"Обичам" Топлофикация 2

• 189 512
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
Изборите минаха и сега тепърва ще се вдигат цените.

# 1 846
Прочетохме, а може би в случая е редно и да попротестираме малко?
Далеч по-смислено като повод е от това, че някоя си партия е останала извън Парламента.

Въпросът е срещу какво да се протестира. Според мен в случая Топлофикация няма вина - ако вдигнат цената на газа с 30% то е ясно, че и цената на парното ще скочи. Затова ако се протестира трябва да е срещу цената на газа. И конкретно да се попита какво се промени, че да обуслови такъв скок на цената на газа. Доколкото знам тя е свързана по някаква формула с цената на нефта, а цената на нефта май не е скочила - все си е под 50 долара за барел.

# 1 847
  • България-Швейцария
Затова ако се протестира трябва да е срещу цената на газа. И конкретно да се попита какво се промени, че да обуслови такъв скок на цената на газа. Доколкото знам тя е свързана по някаква формула с цената на нефта, а цената на нефта май не е скочила - все си е под 50 долара за барел.
Именно.
Отделно се обсъждат и други увеличения - 18% нагоре вода, ток също, не знам точно с колко, но това ще повлече всичко останало.

# 1 848
За водата не знам нищо, но цената на тока от много време е потискана и държана изкуствено ниска и все някога трябваше да се вдигне. Иначе само загробваме енергетиката, защото не е нейна работа да изпълнява социални функции. Да не говорим, че по-ниската цена на тока изобщо не е социална, защото всъщност е по-изгодна за богатите, отколкото за бедните. Например нека приемем, че токът е подценен с 10%. Тогава баба Пена, дето има две мижави крушки по 40 вата и плаща 30 лева ток, пести 3 лева на месец от тази ниска цена. В същото време Компира с вилата в Бояна, с басейна, сауната, градинското осветление и киловати различни лампи плаща сметка от 600 лева и поради подценената цена пести 60 лева Twisted Evil Това е истината за вменяване на социални функции на бизнеса. Нормалното е цената да е колкото си е, а баба Пена да получава някакви ваучери по друго перо, ако наистина е бедна. Топлофикация безнадеждно изостана технологически именно заради нарочно поддържаната ниска цена. Ако не беше така и бяха реинвестирали може би днес щяхме да имаме истински когенерации с комбиниран цикъл и ефективна система. Вместо това натисканата надолу цена преди 20 години днес се връща като бумеранг и ни удря с безнадеждна технологична изостаналост и невъзможност за ниски цени.

# 1 849
  • Пловдив
Хм, само преди две седмици имаше тази новина - http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-555_bg.htm
Очаква се цената на газа да падне за България, това не ми се връзва с новината за увеличената цена на газа и от това увеличената цена на парното.

# 1 850
Според мен в случая Топлофикация няма вина - ако вдигнат цената на газа с 30% то е ясно, че и цената на парното ще скочи...
А когато пада, защо не падат цените?

Изборите минаха и сега тепърва ще се вдигат цените.
Глупости. Още от февруари се обсъжда, а конкретно за това с 30-те % ето ти репортаж от 21-ви.
https://www.vbox7.com/play:ae11219b60

# 1 851
Цената на газа е паднала с около 40 % миналата година, а Топлофикация не е намалила цената на парното - това коментираха снощи, а сега изведнъж такова грамадно увеличение  ...

# 1 852
За да не го приемат.. и новата власт да кажат ей на видяхте ли, отървахме ви  Mr. Green

# 1 853
За да не го приемат.. и новата власт да кажат ей на видяхте ли, отървахме ви  Mr. Green
А защо? Сега имаха възможност други да го направят.
И не става дума само за последните 2 правителства, по принцип при намаляване нищо не пада  Twisted Evil

# 1 854
  • София
Първи отчет е утре при нас. За втория няма дата - той за пропуснатите ли е?
Самоотчет приемат ли Топлофикация?

# 1 855
  • София
За онези дни когато половин София беше без парно ТФ щяла да намали сметките .  На нас ни се признават само три дни, че не сме имали парно, а те бяха пет де факто. Нищо, другите две им ги подарявам. Приспадат ми 12 лв. Направо да се уплаша от намалението..... Sick

# 1 856
Само да кажа, ако не сте разбрали - сега през май започват ремонти и няма да има тец във всички източни квартали. През юни централните части, август пак източните Sick Много подло, че не го обявиха по-рано, обърква ми всичките планове сега.

# 1 857
  • Sofia, Bulgaria
и аз снощи изпаднах в шок като видях - с малко бебе сме и нямаме бойлер  ooooh!
http://www.capital.bg/kakvo_stava/2017/04/18/2955253_toplofikaci … lata_voda_zaradi/

# 1 858
  • София
Сега трябва топлофикация да дава по 200лв за бойлер на всеки абонат.

# 1 859
  • София
Ами, поредното безумие на софийската топлофикация - точно през май да спират топлата вода. Мил начин да ни честитят Гергьовден Twisted Evil Поне можеха да изчакат края на учебната година.
Аз лично ще си купя бойлер, при толкова чести спирания на топлата вода, нямам друг избор. Само дано до 3 май да намеря време и човек, който да го монтира.

Общи условия

Активация на акаунт