"Обичам" Топлофикация 2

• 189 240
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 75
  • 1st floor
Ама на сайта са обявили 2 лв на месец на партида - топлофикаация, как така 6 лв  Shocked .

Комшиите, които си сложиха външни топломри, плащат по шест лева...Дай линка да видя... newsm78

# 76
  • София и там където не се пуши
Ама на сайта са обявили 2 лв на месец на партида - топлофикаация, как така 6 лв  Shocked .

Комшиите, които си сложиха външни топломри, плащат по шест лева...Дай линка да видя... newsm78

Ааа, аз за разпределители имам предвид

http://toplo.bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D0%B4%D1%8 … D0%BD%D0%B8%D0%B5

# 77
  • София
Излезе ми разпределителната.
Имат да ми дават, естествено!
Но много странно - мислех, че разликата ще дойде от радиатора, защото беше хладен цяла зима.
А то само 5 лева разлика! Shocked
А по-голямата разлика идва от топлата вода - знам си аз,че правилно намалих прогнозния дял от 10 на 6 кубика по-миналата година.

# 78
Ако и предишната година е бил студен, нормално да е толкова разликата. А и на останалите като е студен, защото всеки си прави икономии, всички плащаме едно и също. Същото ще платим, ако всички ползуваме.

# 79
  • 1st floor
А и на останалите като е студен, защото всеки си прави икономии, всички плащаме едно и също. Същото ще платим, ако всички ползуваме.

Peace Peace Peace

# 80
  • София
Ако и предишната година е бил студен, нормално да е толкова разликата. А и на останалите като е студен, защото всеки си прави икономии, всички плащаме едно и също. Същото ще платим, ако всички ползуваме.

По-миналия сезон беше по-топъл.
Знам, че ми беше студен, защото другите нагоре не пускат.
Аз не съм правила икономии. Даже много ми трябваше точно този радиатор зимата, обаче не можеше да загрее даже на 5.
Все пак, плащах по 25 лева за него, така че не се оплаквам толкова.

# 81

Аз не съм правила икономии. Даже много ми трябваше точно този радиатор зимата, обаче не можеше да загрее даже на 5.

Не е нормално, ако нагоре не пускат, вие да нямате. Зотова си ги викайте, дори аварийката, да погледнат циркулационната помпа.

# 82
  • София

Не е нормално, ако нагоре не пускат, вие да нямате. Зотова си ги викайте, дори аварийката, да погледнат циркулационната помпа.

Те сменяха нещо долу...
А иначе домоуправителката ги вика и тя ми каза тези неща.
Ще видим наесен.

# 83
На есен и зима - не работи - звън, пак не работи звън . Е вЕрвайте проработват.

# 84
Здравейте, преди няколко дни получих изравнителна сметка за 150.. и няколко лева, но не беше отразена на сайта.
Сега като отворих видях, че е излязла новата сметка 31.94 за топла вода и под нея Неплатени задължения за дялово разпределение 14.28. Въпросът ми е откъде идват тези неплатени задължения? Дали това е изравнителната сметка, разделена на 11 месеца? Как мислите?

# 85
em4000 за коя година са, за тази или не. Тази сума е за така нареченото топлинно счетоводство, годишна такса.

# 86
И двете са за юни 2013, но са различни фактури.

# 87
И двете са за юни 2013, но са различни фактури.

Значи, едната ти е нормалната сметка, а другото ти е сметката за дяловото разпределение.

Сметките окончателните за сезона като потребление излизат до сега все август месец.

# 88
Мерси, разбрах. Значи въпросните 16 лева са такса за проверяващия един вид. Аз мислих, че са разбили изравнителната сметка.

# 89
А има ли някой от вас, който е подавал или в момента подава жалба относно изравнителни сметки?
При мен казусът е следния. Не живеем в апартамента от октомври, не сме ползвали никакво парно, нито топла вода, имахме и подадено заявление, за нулево потребление. Плащахме си всеки месец такса дялово разпределение. Сега ми излиза, че имам да доплащам и топломерът показвал, че е имало потребление. Апартаментът отскоро е продаден. Ние живеем на другия край на България.
Чудя си, има ли смисъл да подавам жалба с неизвестен резултат, при положение, че не живея вече там, не съм собственик, предполагам ще трябва да ходя до София, да правя разходи, да се разправям с нови собственици и вероятно разходите по всичко това, ще ми излязат повече, отколкото това, което дължа в момента. Какъв точно е редът при подаването на жалба? Казаха ми, че може и по интернет, но в страницата на Техем, където има готови шаблони за изпращане на различни видове заявления, не виждам такъв за жалба. Или е в свободен текст?

Общи условия

Активация на акаунт