"Обичам" Топлофикация 2

• 189 258
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 120
  • 1st floor
Интересно ми е само за тези тръби, без радиаторите, каква сума ви искат и колко квадрата е апартамента. Питам, защото нашите по пода топлят доста, та по някога си изключваме и самият радиатор в стаята, че не се диша...

Тази година около 30 лева за 60кв.
На месец или за цялата зима? Ставам нахална май... Mr. Green

# 121
За месец.

# 122
  • There I was on a July morning
................................................................................................
кажете какво мислите за това нормално ли е за 3 човека топлата вода (подгряване ) да е 500 лв.? Чудя се дали да не мина на бойлер  newsm78

Ние сме 4 човека и тази година сумата ни е 560 лв., също ми се струва много. Освен това, разходът на кубични метри топла вода е много по-голям, отколкото предходните години. Чудя се, дали не са подавали вода с по-ниска температура, защото друго обяснение нямам.    Thinking

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 10:30 от Скубиду

# 123
  • София
................................................................................................
кажете какво мислите за това нормално ли е за 3 човека топлата вода (подгряване ) да е 500 лв.? Чудя се дали да не мина на бойлер  newsm78

Ние сме 4 човека и тази година сумата ни е 560 лв., също ми се струва много. Освен това, разходът на кубични метри топла вода е много по-голям, отколкото предходните години. Чудя се, дали не са подавали вода с по-ниска температура, защото друго обяснение нямам.    Thinking

Тя в 99 % от случаите топлата вода се подава с по-ниска температура. И при нас имаме повече кубика топла вода, отколкото студена.  Shocked Shocked

# 124
  • София
560лв. годишно за топла вода - за мене е нормално. Доходите ни са ниски и затова изглежда голяма сума. Но ако се разделят - излиза около 50 лв месечно. Ако се загряваше бойлер едва ли щеше да е по-евтино. А и с бойлера все да мислиш дали няма да свърши водата докато се къпеш.

# 125
  • There I was on a July morning
560лв. годишно за топла вода - за мене е нормално. Доходите ни са ниски и затова изглежда голяма сума. Но ако се разделят - излиза около 50 лв месечно. Ако се загряваше бойлер едва ли щеше да е по-евтино. А и с бойлера все да мислиш дали няма да свърши водата докато се къпеш.

Въпросът е, че след като няколко години харчим приблизително еднакви кубици топла вода, тази година е с около 20 м3 повече. Иначе, ползвали сме и бойлер, преди да ни топлофицират, излиза малко по-евтино, но топлата вода не е неограничена.

# 126
кажете какво мислите за това нормално ли е за 3 човека топлата вода (подгряване ) да е 500 лв.? Чудя се дали да не мина на бойлер  newsm78
Нашата вода за двама души е 673 лв.  #Crazy
На квартира сме от скоро и също така досега не сме били на ТЕЦ, за да знаем какви трябва да са разходите.
Като чета за вашите сметки и нашата наистина излиза дооста (както си мислим), или вашата е малко (визирам 500 лв за 3-ма души), не знам. Хазаина ни каза,че е нормално да е толкова и че с бойлер няма да ни е по-евтино.
Както казва  Aisha, средно-месечно излиза по 56 лв. подгряването. Money
Искам да кажа,че при нас се спазват цяла редица с икономии и въпреки всичко резултата е такъв. Crossing Arms
Когато се оплаках на хазаина,че ми е много тази вода, той ми каза представи си при другите какво е  Peace?
Та така, ще си плащаме  Cry.

# 127
  • 1st floor
 brilqntina, на мен ми се вижда много...На водомер ли сте или на база? newsm78 Ако сте на водомер, тази сума за колко кубика е, щом е само за топла вода, без парно?  newsm78

# 128
brilqntina, на мен ми се вижда много...На водомер ли сте или на база? newsm78 Ако сте на водомер, тази сума за колко кубика е, щом е само за топла вода, без парно?  newsm78
ами, на водомер сме. Сумата е за 83 кубика.
Какво значи без парно, и парно си имаме, то е 400 лв. за 2219 ед. (мисля,че правилните цифри гледам)

# 129
  • 1st floor
Мислех, че може да бъркаш двете суми, общата и тази само за вода...Щом водомера показва 83 кубика, значи е доста... Ние точно за една година сме навъртяли 60 кубика. Четирима човека, всеки ден се къпем, не стоим мръсни  Mr. Green. Отделно готвене, мия чинии на ръка, щото нямам място за съдомиялна....Да не говоря, че дребния трябва по сто пъти да му чукам на вратата, като се къпе, че иначе няма да излезе. Пък не ми се мисли, като ме няма, колко време тече водата и той си играе вътре... Rolling Eyes

# 130
Мислех, че може да бъркаш двете суми, общата и тази само за вода...Щом водомера показва 83 кубика, значи е доста... Ние точно за една година сме навъртяли 60 кубика. Четирима човека, всеки ден се къпем, не стоим мръсни  Mr. Green. Отделно готвене, мия чинии на ръка, щото нямам място за съдомиялна....Да не говоря, че дребния трябва по сто пъти да му чукам на вратата, като се къпе, че иначе няма да излезе. Пък не ми се мисли, като ме няма, колко време тече водата и той си играе вътре... Rolling Eyes

добре де , откъде тогава?
Кубиците са толкова , не споря-засичат ги всеки месец и гледам.
 Обаче ние се къпем "всяка" вечер по 5 минути (кавичките са защото много хора се къпят по 2-3 пъти на ден) т.е. не стоим да се киснем, не правим вани, въпреки,че има, не готвя. Мия по 2 чинии вечер.
То проблема ще е някъде в банята, но къде да го търся?

# 131
  • 1st floor
Течове? Ние от безобидни капчици се бяхме сдобили с небезобидна сметка!  Rolling Eyes Предполагам, че и сама си се сетила за тази причина, ако е налице да я премахнеш, но само за това се сещам. Другото - стар и неточен водомер. Имаше някакво изискване, водомерите да се проверяват на всеки пет години... newsm78
Всеки месец ли идват у вас от Топлофикация да измерват кубиците? При нас веднъж годишно...

# 132
Течове? Ние от безобидни капчици се бяхме сдобили с небезобидна сметка!  Rolling Eyes Предполагам, че и сама си се сетила за тази причина, ако е налице да я премахнеш, но само за това се сещам. Другото - стар и неточен водомер. Имаше някакво изискване, водомерите да се проверяват на всеки пет години... newsm78
Всеки месец ли идват у вас от Топлофикация да измерват кубиците? При нас веднъж годишно...
Измерванията ги прави всеки месец домоуправителката,а после получаваме изравнителна сметка.Иначе водомера си ни е нов, смениха ги като се нанесохме  Simple Smile , уж течове няма . Тази година сме решили съвсем да Фнимаваме къде отива всяка излишна капка  ooooh! , уморително е , но се надявам да има резултати.

# 133
  • 1st floor
Нямам обяснение тогава...успех с новата сметка!  Peace

# 134
673 лв за 83 кубика общо ли е, или толкова имате да доплащате?
Защото като го раздели човек излиза по 8лв на кубик, което е съвсем прилично за топла вода от ТЕЦ-а. Ако се върнеш да четеш аз какво съм писала по-назад, има и по 20 лв за кубик...

Не че сметката е малка, напротив  Peace

Общи условия

Активация на акаунт