Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 131

  • 101 453
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
  • Мнения: 25
Здравейте,отдавна не съм влизала,много торти имах да правя  #Crazyи направо се скапах...
ditsan Джипа е жесток,страхотен невероятен,видях и том и джери и една торта с зайчето от плейбой и те са невероятни,много прецизна работа.
jiorjita Много добре са се получили розите от шоколад.
merianna Прекрасни са тортите,много ми харесват,ама много!
_Пепи_ Ще се повторям,ама,какво да направя,като всички работите адски прецизно и творите красоти,страхотни торти до една,поклон!!!
Mishoka, Въпреки недостатъците от тортата ти лъха стил ,харесва ми!
Саси Яхтата е върха,Браво!!!
г-ца Димитрова Изключително нежни ,стилни и изчистени торти!!!
Ето ги моите,някой от тях,няма да пускам всичките,първо защото от някой ме е срам Embarassed,второ,за да не стане много дълъг поста ми.Надявам се да коментирате и ви Благодаря!




# 541
  • Мнения: 367
Здравейте момичета вие сте страшно напреднали с тортите. Направо ви се възхищавам. Аз реших да направя торта за рожденния ден на моя бебо . Реших най-накрая да опитам да направя нещо покрито с фондан и с фигурки от гъм пейст. Притеснявам се обаче че като я направя и я прибера в хладилника ще се овлажни и ще се скапе. Как се съхраняват торти направени с такива материали? Колко по-рано да я направя? За фигурките четох че в кутия добре затворени и изолирани се съхраняват , но блатовете на тортата облечени вече и сглобени как да ги предпазя от овлажняване? Дайте съвет моля . То не знам дали ще се получи тази торта, но ако се получи нещо от което да не ме е срам пред гостите, как да го съхраня?
Гледам в нета направени такива красоти. Засърбяха ме ръцете . Стискайте палци  дано да стане нещо свястно като за първи път newsm17

И още един въпрос . Гледах в ютуб че някои обличат тортите намазани обилно с крем изстудени и изгладени а някои покриват с фондан полунамазани торти . Важно ли е да са намазани обилно ?
Благодаря предварително  newsm51

# 542
  • София
  • Мнения: 1 464
ditsan, страхотен е джипът! Дано не се случват повече такива инциденти, ама хич не му личи, че е пострадал нещо...

# 543
  • Русе
  • Мнения: 25
Felina Ако целиш да е идеално гладка тортата трябва да измажеш обилно и гладко с маслен крем.А за конденза спасение няма...,но все пак като я направиш я прибери в кутия и така в хладилника.Някой теста кондензират,други не,и с хладилниците е така...

# 544
  • Мнения: 367
Благодаря Илариана. Порових назад и видях че и друга мама е питала и някой и е отговорил да сложи картон да абсорбира влагата в хладилника. И аз така ще направя. Гледах блога на Буболинката и много се запалих. Поръчах си разни инструменти и формички за изрязване на цветя и нямам търпение да дойдат. Ще почна с нещо простичко и по-лесно и ще видя как ще тръгне. Вчера тествах блатове и кремове . Мъжа ми още ме гледа на криво че хладилника е пълен със захар както той казва. Ние у нас все се мъчим да отслбваме и аз с тия сладки бомби развалих менюто отвсякъде. Абе много красиви тия торти беееееее искам и аз да мога такааааа . Ще ви следя момичета искам да се науча  smile3508 newsm47

# 545
  • Мнения: 148
happymammy,ами как да му личи като е друг.от 19,00 ч вечерта до 10,00 сутринта го направих този.А другият го хапнахме у дома.

# 546
  • Мнения: 0
Здравейте. Имам два спешни въпроса... Ще покривам торта с маршмелоу фондан и мисла да я изрисувам. Този  ондан става ли за рисуване и как да обработя геловите бой? Да ги разредя с няколко капки вода?Благодаря ви.

# 547
  • Мнения: 148
не съм работила със такъв фондан,но мисля че би трябвало да няма проблем.Защото като смесвам оризон със маршемелоу и след това оцветявам  става.А боите се разтварят със алкохол а не вода,аз разтварям със водка.
Илариана,сега ще те дъвкам малко.Всички торти са много хубави но има някои дребни неща дето ми извадиха очите.
На спайдермена как можа да оставиш така тая назъбена 4ка да разваля фасона?
БМВ то е супер ,подложката също само гумите ми изглеждат все едно има счупен преден мост Mr. Green
Танка е страхотен!
Тая със звездите ме грабна веднага докато не видях кривата подложка и ми развали кефа.
Последната е супер,само буквите и пак кривината на подложката .

# 548
  • София
  • Мнения: 1 464
Еее, Дидсан, зарече се, че ако трябва няма да спиш, ама ще има детето торта и ето! Браво! Много се радвам като срещна отговорен човек - поемаш ангажимент за работа - свършва се, независимо от обстоятелствата! Голяма рядкост е това...

