"Обичам" Топлофикация 2

• 189 249
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 90
  • София и там където не се пуши
При предаване на апартамента, се засичат всички уреди. (вода, ток, топло)

Иначе във фирмата за топлинно счетоводство може да се обадите, но доколто знам, там се подават несъответствията.

# 91
  • София
 aniese , щом си плащала всеки месец такса дялово разпределение, значи сте с дистанционни топломери  newsm78

Дори и необитаемите апартаменти плащат за общи части както всички останали. Може от там да идва доплащането   newsm78

Жалби подават само собствениците. Dorothy е права... трябвало е да засечете всички уреди при предаването.
Все пак се обади във фирмата - там ще ти отговорят най-добре защо е така и какво трябва да направиш.
Успех!

# 92
Аз подадох в сводобен текст, приложих и копие от справката, като обясних каква е грешката и го занесох на място в офис в 2 екземпляра. Сложиха ми на моето копие печат с входящ номер.

# 93
Аз явно се изразих неправилно. Не съм плащала такса дялово разпределение, а задължителната месечна такса, мисля, че сградна инсталация се казва. По около 20 лв. месечно. Преди да продадем апартамента извиках хората от Техем, да ми направят годишния отчет. Не мога да си обясня това потребление. Клйч от жилището имаше единствено брокера ми, който пратих да ми провери радиаторите, да не би да има някакъв теч, или случайно да са топли. Били студени, на нула са. Това вече си е мистерия Simple Smile Всъщност моя е грешката, че цяла зима не се наканихме да отидем лично да погледнем...

# 94
  • There I was on a July morning
aniese, ако правилна съм разбрала, вашият топломер е изнесен на стълбището. Някой присъствал ли е на отчитането /например домоуправителят / и видял ли е показанията?

# 95
И аз да попитам - при подаването на рекламация относно изравнителната сметка трябва ли да е описано конкретно срещу какво обжалваме или може да поискаме просто ново изчисляване.

# 96
Доколкото на мен ми казаха, трябва да се поиска само ново изчисление и те ще определят ден и час, когато ще минат отново.
Да, топломерът е навън , в общия коридор. По самите радиатори нямам топломери.
Днес говорих с новите собственици и те видяха числата на топломера, съвпадат с тези, които ми дадоха от Техем, тоест грешка няма.
Явно ще трябва да плащам, но откъде е дошло това парно и къде е отишло няма никога да разбера Laughing

# 97
  • София
Месечното начисляване на сградна инсталация НЕ е константа. Изчисляват я прогнозно. И накрая изравняват по тяхната си мнооооого тайна формула.

То явно май ще си платиш, но им се обади поне да разбереш от къде идва мистерията  Peace

# 98
  • София
Ако топломерът е навъртял (не е на 0), значи парното е пускано в апартамента. Общите части не се навъртат на индивидуалния топломер, а на общия (този на абонатната станция). Част от тези пари със сигурност са изравняване по общите части.

Но аз не разбрах съвсем, брокерът ви е казал, че показанието е 0, а новите собственици- че показанието е такова, каквото казват Техем. Да не би брокерът да лъже? Щом само той има ключ, значи може да е подслонил някой за временно в апартамента ви.

# 99
Не, брокерът не е гледал топломера. Имах предвид, че той отиде да види радиаторите, като почна отоплителния сезон, дали няма течове отнякъде, дали са студени, да не сме забравили нещо. И каза, че всичко е наред, че радиаторите са затворени и студени. Мен ме съмняман самите хватки, които, отварят и затварят парното, дали не са поставени неправилно, и само да си мислим, че са затворени.

# 100
А на всички радиатори ли е отчело? Имате ли помещение, в което няма топломер? При нас в банята няма и е на макс.

# 101
Ние нямаме топломери на радиаторите. Топломерът е само един и е изведен навън, в общия коридор.

# 102
  • There I was on a July morning
aniese, щом радиаторите са били студени, значи не е имало разход.
А в банята как стоят нещата, там ние имаме само тръби, без регулатор, възможно ли е оттам да са отчетени   newsm78

# 103
  • София
Слушайте сега.

Топломерът е само един и е извън апартамента. Инсталацията на парното е хоризонтална и няма видими тръби (е, има, но са по пода) и всички радиатори и лири се захранват от там.

Така че ако топломерът показва нещо, то някой е пускал парното или спирателният кран не е бил затворен напълно. На нас за цялата година парното и топлата вода ни са 800 ( за тристаен),  та 300лв за една година за такъв вид инсталация са много.

# 104
  • 1st floor
Възможно ли е парното да не е било спряно при входа на апартамента, а от винтилите на радиаторите?  newsm78 Така те си остават студени, а тръбите под пода топлят и гълтат енергия?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт