има лек отенък на тамян, а мащерката дори се нарича „тамян“ на някои езици. Иначе, вкус на опушено може да се придаде с пушен червен пипер и/или уорчестърширски сос.

# 408
  • In transit
  • Мнения: 14 162
Скрит текст:
Скрит текст:
Mikkey, сега проверих картинката по менюто им в интернет. Не са точно тези, излъгала съм се. Пак бяха такива мазнички. Ето ги:

Извинявайте. Дали ще станат по предложения от вас начин? То не пречи да се пробват рецептите и на трима ви, всъщност.
За тези беше много характерно, че имат опушен вкус.

Пише, че са със зехтин и ароматни подправки, така че бих заложила на розмарин и мащерка. Те са сред най-често използваните в ресторантите, включително в комбинация. В ароматите и на двете има лек отенък на тамян, а мащерката дори се нарича „тамян“ на някои езици. Иначе, вкус на опушено може да се придаде с пушен червен пипер и/или уорчестърширски сос.
Не бъркайте нещата. Научното име на мащерката е тимус вулгарис Thymus vulgaris, което няма нищо общо с тамян. Тамян е ароматна смола от дървото Босвелия, като е познато и с това си име.

# 409
  • София
  • Мнения: 2 267
Не бъркайте нещата. Научното име на мащерката е тимус вулгарис Thymus vulgaris, което няма нищо общо с тамян. Тамян е ароматна смола от дървото Босвелия, като е познато и с това си име.

Всичко това е вярно, но научното име на мащерката е взето от разговорното ѝ название - „Thymum“. То от своя страна е заемка от старогръцки и някои езиковеди го свързват именно с „тамян“. Има и други растения с имена, производни на „тамян“, наречени така заради някакво сходство в аромата.

# 410
  • Мнения: 327
Опушеният вкус е твърде вероятно да се дължи на пушен пипер, аз го използвам често в някои ястия, придава чудесен вкус.

# 411
  • София
  • Мнения: 20 710
Според мен е по-сполучливо, ако първо се обработят картофите. Може и в МВ, без вода. Аз така правя пресни картофи, преди да ги пържа, иначе отвътре ми приличат на сварени.
Има техника за хрупкавост - пържат се до полуготовност, отиват в хладилника и после се пържат до готовност. При изстудяването ставало нещо с нишестето, Хестън Блументал го обясняваше някъде.

# 412
  • Мнения: 11
Здравейте! Някой има ли информация за Блек ангъс рулцата от хепи?

# 413
  • In transit
  • Мнения: 14 162
GeriG, в описанието под снимката си пише.

Задушавате или печете телешко месо, накълцвате го, смесвате го с чедър и карамелизиран лук, завивате в триъгълни кори, от турските, по-плътните и печете/ пържите. Смесвате барбекю сос с майонеза и си топите рулцата.
Хубаво е телешкото да се пече /готви на бавен огън за няколко часа (3-4), докато започне да се разпада. За мен тези рулца са бургер с телешко дърпано в кори за баница. Може да сложите малко барбекю сос вътре в плънката (то може и да има, но не съм ги яла) вие ще кажете.

# 414
  • Мнения: 669
Чакам гости от чужбина и искам малко да си приготвя заготовки . Та искам да ви попитам може ли да си приготвя чушките с плънката и да ги замразя за чушки бюрек? Или някакви идеи да ги съхраня за 3--4 дни

# 415
  • София
  • Мнения: 20 710
Всичко може. За 3-4 дни ми се струва, че и без замразяване ще изкарат в хладилника.

# 416
  • Мнения: 2 849
Сега сигурно ще ми се смеете 🫣
Търся рецепта от детската общинска кухня за деца от 1 до 3 години (Варна) 😅
 Супата е млечна. Има фиде, мляко, сирене, настъргано яйце. ...дали не я водеха зърнена...
Помагайте😀🙏

# 417
  • София
  • Мнения: 8 487
Сега сигурно ще ми се смеете 🫣
Търся рецепта от детската общинска кухня за деца от 1 до 3 години (Варна) 😅
 Супата е млечна. Има фиде, мляко, сирене, настъргано яйце. ...дали не я водеха зърнена...
Помагайте😀🙏
Виж тук!

# 418
  • Мнения: 2 849
Дядо Хаджия, златен да си! 😃
Има невероятни идеи. 🥰

# 419
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
  • Мнения: 13 668
Това е детско-градинската рецепта за супа със сирене - https://bg-mam.ma/p/1138173/41367561
Няколко поста по-нагоре има подобна рецепта + линк към още рецепти - https://bg-mam.ma/p/1138173/41367370

Общи условия

Активация на акаунт