"Обичам" Топлофикация 2

• 189 254
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 105
Ами да, май точно в това е проблема. Спирателният кран не беше спрян, само радиаторите.

# 106
  • София
Въпреки, че крана на радиатора е на 0, при много ниски температури винила пуска по малко топло за да се предотврати замръзване на водата, което пък води до спукване на тръби.
Една година така си навъртяхме яка сметка в една квартира, от прозорец в банята над радиатор - радиатора седи винаги на 0, къпеш се, отваряш после прозореца да се проветрява и го забравяш за час-два. Докато един ден не пипнахме радиатора и се оказа горещ, а вентила на 0...

# 107
  • Sofia
Здравейте, дали знаете как мога да си проверя изравнителната сметка защото очаквах доста повече   да имат да ни възстановяват - имахме сметки от по 300 - 350лв. и то за топли месеци в сравнение с миналата година когато сметките бяха максимум 250лв. Не мога да разбера нищо от сметката, какво е стар/нов отчет - в бележката която ми написаха новите данни са под 'нов' а в сметката от техем същите данни са под 'стар' отчет и има други данни под 'нов'  Rolling Eyes

Благодаря предварително   bouquet

# 108
  • София
kaspur, не сравнявай цените с миналогодишните. Нали всяко лято вдигат цената на 1 киловат топлоенергия. За проверка и обжалване - в Топлофикация по район. Имаше и срок - май до края на юли.

# 109
  • 1st floor
Топлинен счетоводител ни е Топлофикация. Някой знае ли кога ще пуснат прогнозните изравнителни?  newsm78 Гледам при вас вече са готови...

# 110
  • София
Здравейте, дали знаете как мога да си проверя изравнителната сметка защото очаквах доста повече   да имат да ни възстановяват - имахме сметки от по 300 - 350лв. и то за топли месеци в сравнение с миналата година когато сметките бяха максимум 250лв. Не мога да разбера нищо от сметката, какво е стар/нов отчет - в бележката която ми написаха новите данни са под 'нов' а в сметката от техем същите данни са под 'стар' отчет и има други данни под 'нов'  Rolling Eyes
Благодаря предварително   bouquet

Само фирмата може да ти отговори на чуденката. Може и да е техническа грешка и затова бързо се обади за справка  Peace

# 111
  • София
Ами да, май точно в това е проблема. Спирателният кран не беше спрян, само радиаторите.

Значи парното си е ходело по тръбите по пода до радиаторите, това не е никак малко.

# 112

Значи парното си е ходело по тръбите по пода до радиаторите, това не е никак малко.
            newsm78 Ако правилно съм разбрала, фактът, че съм затворила крановете на 0 не означава, че съм спряла парното в апартамента. Т.е, при определена ниска температура в помещението въпросните термовентили ще вкарат гореща вода в радиаторите, за да предотвратят замръзване. Съответно ще бъде отчетена консумация от уредите за дялово разпределение. Не можах да намеря информация при колко ниска температура се случва това. 
Скрит текст:
Вентилаторните печки /духалки/ имат такава опция - когато са настроени на най-ниска степен, започват да работят при температура в помещението 4 градуса, за да предотвратят замръзване

# 113
  • 1st floor
Интересно ми е само за тези тръби, без радиаторите, каква сума ви искат и колко квадрата е апартамента. Питам, защото нашите по пода топлят доста, та по някога си изключваме и самият радиатор в стаята, че не се диша...

# 114
  • София и там където не се пуши

Не можах да намеря информация при колко ниска температура се случва това. 

0 градуса ми е обяснено на мен, но дали е така - не зная.

# 115
  • София
Не можах да намеря информация при колко ниска температура се случва това. 

Мисля, че е към 7-8С, зависи от конкретната термоглава.

# 116
  • София
Хайде и аз тук с прясната изравнителна сметка от Бруната, от която нищо не ми стана ясно. За сезон 2011- 2012 имах 3417 единици, отчетени от топломерите. Миналото лято направих изолация на апартамента и смених дограми, от което  апартамента стана значително по- топъл. Този сезон единиците са 1863. Значи 1554 единици по- малко от предния сезон. и  какво се оказва- имали да ми връщат само 109 лева.....това ако не е подигравка.... #2gunfire #2gunfire
кажете какво мислите за това нормално ли е за 3 човека топлата вода (подгряване ) да е 500 лв.? Чудя се дали да не мина на бойлер  newsm78

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 11:04 от andy06

# 117
  • София
Колко имат да връщат няма никакво значение. Важното е дали сметката за тази година сумарно е по-малка от предходната година.

# 118
  • София и там където не се пуши
Да изчислява се на база на всички съседи и нали разбираш, че това дето го харчите всяка година и всеки ако прави икономии, ще плащате едно и също, както и ако всички ползуват ще плащате същото.

# 119
Интересно ми е само за тези тръби, без радиаторите, каква сума ви искат и колко квадрата е апартамента. Питам, защото нашите по пода топлят доста, та по някога си изключваме и самият радиатор в стаята, че не се диша...

Тази година около 30 лева за 60кв.

Общи условия

Активация на акаунт