СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 2

• 81 752
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Обръщам се към родителите на 7-класници. Моля Ви, кажете какво знаете от децата си как преминават учебните часове по БЕЛ. От думите на детето съм направо отчаяна - час и половина проверка на домашно и в оставащия по-малко от половин час  даване на следващо домашно върху НЕПРЕДАВАН материал и "преподаване" на материала от домашното от предишния път. Като чета седмокласната тема как се преподава в останалите училища и докъде са стигнали с материала направо съм в потрес. Кажете - какво казват дацата - наистина ли има проблем , или моето чадо просто ме "успива"?!

Виж сега, може би става дума за един по-академичен подход като за в гимназия. По мое време в Немската гимназия беше същото - НИКОГА не се преподаваше урок по литература в общоприетия смисъл - учителят застава и разказва, децата слушат. Винаги новият урок се изнасяше от самите ученици, които бяха длъжни да се подготвят за това предварително. Учителят се изявяваше като модератор - напътстваше и се намесваше при нужда, а после пишеше оценки. Вярно, това е по-нестандартно, по-творческо и по-трудно, но СМГ все пак е гимназия. По твоите описания ми прилича на това. По принцип и аз съм фенка на този подход и съм много доволна, че в СМГ БЕЛ не се преподава шаблонно, а творчески и децата мислят, но доста родители (особено в 7 клас) са на друго мнение. .

Затова с оглед на кандидатстването бих препоръчала да се запишете и на школа за всеки случай.

# 646
Затова с оглед на кандидатстването бих препоръчала да се запишете и на школа за всеки случай.
Май и школата няма да е достатъчна. Всички сме на школа по БЕЛ това е ясно...

# 647
Май и школата няма да е достатъчна. Всички сме на школа по БЕЛ това е ясно...

И какво повече от школа??? Децата от СМГ традиционно изкарват най-високи резултати на ВО по БЕЛ след 7 клас. Някои ходят на школа, други даже и това не правят и става. Явно не е толкова страшно положението. Виж ако някой и с школа не успява, вече той си има индивидуален проблем.

# 648
  • София
То за школата е ясно, но идеята на школата е там да се "надгражда", а не да се преподава материала в училище, което в момента се случва за мое огромно съжаление . То няма и друг начин - за надграждане няма как на този етап да говорим, след като го няма преподаването!
Съгласна съм и с представения от Черна станция подход, но се боя, че за съжаление не става въпрос и за това, а само за изключителна небрежност от страна на учителката. /Дано не съм прекалено крайна в коментара си/

# 649
  • София
И какво повече от школа??? Децата от СМГ традиционно изкарват най-високи резултати на ВО по БЕЛ след 7 клас. Някои ходят на школа, други даже и това не правят и става. Явно не е толкова страшно положението. Виж ако някой и с школа не успява, вече той си има индивидуален проблем.

Аз не мога да кажа, че детето не се справя, но ме е яд, защото може много повече да получи от школата, ако имаше пет идеи по-нормално преподаване. Ама както и да е, каквото стане - да са ни здрави децата е най-важното в крайна сметка!

# 650
Възможност за получаване на стипендия от клуба на ИТ мениджърите на България:

http://smg-bg.info/images/STIPENDIA_CIO_CLUB.pdf

Критериите са участия и постижения в състезания, социално положение и представяне на интервю. Учениците със стипендии по програмата за защита на даровите деца НЕ могат да кандидастват (което според мен е справедливо).

# 651
  • София
Черна станция, вие сте при Людмил Попов, нали? Идея си нямаш за какво
става въпрос по БЕЛ в нашия випуск, уви, няма база за сравнение.
Но надявам се школата да е достатъчна, аз разчитам и на направо безценната
помощ на по-голямото дете, особено при писането на тезите.

# 652
  • София
Черна станция, вие сте при Людмил Попов, нали? Идея си нямаш за какво
става въпрос по БЕЛ в нашия випуск, уви, няма база за сравнение.
Но надявам се школата да е достатъчна, аз разчитам и на направо безценната
помощ на по-голямото дете, особено при писането на тезите.