# 549
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета
Диде -  браво на теб герой си ти -дори не мога да си представя какъв труд си хвърлила-дано повече нямаш такива случки -а каква беше причината да се разпадне първата
Илариана  -- на мен много ми харесват всичките тортички -да наистина има дребни кусури -но аз смятам че всяка от нас си вади поуките след всяка торта и на следващата се старае да не допуска същите грешки
Пепи - -за теб какво да каже човек -страхотно както винаги-много чиста работа -чудесни цветове -просто перфектни торти
Мериана -- впечатлена съм от тортите ти -добра работа чудесни цветове -ледена епоха ми легна на сърцето-макар че не мога да ги видя по- детайлно изглеждат чудесни-имаш ли постъпково за изработката им
Мишоче- чудесна торта -тази обувка как я прави -ползва ли някакви шаблони или...-само защо са ти хлътнали етажите
ето и две тортички от мен -
тази  е за фирма занимаваща се с козметични продукти
 

# 550
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
За боите да кажа и аз, преди и аз със спирт рисувах и боядисвах, но геловите бои се пресичат от спирта и за това сега си рисувам дюс с вода. Изцеждам си нужното количество върху палитра и действам, смесвам цветове, ала бала, но само с вода.  Peace

Дид, като ти видях тортата получих инфаркт, но пък вътрешно завидях на фамилията ти, че ще хапва извънредно торте, хохох.

Не мога да не отбележа и аз тортите на г.ца Димитрова, много чисто и прецизно, страхотен старт и като се сложат качествените и хубави снимки и ставе едно бижу.

Иларианка, много труд си хвърлила и ти и не виждам причина да се срамуваш. Аз по себе си зная, че има теми, които ме вдъхновяват по-малко, а други са ми на сърце. Мога да кажа, че като цяло за мен са трудни момчешките и мъжките торти, ами не обичам коли да правя, ама... Искрено ме развесели корейската ти тортичка. Много забавна, интересно сглобяване и боядисване, с какво боядисва?

Бетина, Много китка, много нещо си навъртяла. Интересни и бабавни торти. Твоите от километри ще ги позная по цветовете и по цветните подложки  Laughing

# 551
  • Русе
  • Мнения: 25
ditsan Напълно си права за кусурите,след всяка торта си казвам е на другата ще се старая по-вече....,но нещо все не ми се получават изчистени и изпипани до най дребния детайл.....ама съм магаре и не се отказвам.
betina33 Аз много харесвам стила ти,едни нежни и романтични са тортите ти.Мисля ,че и ти си такава ...newsm03
marulka_s Много,Благодаря за подкрепата!!!Америколър за въздушна четка,но с гъбичка,и после с дъста,с който нещо не се разбира ме... Mr. Green
Редактирам се,защото щях да питам и споделям нещо.
За колата,като я правих,нямам сива боя за оцветяване върху фондана,нямам  и бяло за да го смеся с черно и трябваше да оцветя тестото,понеже правя фондана на Димитрана и той не носи на боя,реших да го оцветя на "мокро",както беше писала Нелка по-напред в темата,но цвета не се получи ,както исках и към вече замесеното тесто сложих,капка черно на Шугър и веднага стана на трохи  Mr. Green Грам не носи на оцветяване.Смесих с гъм пейст,този път по съвета на Валерия тестото се оправи и успях да облека,но после изсъхна зверски върху колата и като я поставях на подложката се нацепи в долния край.Как са я рязали,не знам.....
Та въпроса ми Със боите на Шугър ли оцветявате ,този фондан,как се справяте?
В стремежа си да получа по-тъмно сиво тесто за разни неща по колата,без да ползвам боя,смесих фондан със оцветено в черно шоколадово  и се получи невероятно еластично и не лепнещо тесто с вкус на шоколад,което съм сигурна ,че ще е по-удобно за работа от чистото шоколадово.

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 15:03 от ilariana

# 552
  • Мнения: 0
 А има ли съотношение вода-боя? Колко трябва да е разредена боята?

# 553
  • в рaя
  • Мнения: 233
Мале, дитсан, джипа е страхотен, браво. Не мога да си представя как на живо е бил по-хубав, много ми хареса. И като се има в предвид за колко време си го направила, голямо браво.
ilariana, не си ми позната, но пък тортите са ти много хубави.
Бетина, също много хубави и свежи торти, много ми хареса тази с цветята Simple Smile

На мен ми предстои една тортичка за братовчед на мъжа ми, тинейджър и много запален пчелар. Та тортата ще е квадратна. Има ли нещо специално за покриването, което трябва да знам? Simple Smile Кръгла съм покривала много пъти, но не и квадратни. След това за кръщенето на малкия съм си намислила торта- затворена книга с голям кръст на нея. ако имате някой полезен сайт ще съм ви благодарна, без значение дали за правене на книга, покриване на квадратна торта или кръст.

Сега се сетих, че май не съм показала една тортичка за първия рожден ден на една принцеса. Има много кусури, правих я за един ден от изпичането на блата, крема и покриването, само част от фигурките бяха от предния ден направени. Нещо крема не ми се стегна хубаво и затова стана и доста целулитена - между блатовете хлътна. Но пък беше вкусна Simple Smile) След нея се наканих и си купих блат за острани, но докато дойде ред да го ползвам вероятно ще е за хвърляне  Tired

# 554
  • Мнения: 148
Тупурче,влез във Ловелито има цял раздел за книга как се прави.
http://www.kuharka.ru/talk/deco/mk/5489.html?p=15#message_620786
http://www.kuharka.ru/talk/deco/mk/5489.html?p=11#message_614939
Бетинка,ами не съм на сто процента сигурна от какво се получи разпадането на тортата.Във началото реших че е от сиропирането защото бяха шоколадовите блатове на Ири а те не се сиропирали.Ноооо,като хапнах въобще не бяха мокри,стоеха си порести и даже леко сухи.После си помислих че е заради многото крем,ама и той си беше добре стегнал.Стигам до заключението че е станала доста тежка,а лентата със която облепих отстрани беше извън подложката и явно е натежала и дръпнала нещата.Остава си голяма мистика поне за мен.А тортите ти са страхотни.

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 18:28 от ditsan

Общи условия

Активация на акаунт