За съжаление и при нашия випуск /шестокласниците/ положението по БЕЛ не е по-добро.
Така че ако децата се представят добре на ВО след 7-ми клас, то няма да е благодарение на СМГ, а въпреки него.

# 653
  • България, София
За съжаление и при нашия випуск /шестокласниците/ положението по БЕЛ не е по-добро.

Не сте сами - Николай Иванов  #Cussing out. И то след 3 години Велкова ... драма си е.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 12:45 от vimares

# 654
  • София

Не те сами - Николай Иванов  #Cussing out. И то след 3 години Велкова ... драма си е.
Според мен е добре все пак тези оплаквания да стигнат до директора. Едва ли нещо ще стане, ама поне да си знае, че зрее недоволство. Mr. Green
За съжаление оказва се, че в така наречените "елитни училища" огромно значение има късмета при кого ще попаднеш. Разликите между един и друг преподавател може да са фрапиращи. А като се замисля, сигурно взимат еднакви заплати. Несправедливост има не само в ученическите стипендии... Sick

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 13:19 от mamamilk

# 655
  • София

Не те сами - Николай Иванов  #Cussing out. И то след 3 години Велкова ... драма си е.
Според мен е добре все пак тези оплаквания да стигнат до директора. Едва ли нещо ще стане, ама поне да си знае, че зрее недоволство. Mr. Green
За съжаление оказва се, че в така наречените "елитни училища" огромно значение има късмета при кого ще попаднеш. Разликите между един и друг преподавател може да са фрапиращи. А като се замисля, сигурно взимат еднакви заплати. Несправедливст има не само в ученическите стипендии... Sick
Ощи миналата година проблемите стигнаха до директора, но резултатът е Confused!

# 656
Моите лични впечатления от г-н Директора са, че се опитва да угоди на всички и покрай това да не настъпи някого или нечий интереси, ако може да понаправи и посвърши нещо. Аз лично не го виждам като човек, който с твърда ръка ще налага радикални промени по въпросите, които се обсъждат тук. Още повече, че и той е подкован с удобното изречение на елитната гимназия "на който не му харесва да..." . Дано да не съм права, но не можах да се излъжа и да го харесам.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 16:13 от unna

# 657
  • България, София
Моите лични впечатления от г-н Директора са, че се опитва да угоди на всички и покрай това да не настъпи някого или нечий интереси, ако може да понаправи и посвърши нещо. Аз лично не го виждам като човек, който с твърда ръка ще налага радикални промени по въпросите, които се обсъждат тук. Още повече, че и той е подкован с удобното изречение на елитната гимназия "на който не му харесва да..." . Дано да не съм права, но не можах да се излъжа и да го харесам.
Напълно подкрепям! Аз дори се постарах да го харесам ...

# 658
  • гр.София
Моят път в този сайт започна точно със седмокласните вълнения преди години- много любима тема ми е:)
Аз съм пристрастена към СМГ и подготовката в това училище и още тогава споделих, че подготовката е абсолютно достатъчна, за да се изкара отличен резултат/ синът ми изкара над 5.5- наистина не помня точно/ без да е посетил нито една школа и в условия на усилена подготовка за Балканиада. Тогава му преподаваше Михова.
В момента е при Иванов- предстои му матура, нужна му е пълна шестица за един от университетите, в които кандидатства и въпреки това отново ще се довери на СМГ и неговите преподаватели. Нали не вярвате, че ще си рискува бъдещето само заради идеята да доказва колко са велики преподавателите в гимназията.
По отношение на Стоянов никога не съм крила, че подкрепях идеята Шаркова да е на поста му, но и тази тема вече сме я дъвкали многократно.
Просто исках да кажа да сме по- позитивни и по- добронамерени към учителите на гимназията- училището е елитно и заради учителите ни- нека да ги подкрепяме.

ПП. Аз и на Пенчо съм простила за петицата в дипломата- като се замисля, съвсем човешки вид придава на моя математик:) и няма да се явява на повишаване- току виж и толкова не изкара.

# 659
  • София
Да задам един тривиален въпрос - Знаете ли каква е процедурата при загубен бележник?

Общи условия

Активация на акаунт